用戶登入

找回密碼 | 註冊

17oC.69%

義工

心聲留言 今日: 3|主題: 15474

跳至
到底男人係咪咁?

洋房

國民生產總值:77

我上月生完,上個月成個月我老公都好地地,好關心我担心我咁,今個月返左娘家坐月,老公自己一個係屋企,又咁啱比公司炒左,我唔比壓力佢,反正夠用就得,有日因BB要返屋企附近健康院打針,所以返左屋企,但點知屋企亂到9彩,我咪叫佢執呢樣執果樣囉張枱冇位攞野,然後廚房又無喇喇有螞蟻,之前都冇嘅,佢買完飯返黎就問佢,點解個廚房有蟻囉,然後佢冇喇喇指住我黎鬧,仲話我搞事,話我一返黎就諸多事干喎!我返黎,你一早知喇,你自己一個人,又唔洗理個B,間屋都maintain唔到?最後嘈交收場,諗緊離唔離婚!

王國熱話
你地會接受奶奶喺廁所食煙嗎?
沙田吉之島 2月尾結業
大家有冇同仔女默書默到三更半夜
The Cranberries歌曲陪伴成長揮手區

複式洋房

國民生產總值:378

squallbbc 發表於 17-12-16 18:03
我上月生完,上個月成個月我老公都好地地,好關心我担心我咁,今個月返左娘家坐月,老公自己一個係屋企,又 ...

可能你同B唔係到,又無左份工,無聊,佢一個人係企唔開心,你一返來就鬧佢,佢一時火姐,佢暫時無工開,你同B搬返來比佢照顧,等有覺得自己好拈,照顧妻兒,有責任心,唔是無所事事,然後再揾工。你亦要多關心佢,照顧你同B亦要贊下佢,因佢還未搵到工,比D信心佢。男人唔執屋唔是咩大件事,無亂霖離婚,離婚不能隨便講,後果好嚴重。你同B搬返屋企啦。

洋房

SY1213 發表於 17-12-16 22:46
可能你同B唔係到,又無左份工,無聊,佢一個人係企唔開心,你一返來就鬧佢,佢一時火姐,佢暫時無工開,你 ...

我又唔係隨便講離婚嘅,因為咁多年都係咁,同埋唔係我唔想搬返去,係佢又唔識煮野比我食,又唔太識照顧BB,同埋我都唔係鬧佢,但真係見到間屋咁,點會唔忟憎,最重要係D蟻又爛過D奶樽喎!總結係覺得佢有野做唔黎,又唔肯聽人講,然後又發人脾氣

洋房

回覆樓主:

我老公D脾氣實在太大,佢鬧人果個樣唔係人咁品,瞪大隻眼指住你黎鬧架,好得人驚,以前比佢鬧到喊,佢仲會話有咩好喊!

男爵府

國民生產總值:6325

畀面勳章

回覆樓主:

成日話男人唔識湊b,其實有邊個父母第一次就識湊架,根本好多媽媽都無畀機會爸爸試,一定要畀爸爸多接觸bb先陪養到感情架,爸爸已經無經歷過懷孕,所以一定要爸爸湊多啲!

洋房

aptcan 發表於 17-12-17 11:00
成日話男人唔識湊b,其實有邊個父母第一次就識湊架,根本好多媽媽都無畀機會爸爸試,一定要畀爸爸多接觸bb ...

就算返到娘家我都有比機會老公湊架,但佢又掛住訓教,搞到我屋企人都覺得佢黎親都人係訓教!

洋房

回覆樓主:

本身佢話呢個星期日之前會攞D坐月用品比我,但到今日我追問佢,佢先話唔舒服唔黎,你地話呢種男人有冇責任感?我點唔諗離婚呀!

複式洋房

squallbbc 發表於 17-12-17 18:06
本身佢話呢個星期日之前會攞D坐月用品比我,但到今日我追問佢,佢先話唔舒服唔黎,你地話呢種男人有冇責任 ...

佢可能唔開心,你搬返去等佢照顧你同B,比機會佢去學,去負責

洋房

SY1213 發表於 17-12-17 18:31
佢可能唔開心,你搬返去等佢照顧你同B,比機會佢去學,去負責

搬返去又嘈過又打過又報警架喇,何況佢唔識煮飯,我又唔方便煮,咁我冇飯食點餵人奶

複式洋房

squallbbc 發表於 17-12-17 18:35
搬返去又嘈過又打過又報警架喇,何況佢唔識煮飯,我又唔方便煮,咁我冇飯食點餵人奶
...

咁嚴重啊,咁唔好搬囉,危機

洋房

SY1213 發表於 17-12-17 19:22
咁嚴重啊,咁唔好搬囉,危機

所以我先唔返去,為BB安全

複式洋房

國民生產總值:120

回覆樓主:

佢可能未接受到比公司炒左
一時脾氣大左d 姐
互相忍下啦

洋房

ivymum1990 發表於 17-12-18 16:45
佢可能未接受到比公司炒左
一時脾氣大左d 姐
互相忍下啦

佢咁多年黎都係咁架,同埋佢上星期已經揾到工喇

複式洋房

國民生產總值:158

回覆樓主

你地之間係米冇晒感情喇?如果離婚你係唔會後悔都唔係因為一時衝動而決定既都總好過只係為左維持一家庭而一齊。
同床共枕下半生⋯話長唔長話短唔短,如果日日都唔開心咁過都好辛苦,抑鬱都有份⋯⋯

洋房

kkobitam 發表於 17-12-28 17:10
你地之間係米冇晒感情喇?如果離婚你係唔會後悔都唔係因為一時衝動而決定既都總好過只係為左維持一家庭而一 ...

又唔係日日唔開心嘅,不過個個月/半個月都會嘈,一嘈就4,5日,仲要嘈得好勁,我只係唔想再嘈,覺得好煩,嘈得多真係會冇晒感情

別墅

國民生產總值:696

回覆樓主

睇過有人話生完bb兩公婆好易因爲湊小朋友而鬧交,可能係因為生活唔同左,需要啲時間磨合

洋房

ng_1993 發表於 17-12-30 23:05
睇過有人話生完bb兩公婆好易因爲湊小朋友而鬧交,可能係因為生活唔同左,需要啲時間磨合
...

未生之前都已經個個月嘈架喇,絕對唔關BB事

子爵府

國民生產總值:13118

2018勳章

回覆樓主:

咁容易諗離婚嘅

洋房

cakii 發表於 17-12-31 12:30
咁容易諗離婚嘅

因為已經覺得對方唔愛自己,今日1月1日又同我嘈,又話我唔信佢,又點佢做野。我想點佢咩,我唔方便出街麻,覺得佢唔知咩係愛,犧牲

子爵府

國民生產總值:12308

squallbbc 發表於 18-1-1 03:00
因為已經覺得對方唔愛自己,今日1月1日又同我嘈,又話我唔信佢,又點佢做野。我想點佢咩,我唔方便出街麻 ...
妳都忍忍,互相體諒。大家也有壓力,妳要為BB & C6撑住!

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎