用戶登入

找回密碼 | 註冊

17oC.69%

義工

論盡家傭 今日: 5|主題: 124765

前工人將新僱主身份証加電話post上facebook ......

別墅

國民生產總值:694

前工人斷我約走嘅,大概係現在搵到兩個有意請佢嘅新僱主,佢就post上facebook話唔知揀邊份工好,但佢將其中一個嘅身份証及電話post咗出泥,我應該通知呢位人士嗎?
PS 我䏲佢facebook係因為佢走時我無check個電話album,驚佢影咗我地私隱post出去。

王國熱話
囡囡細個浸親過 點幫佢克服好
我個仔話想要部iphone
小朋友倒及牙
中二男仔情緒飄忽

侯爵府

國民生產總值:21422

2018勳章

youngyoungma 發表於 17-12-17 00:28
前工人斷我約走嘅,大概係現在搵到兩個有意請佢嘅新僱主,佢就post上facebook話唔知揀邊份工好,但佢將其中 ...

同新僱主講吓斷約原因

珍珠宮

國民生產總值:48314

youngyoungma 發表於 17-12-17 00:28
前工人斷我約走嘅,大概係現在搵到兩個有意請佢嘅新僱主,佢就post上facebook話唔知揀邊份工好,但佢將其中 ...

點解新雇主會比ID Card copy個外僱? 如果外傭仲揀緊既話(即未簽約)?

健康的生活態度 - 其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。

「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

大宅

國民生產總值:4464

比我會打比個人提醒佢。 咁衰個工人。

男爵府

國民生產總值:5119

最好通知個位人仕,提佢唔好篤你出黎

wcpcelia    發表於 17-12-18 10:22

別墅

Poyau 發表於 17-12-17 01:19
同新僱主講吓斷約原因

我只係想通知佢身份証被公開

別墅

PCCW2319 發表於 17-12-17 14:45
點解新雇主會比ID Card copy個外僱? 如果外傭仲揀緊既話(即未簽約)?
...

我都唔知,覺得係Agent 大意

別墅

jumug 發表於 17-12-17 18:21
最好通知個位人仕,提佢唔好篤你出黎

佢篤我都唔驚,唔會再見

侯爵府

國民生產總值:21422

2018勳章

PCCW2319 發表於 17-12-17 14:45
...

可能簽咗約 未去申請

別墅

回覆樓主

今日通知咗新僱主,佢已上工幾日但唔明點解佢會有新僱主ID copy,我估係agent 犯嘅錯。

子爵府

國民生產總值:12511

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

agent可能係比晒文件叫個工人去搞visa

大宅

國民生產總值:4470

2018勳章

斷約都請,新僱主未必介意

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎