自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

sharonchan.0711 發表於 17-12-17 20:06
感覺佢飽經風霜,經歷咗好多事而咁成熟

但佢又好好笑容喎

大宅

may(14) 發表於 17-12-17 20:01
我父母就係咁,我細個唔想返屋企,到依架都係唔想返外家,完全冇歸屬感。
...

Me too

珍珠宮

女仔比較感性,男仔比較理性

男爵府

紫翹 發表於 17-12-17 20:09
但佢又好好笑容喎
係囖,可能佢父母好来好去

.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢班小朋友算係幾正面, 或者揀過先播出街!!!

珍珠宮

cy101 發表於 17-12-17 19:33
今朝係新聞台, 睇咗少少片段, 所以今晚坐定定睇!!

同感我睇新聞果陣都覺

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有個男仔話,父母嗌交,佢跪喺度求佢唔好再嗌

盡可能唔好 喺小朋友面前嘈
不要從別人的嘴裡去認識我

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

crystal媽咪 發表於 17-12-17 20:49
有個男仔話,父母嗌交,佢跪喺度求佢唔好再嗌

盡可能唔好 喺小朋友面前嘈
幻想到個場面!!! 唉!!!!

珍珠宮

回覆樓主:

今集拍得好
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cy101 發表於 17-12-17 19:33
今朝係新聞台, 睇咗少少片段, 所以今晚坐定定睇!!

係!勁成熟
放下自在

侯爵府

睇完,咩宜家啲細路咁老積既

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇緊時都覺得唏噓

而家多左奉子成婚,感情基礎未穩固,未考慮清楚就生左小朋友之後奐發覺好多問題都係多左離婚既因素。我以前覺得離婚都係40-50歲先會多,而家我自己30幾,身邊離左婚既朋友都多過5隻手指,就來一對手都夠,其實好感慨

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

rayrayus 發表於 17-12-18 06:16
睇緊時都覺得唏噓

而家多左奉子成婚,感情基礎未穩固,未考慮清楚就生左小朋友之後奐發覺好多問題都係多左 ...

你講左重點,好多人可能感情未穩,結婚後問題多,生個小朋友又唸住令大家關係變好,往往小朋友做左夾心人

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Angelice-BeBe 發表於 17-12-17 16:56
你講左重點,好多人可能感情未穩,結婚後問題多,生個小朋友又唸住令大家關係變好,往往小朋友做左夾心人
...
而家好多小朋友都係長輩或者工人湊,父母離婚後又都係長輩或工人湊,但前者至少係為口奔馳想頭家好,一家人至少都係一條心賺多個錢,但後者我覺得都幾慘,好易令小朋友覺得自己點解好似冇人想照顧咁,自己係咪負累

翡翠宮

回覆樓主:

估吾到D小朋友咁成熟。

寶石宮

2023年兔年勳章

Angelice-BeBe 發表於 17-12-17 19:14
紙包唔住火
小朋友一定會知

對的

珍珠宮

Angelice-BeBe 發表於 17-12-17 19:17
好似好了解愛情

我老公頭先講左一句:講就簡單
我同老公都話,有時候就係大人鍾意將D明明好簡單的野複雜化,先搞到咁麻煩。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mrschocolate 發表於 17-12-18 13:20
我同老公都話,有時候就係大人鍾意將D明明好簡單的野複雜化,先搞到咁麻煩。
...

有時候兩個大人有問題,如果停一停,靜一靜,就避免左大吵大鬧,你一言我一語,小朋友其實接收晒

水晶宮

回覆樓主:

我昨日先講,而家婚姻好脆弱,真係唔應該生,我雖然唔知日後會點,但我超後悔生左小朋友

伯爵府

請問是什麼節目?那裡睇番?

首頁

尾頁

跳至