親子旅遊

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

cadencetse 發表於 18-1-11 09:00
機場無shuttle去迪士尼, 酒店就有, 視乎邊間, 應該免費
哦,即係機場去的話一定要搭地鐵?

大宅

08BB 發表於 18-1-10 17:40
我見 klook 貴少少,不過乘番人民幣又唔係差咁遠,同埋 klook 買咗有分下次可當錢用。都幾好呀!
...
明白,請問KLOOK買咗去到仲駛唔駛去counter換飛的呢? 唔該晒!

別墅

natalielee 發表於 18-1-11 14:06
明白,請問KLOOK買咗去到仲駛唔駛去counter換飛的呢? 唔該晒!

不用。但要用 passport 登記而唔係回鄉證。到時帶埋 passport 直接去排隊入就得!

男爵府

回覆 natalielee 的帖子

公共交通就地鐵, 也可選的士或包車

大宅

08BB 發表於 18-1-11 18:23
不用。但要用 passport 登記而唔係回鄉證。到時帶埋 passport 直接去排隊入就得!
...
明白,回鄉証是不能用來登記嗎? 請問這樣入場還會有實體票嗎? 謝謝!

大宅

cadencetse 發表於 18-1-12 08:24

公共交通就地鐵, 也可選的士或包車
明白,沒有巴士可直達嗎?

男爵府

沒有內地身份證的我估一律都要用護照, 對完護照就即時俾票你入閘, 我淘寶就係咁, 聽落應該klook都一樣

男爵府

我唔清楚, 可能有但我無搵, 地鐵已經好方便了

別墅

natalielee 發表於 18-1-12 10:15
明白,回鄉証是不能用來登記嗎? 請問這樣入場還會有實體票嗎? 謝謝!

klook 要 passport no.

大宅

cadencetse 發表於 18-1-12 15:38

沒有內地身份證的我估一律都要用護照, 對完護照就即時俾票你入閘, 我淘寶就係咁, ...
明白,謝謝!

大宅

cadencetse 發表於 18-1-12 15:39

我唔清楚, 可能有但我無搵, 地鐵已經好方便了
明白,因為有老有少,所以睇下有冇巴士直接去會舒服啲~

大宅

08BB 發表於 18-1-12 16:03
klook 要 passport no.
明白,即係都要記得帶埋passport去~

複式洋房

cadencetse 發表於 18-1-11 09:02
因為之前已經在入閘口排隊入場, 所以排到的時候只需出示護照就會立即俾飛你入閘, 佢地唔係香港咁入閘口只會 ...

請問入閘口排隊排咗幾耐? 謝謝回覆。

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cadencetse 發表於 18-1-11 09:02
因為之前已經在入閘口排隊入場, 所以排到的時候只需出示護照就會立即俾飛你入閘, 佢地唔係香港咁入閘口只會 ...

請問咁既做法會否好慢?

男爵府

addfan 發表於 18-1-13 06:59
請問入閘口排隊排咗幾耐? 謝謝回覆。
我地大約8點左右到(當日開8點), 12月尾星期五算平日但當日都多人, 安檢只係排左幾個人, 再入去入口取票入場都係排幾個人, 過程順利, 只係排左幾分鐘

男爵府

leng1999 發表於 18-1-14 17:30
請問咁既做法會否好慢?
如果係假期好多人入場的日子, 聽講都要早D去排隊等入場, 如果訂單無問題其實好快就取到票, 不過當然比起個個攞好晒票入場會慢D, 至於人多會否好慢就唔知了, 因為我當日未算勁多人的日子, 只係普通多人而已

男爵府

cadencetse 發表於 18-1-15 09:53
如果係假期好多人入場的日子, 聽講都要早D去排隊等入場, 如果訂單無問題其實好快就取到票, 不過當然比起個 ...
所以結論係, 買定票去入場其實無咩著數, 除非你响迪士尼酒店買可以用特別通道入場, 但如果係現場取票排少一次隊又的確係唔錯(人多日子除外)

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cadencetse 發表於 18-1-15 09:53
如果係假期好多人入場的日子, 聽講都要早D去排隊等入場, 如果訂單無問題其實好快就取到票, 不過當然比起個 ...

謝謝分享。請問張票系咩樣架?自己就咁print出黎,然後比證件對名就ok?

男爵府

leng1999 發表於 18-1-15 13:55
謝謝分享。請問張票系咩樣架?自己就咁print出黎,然後比證件對名就ok?
...
你無野要print, 用邊個本護照號碼就帶果本護照去就得, 職員會print張飛俾你

珍珠宮

cadencetse 發表於 18-1-15 15:37
你無野要print, 用邊個本護照號碼就帶果本護照去就得, 職員會print張飛俾你

即系訂飛時要入護照號碼 謝謝你啊

cadencetse    發表於 18-1-16 08:40

首頁
23456...10

尾頁

跳至