懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

陀得唔穩..事事好小心..
但身邊人不夠體諒..好像唔明白每天反胃頭痛便秘再加上長途跋涉返工有幾辛苦..
佢整親我個肚..我好擔心B.B.忍不住喊..身邊人立即走左去..
無奈..不想嘈.. 現在佢還好像仍不知道問題在哪裡.. 好似我無理取鬧咁
唯有自己偷偷躲在房間喊..但又好驚影響BB
唔知可以同邊個講..唯有一路喊一路在這發洩

別墅

回覆樓主

懷孕情緒好大起伏,我都試喊到收唔到聲,但又停唔到的
試下唔好諗到甘負面,盡量做d令自己開心的事,加油

大宅

plaisbc 發表於 17-12-16 18:12
但身邊人不夠體諒..好像唔明白每天反胃頭痛便秘再加上長途跋涉返工有幾辛苦..
佢整 ...

agree, 可能少少唔開心既野,都會好sensitive,變得超級唔開心!
不過無計,要令自己正面啲,否則影響到bb

大宅

佢整 ...

認清自己既情緒,幫自己搵出口。返工搭車辛苦咪有時偷偷地坐下的士嘆下、孕初期心情係會起伏大,有咩都順其自然,身邊人見你喊走左去可能以為你想靜下,男孩子比較直要講得好清晰先明白架 哈哈哈。
我呢排都係咁,孕初期再湊住個大難免要勞動,盡量就住睇開啲,加油!

複式洋房

回覆樓主

謝謝你們呀..可能只有孕媽媽們先會明白..
呢排情緒真係好波動..但我通常只會藏在心裡..因為我講出來作用不大..他們只會叫我不用那麼緊張..可能係咁..這幾天終於忍不住了..
我自己和B.B. 會加油..大家都加油呀!

侯爵府

佢整 ...

我頭個2胎都會冇啦啦就想喊
第3胎同今胎又冇
諗多d 開心野會好d 架

別墅

回覆樓主

我都係,陀緊真係特別容易喊,特別容易流眼淚,不過你都唔好喊咁多喇,喊得多對bb唔好架,JM加油

複式洋房

回覆樓主

多謝你地呀,今晚天氣冷,我唔小心又病左.. 大家要注意保暖

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

有d媽媽系會咁樣架,可能系受荷爾蒙既影響

大宅

我都岩岩喊完,老公少少野已經令我好唔開心,可能因為懷孕初多擔心,又有好多唔舒服,所以心情特別憂鬱,我都驚喊會影響bb,樓主宜家幾多周呀?

複式洋房

sandylam2010 發表於 17-12-16 23:18
我都岩岩喊完,老公少少野已經令我好唔開心,可能因為懷孕初多擔心,又有好多唔舒服,所以心情特別憂鬱,我 ...

剛11週..之前因為試過流野..再加上身體弱好易病..所以我成個人都變得幾容易緊張..
頭先我媽可能見到我個樣好辛苦..佢都忍不住叫我要同朋友傾下..唔好屈埋屈埋變抑鬱..
好搞笑..佢只提到要同朋友傾..完全冇提老公..可能佢都發現男人只係花生友..只會認為女人陀b係天職..個個女人都係咁陀..
Sandy..雖然唔知發生咩事..但我好明白你感受..我地要加油呀!

子爵府

回覆樓主

有,成日喊不特止,仲覺得無左BB會係解脫,初初老公都唔明我喊乜,脾氣又變得好差,最後我半嚇半認真咁同佢講覺得自己有產前抑鬱,如果再差落去叫佢一定一定要捉我睇醫生,跟住佢先識驚不過好好彩過左五個月,照晒結構+安頓好晒所有煩擾既野+陀得無咁辛苦(蜜月期開始),之後慢慢情緒變返好,而家39周幾喇

別墅

plaisbc 發表於 17-12-17 01:37
剛11週..之前因為試過流野..再加上身體弱好易病..所以我成個人都變得幾容易緊張..
頭先我媽可能見到我個樣 ...

有唔開心就上嚟呻啦,呢度有好多媽媽同你一齊分憂

別墅

回覆樓主:

陀到後期會仲唔開心呀
我去到第八個月時 有時到左夜晚都會無啦啦喊
個肚又大又重 肚皮又扯 個人又熱 火燒心咁
胎動又令人訓唔倒
無人理解就自己係度喊 仲變態到覺得唔想要個BB
多啲同朋友傾計呀 唔好收埋自己

大宅

plaisbc 發表於 17-12-17 01:37
頭先我媽可能見到我個樣 ...

今日比老公又激到爆喊,喊到真係驚阿b有事,佢咁樣對我我唔知呢十個月可以點樣渡過,點解佢可以咁樣對我,我直頭想離婚,其實冇左佢我仲relax

複式洋房

sandylam2010 發表於 17-12-17 17:50
今日比老公又激到爆喊,喊到真係驚阿b有事,佢咁樣對我我唔知呢十個月可以點樣渡過,點解佢可以咁樣對我, ...

發生什麼事? 明白你嘅處境..加油呀
我今日整天都一個人在房..好擔心B.B. ..因為個肚成日奇怪痛..好不容易等到明天產檢可以問醫生

大宅

plaisbc 發表於 17-12-17 18:07
發生什麼事? 明白你嘅處境..加油呀
我今日整天都一個人在房..好擔心B.B. ..因為個肚成日奇怪痛..好不容易 ...

我都係,個肚成日奇怪痛,但我要到一月先可以睇醫生,所以希望順利過渡。我老公唔中意小朋友,宜家我有左成日罵我,話我揾唔到錢又懶,我真係頂唔順,唔想見到佢。希望你聽日見到bb平平安安

複式洋房

sandylam2010 發表於 17-12-17 20:24
我都係,個肚成日奇怪痛,但我要到一月先可以睇醫生,所以希望順利過渡。我老公唔中意小朋友,宜家我有左 ...

加油呀sandy 媽媽..呢度有好多媽媽互相支持鼓勵!!!!!!

珍珠宮

回覆樓主

孕期因為荷爾蒙分泌,係會情緒波動,我都經常喊,唔開心一定要同人講。

大宅

回覆樓主:

我前期都有不適,不過冇乜喊,反而中,後期嘅辛苦,腰痛,攰,真係仲難頂。

首頁

尾頁

跳至