味蕾突起? - 自由講場 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區

義工

自由講場 今日: 607|主題: 966619

味蕾突起?

複式洋房

國民生產總值:403

大家試過條脷上面啲味蕾突起嗎?前排病左,食左成個月抗生素,唔知係咪抵抗力差定點,條脷有兩粒味蕾突起左。可以揭起又放平嘅,但係唔會好似其他味蕾咁平滑 雖然無做成大嘅唔舒服,但始終成日好似feel到個口有異物咁,好annoying (emoji) 大家有冇試過?會唔會成世都係上咁?有時真係好想用較剪剪左佢地落黎

大宅

國民生產總值:1919

回覆樓主

係咪舌頭最近喉嚨位?

子爵府

國民生產總值:12470

我試過 好痛 我熱氣就咁

版主

國民生產總值:124735

2018勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

唔好鬧我變態,我真係用乾新嘅指甲鉗ko佢
(當你成日拎條利lam牙縫就會有突起)

別墅

國民生產總值:777

Charlotte_mom 發表於 17-12-18 00:34
...

我係直接用指甲夾走佢

別墅

國民生產總值:835

Charlotte_mom 發表於 17-12-18 00:34
...

可以㗎?咩感覺?

版主

2018勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

根本舞若衣 發表於 17-12-18 00:36
可以㗎?咩感覺?

未剪成日kick到痛。剪果一下痛完爽晒

子爵府

國民生產總值:10065

...

我認我變態,因為我都係咁做

男爵府

國民生產總值:9309

Charlotte_mom 發表於 17-12-18 00:37

痴線,好恐怖呀,唔痛咩

複式洋房

國民生產總值:403

Charlotte_mom 發表於 17-12-18 00:37

我都好想有勇氣做到 我想問係咪唔整佢佢永遠都係度?我果兩粒已經兩三星期了

版主

回覆樓主

我以前等佢自己退。但果幾日一掂就痛。嬲嬲地試第一次自己cut。係要少少勇氣。但發現問題即時解決

剪甲鉗一定要新(夠利)同先消毒(消毒完再用熟水洗)

男爵府

國民生產總值:5627

...

唔係鬧你,但真係好變態,應該話係好有勇氣,我睇字諗起都震震地

大宅

國民生產總值:1939

2018勳章

...
唔會流血咩

男爵府

國民生產總值:6858

回覆樓主

齋睇字都痛

水晶宮

國民生產總值:69413

2018勳章

treasurelife 發表於 17-12-17 22:30
大家試過條脷上面啲味蕾突起嗎?前排病左,食左成個月抗生素,唔知係咪抵抗力差定點,條脷有兩粒味蕾突起左 ...

自己操刀

別墅

國民生產總值:835

會唔會流血?會唔會生番?會唔會鞋烚烚?
唔好意思,好好奇

子爵府

國民生產總值:11763

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

Charlotte_mom 發表於 17-12-18 09:48
我以前等佢自己退。但果幾日一掂就痛。嬲嬲地試第一次自己cut。係要少少勇氣。但發現問題即時解決:laugh2cr ...

唔驚流血不止咩?
勇氣可嘉

版主

回覆樓主

一次過答晒
為免俾人話我教唆恐怖血案,我唔再答了

係因為突起左,次次掂到都好痛。有次望住塊鏡忽發奇想......無左咪唔痛囉自己攪掂得唔得啊!就開始呢條不歸路

如果指甲鉗夠利,一野就攪掂。痛唔痛,痛架!不過想起一日痛幾十次我寧願一次過。流血唔多,surprisingly一陣就停晒

好快resume normal,不留痕跡。我條利好靚仔

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.