用戶登入

找回密碼 | 註冊

18oC.85%

義工

今日: 6|主題: 12405

如果小朋友第日返下午班,作息時間應該點安排?

複式洋房

國民生產總值:207

平時小朋友夜晚9點幾訓,第二日9點起身,所以下午要訓覺,但就黎要返pm 班,各位媽媽你地點樣重整時間呀?

大宅

國民生產總值:4993

kinibaby129 發表於 17-12-16 21:43
平時小朋友夜晚9點幾訓,第二日9點起身,所以下午要訓覺,但就黎要返pm 班,各位媽媽你地點樣重整時間呀?:ques ...

12個小時其實都夠,只好由佢慢慢習慣冇得午睡,如果真係介意就寫信比校長睇下轉唔轉到am班

子爵府

國民生產總值:11076

回覆樓主:

之前有校長講話小朋友適應能力好高,眼訓去洗個面就精神返wor,如果真係攰咪放學後訓整,然後夜晚推遲訓11-12點,博佢第二日可以訓到10-11點甘lor,要讀書都無辦法,宜家可以慢慢調整左先甘返學就無甘辛苦

複式洋房

國民生產總值:417

回覆樓主:

我仔仔讀下午n班,夜晚通常11:00訓著,第二朝就9點左右起身,放學返到屋企5:30左右就訓2個鐘,9月剛開學放學返到來的確會好攰,返多半個月就無問題,有時甚至唔訓晏覺

大宅

國民生產總值:4618

2018勳章

回覆樓主

放左學先訓

複式洋房

國民生產總值:355

回覆樓主:

我會要佢早睡早起,返學前瞓多一轉,放學後無得瞓

公爵府

國民生產總值:26285

2018勳章 BB防敏心得分享勳章

咁樣既話,唯有早睡早起,然後快d食完飯訓覺

別墅

國民生產總值:616

小朋友適應力好強架,返多幾日就會精神返,唔駛太擔心

男爵府

國民生產總值:6638

kinibaby129 發表於 17-12-16 21:43
平時小朋友夜晚9點幾訓,第二日9點起身,所以下午要訓覺,但就黎要返pm 班,各位媽媽你地點樣重整時間呀?:ques ...
我女就係咁!因為n班返下午,我朝早俾佢瞓晏d,放學返黎瞓一陣,因為放學返屋企先瞓晏覺令到佢夜晚夜左瞓,第二朝自然會晏起身。

侯爵府

國民生產總值:24098

回覆樓主

唯有放學之後再比佢訓,有時候出去玩無得訓,都係返來先訓,慢慢習慣下

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎