用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.64%

義工

自由講場 今日: 3683|主題: 956450

跳至
福布斯評 2017 最佳手機 首位不是三星同蘋果  

大宅

國民生產總值:2427

今次於 Forbes 刊登的 2017 年最佳智能手機,其實為最喜愛的智能手機較為貼切,這份名為「My Favorite Smartphones of 2017, Ranked」由 Ben Sin 選出,當中提及撰寫文章的意見只為代表其本人。不過,選出手機必有其因,且看你又是否同意他的論點?

《福布斯》撰稿人選2017最喜愛手機排名
第一名:Huawei Mate 10 Pro
第二名:OnePlus 5T
第三名:Apple iPhone X
第四名:LG V30
第五名:Samsung Note 8/S8
第六名:小米MIX 2
第七名:Razer Phone

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/1968963/%E7%A6%8F%E5%B8%83%E6%96%AF%E8%A9%95%202017%20%E6%9C%80%E4%BD%B3%E6%89%8B%E6%A9%9F%20%20%20%E9%A6%96%E4%BD%8D%E4%B8%8D%E6%98%AF%E4%B8%89%E6%98%9F%E5%90%8C%E8%98%8B%E6%9E%9C

大宅

國民生產總值:2427

takakura 發表於 17-12-17 20:18
今次於 Forbes 刊登的 2017 年最佳智能手機,其實為最喜愛的智能手機較為貼切,這份名為「My Favorite Smar ...

成日話國產唔掂,其實有d野又平又靚

琥珀宮

國民生產總值:185750

狗年勳章 畀面勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章

回覆樓主

意見真喺只代表佢本人

公爵府

國民生產總值:28956

takakura 發表於 17-12-17 20:19

「成日話」同「事實」係兩回事,我幾年前已轉用内地手機

男爵府

國民生產總值:7795

2018勳章

回覆樓主

買左第六名比媽咪用,平靚正

子爵府

國民生產總值:11361

takakura 發表於 17-12-17 20:18
今次於 Forbes 刊登的 2017 年最佳智能手機,其實為最喜愛的智能手機較為貼切,這份名為「My Favorite Smar ...

第4第5名係我首選,各方面平均。。

禁止訪問

國民生產總值:1111

2018勳章

水晶宮

國民生產總值:64532

回覆樓主:

我覺得最好笑係班鐵果粉,死都要撐,講到蘋果係全世界最好,唔會壞咁

男爵府

國民生產總值:7997

回覆樓主:

真心覺得華為好用

uhtcl2006    發表於 17-12-19 01:03

大宅

國民生產總值:3168

[email protected] 發表於 17-12-17 21:09
我覺得最好笑係班鐵果粉,死都要撐,講到蘋果係全世界最好,唔會壞咁
...

唔知果粉睇完呢段片會唔會死心

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155596353037949&id=56501027948

男爵府

國民生產總值:7845

2018勳章

温溫馨提示:
千奇咪帶部機入厠所,
或者响部機鏡頭前換衫。

子爵府

國民生產總值:13688

WWT1234 發表於 17-12-17 22:13
温溫馨提示:
千奇咪帶部機入厠所,
或者响部機鏡頭前換衫。

佢地唔會聽㗎
btw,其實所有有前鏡頭嘅手機都應該加返個protector
但我諗少於5%人會有做~

侯爵府

國民生產總值:20941

2018勳章

moto1357 發表於 17-12-17 21:21

南京婦新買iPX 同事直接人臉解鎖

http://hk.on.cc/cn/bkn/cnt/news/20171214/bkncn-20171214101721252-1214_05011_001.html

blackberry    發表於 17-12-17 23:30

子爵府

國民生產總值:13603

回覆樓主:

大陸咁多人口, 華為當然排第一啦。

琥珀宮

國民生產總值:191731

狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章

[email protected] 發表於 17-12-17 21:09
...
智能手機我係由三星轉用蘋果,蘋果近年D機真係唔係好掂喎!5開始網上已經劣評如潮,我買部6+之後一個月唔夠,死機兩次,無故發熱。。。。

早排更新IOS成日出問題,新機又賣得咁貴

大宅

國民生產總值:2685

moto1357 發表於 17-12-17 21:21
Thanks for sharing

侯爵府

國民生產總值:20941

2018勳章

mln 發表於 17-12-17 22:37

唔係計銷量
轉貼~~
這位 Forbes Contributor Ben Sin 選出最喜愛的 2017 年度智能手機為 Huawei Mate 10 Pro,他指 Kirin 970 晶片組是 Android 陣營中最強的,相對 Snapdragon 835 及 Exynos 8895,既提供快速穩定的表現,而且沒有延遲的狀況。此外 Huawei Mate 10 Pro 的強大續航力 (4,000mAh)、相機質素及多元的場景模式,能大大提升拍攝玩味,令 Huawei Mate 10 Pro 不但成為他日常用的手機,亦令它成為首選最喜愛的手機。

大宅

國民生產總值:3168

mln 發表於 17-12-17 22:37

Counterpoint認為,華為在中國、歐洲、拉丁美洲和中東市場受到歡迎,是其穩居智慧手機市占前三名的主因;至於在南亞、印度、北美市場的疲弱表現,將限制其成長力道。值得注意的是,在熱銷手機前十大中未見華為手機,反而是OPPO的R11、A57居第三及第四名。
https://udn.com/news/story/7251/2689437

大宅

國民生產總值:2395

FRISO飲奶勳章

華為唔係平,只係平過iPhone,Samsung

水晶宮

國民生產總值:59966

2018勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

九暈畏 發表於 17-12-17 23:21

華為唔係平,只係平過iPhone,Samsung
華為唔係平, 只係iphone, 三叔貴啫

wcpcelia    發表於 17-12-19 14:21

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎