自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

開左張新Smart Octopus(Card A),上網大把教學,呢個post 唔係教點開係分享點recharge

由於經Samsung Pay recharge 要收2.5%, 雖然推廣話頭一千蚊免收續費但係都要諗點recharge

Recharge 方法好似實體八達通,係便利店增值、申請銀行AAVS 信用咭自動增值都係不用手續費(有些情况係有些set up charge)

仲有一個係O!epay過數,我有一張實體八達通(card B)已有自動增值,剛係O!epay 做在以下transaction

CARD B 轉去 O!epay
O!epay 轉去 CARD A

因為銀行setup AAVS 需時,呢個方法不用去7仔入錢

珍珠宮

好媽媽勳章

請問點樣加個SAMSUNG PAY OCTOPUS落去個八達通個APPS到?

我本身已經有八達通個APPS, 咁岩係用另一將實體卡(A), 而另一張(B)卡已經轉左落samsung pay 到, 但唔知點可以加埋(B)去八達通個APPS到, 因我B卡已經轉移左, 再DO唔到將卡
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

珍珠宮

好媽媽勳章

唔該哂, 我岩岩再試過, 唔知點樣比我亂攪一通, 佢ADD左我張卡入八達通APPS喇, 仲增值埋, 超正, 宜家可以自己幫自己增值
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

寶石宮

2023年兔年勳章

hihamham 發表於 17-12-17 01:02
開左張新Smart Octopus(Card A),上網大把教學,呢個post 唔係教點開係分享點recharge

由於經Samsung Pay r ...

謝謝分享

大宅

sumlam 發表於 17-12-17 01:28
唔該哂, 我岩岩再試過, 唔知點樣比我亂攪一通, 佢ADD左我張卡入八達通APPS喇, 仲增值埋, 超正, 宜家可以自 ...

我諗左兩日,上網search都未有人教,我個Q! epay 開左成年都冇用過,初頭唔好用,現在多左好多function, 幫到你就好

希望呢啲服務以後都唔使錢就好了,畢竟八達通現在有TNG, We chat pay,Alipay 等竟爭對手

首頁

尾頁

跳至