自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

冬天又大褸又頸巾又長髮,覺唔覺好阻定,你會點搞?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我係超長髮,又唔覺阻定,如果大風,我會翹或紥起把頭髮

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

紥頭髮

侯爵府

cindy618 發表於 17-12-17 18:11

通常頭髮攝入大褸,如戴頸巾頭髮分2邊放出黎,我頭髮到腰,怕靜電多過怕麻煩

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cecelc 發表於 17-12-17 18:21
紥頭髮

耳仔又凍

瑪瑙宮

ninachu 發表於 17-12-17 18:22
通常頭髮攝入大褸,如戴頸巾頭髮分2邊放出黎,我頭髮到腰,怕靜電多過怕麻煩
...

攝入去行行下走返出嚟

你講得啱,靜電勁煩

侯爵府

回覆樓主:

冬天點會覺得阻定,幫補下保暖仲好。夏天30幾度出街先至宜得剪哂去

瑪瑙宮

Fion_Chan 發表於 17-12-17 18:23
冬天點會覺得阻定,幫補下保暖仲好。夏天30幾度出街先至宜得剪哂去
...

我頭髮同衫領,頸巾成日纏埋一齊打結

象牙宮

回覆樓主:

唔阻,會暖D

侯爵府

十幾二十年我都係留長髮,冬天無野呀,保暖

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

可以紮髻,又靚又型

瑪瑙宮

flori 發表於 17-12-17 20:09
十幾二十年我都係留長髮,冬天無野呀,保暖

我打哂結

侯爵府

cindy618 發表於 17-12-17 20:30
我打哂結

落啲髮尾油

男爵府

唔阻呀!

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

以前長,而加短,答唔答得?

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

tsung 發表於 17-12-17 20:27
可以紮髻,又靚又型

紮髻頸同耳仔好凍喎!

瑪瑙宮

霜霜 發表於 17-12-17 21:27
以前長,而加短,答唔答得?

當然可以

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

霜霜 發表於 17-12-17 21:28
紮髻頸同耳仔好凍喎!

戴番條大頸巾遮番露出嘅肉

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我反而好驚搭港鐵,啲人一大把頭髮吹埋嚟我塊面度
不要從別人的嘴裡去認識我

用戶要求終止服務

cindy618 發表於 17-12-17 21:30
當然可以

我會戴帽,又可以保暖,又可以壓住尐頭髮。

首頁

尾頁

跳至