婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題

複式洋房

happy44 發表於 17-12-17 21:44
如題

事出必有因,唔想見就唔好見,大時大節先蒲頭。

男爵府

糕糕媽媽 發表於 17-12-17 23:09
事出必有因,唔想見就唔好見,大時大節先蒲頭。

我連大時大節都唔想見佢哋

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

happy44 發表於 17-12-17 23:52
我連大時大節都唔想見佢哋
關係係互相既, 你憎到連節日都唔想見佢地, 應該牙齒印好深, 相信對方都唔想見到你, 大家見面可能只係交戲0者
只要老公支持你唔見就完全無問題啦, 我都係咁, 老公唔會逼我見(佢好清楚男家對我有幾過份), 所以呢幾年開始我已經無同男家做節
但如果老公一定要你去見男家既, 你就要自己衡量, 陪唔陪佢去交戲
我唔會一刀切叫人地唔好見, 因為每對夫婦情況都唔同
要型好容易, 但企硬唔見會唔會影響夫妻感情, 甚至令婚姻破裂(唔係咒你)只有你自己最清楚c6會點諗, 及自己承唔承受到最壞後果(touchwood影響埋夫妻關係)

男爵府

瑤瑤~ 發表於 17-12-18 01:45
關係係互相既, 你憎到連節日都唔想見佢地, 應該牙齒印好深, 相信對方都唔想見到你, 大家見面可能只係交戲0 ...

講得好岩,我都好唔想見佢地,但始終老公家人,佢想既我都會同佢一齊去!

男爵府

平時少見,衹有大時大節才見面。

男爵府

回覆樓主

我都好唔想見到佢地...大時大節見面我都嚴多

大宅

關係係互相既, 你憎到連節日都唔想見佢地, 應該牙齒印好深, 相信對方都唔想見到你, 大家見面可能只係交戲0 ...

Agree

別墅

MommyPanel勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咁就不如不見喇

男爵府

happy44 發表於 17-12-17 21:44
如題

我都好唔想見,但唔見老公會黑面。
我唯有每次出席聚會前一個星期催眠自己:都係見兩三個鐘、到時好假都要笑下

侯爵府

說得很對!

新抱99雙方都係交戲

我們死忍爛忍都為左不影響夫妻感情
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

公爵府

回覆樓主:

咁憎佢哋, 咁以後唔見就得了, 不用不開心!

複式洋房

我都係呀,佢D親戚把咀好鬼衰,見佢地覺得浪費自己時間,我都係避得就避

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔見就唔見,我又覺無咩所謂。

但前提係同自己先生溝通好先,知佢無不滿之下進行喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 貓狗褓姆 想生BB熱投 DHA勳章 冬日勳章 趣教勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我每次去都當自己路人甲, 連SOSO都懶

複式洋房

Poo得好勳章

我都係,但無奈日日在佢地度食晚飯,佢地幫手照顧小朋友

大宅

Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章

相見好,同住難,大家想坐底傾下都難.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我都係,好唔鍾意見佢哋

公爵府

回覆樓主:

一年見一次(團拜)最理想。

大宅

回覆樓主

Same here

首頁

尾頁

跳至