自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

veronicav 發表於 17-12-18 13:40
呢隻真係靚到,我試左一支即買一套
提提你呢隻查完之後只可以吸一次磁石就要曬燈架啦,唔係做唔到佢張圖個 ...

如果第一次吸得唔靚想吸第二次就無呢個效果?就好似普通貓眼gel?係咪咁意思

大宅

BK Milk勳章

Yuki_Yeung 發表於 17-12-18 13:39
請問你知唔知邊度買到料?同埋有冇video推介

你有冇邊隻soak off gel可以推介下

我係淘寶買架

教學可以睇呢個
https://youtu.be/Esnk5WVyMmI

我自己覺得好用嘅有:
【我剁手都要买的宝贝(指甲油胶铂金钻石胶系列甲油胶幻彩激光镭射日系闪胶),快来和我一起瓜分红I包】http://m.qtilg.com/h.BRJhfP 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥DLMG0jg4b7s¥后打开(emoji)手淘(emoji)[来自超级会员的分享]

https://item.m.jd.com/product/1692339442.html?&utm_source=iosapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

大宅

BK Milk勳章

Minor 發表於 17-12-18 13:44
如果第一次吸得唔靚想吸第二次就無呢個效果?就好似普通貓眼gel?係咪咁意思
...

吸第二次就會冇咁集中
就會冇咁亮

子爵府

Minor 發表於 17-12-18 13:18
hard gel要用打磨機磨好麻煩…好易磨傷指甲soft gel你加多幾層clear或延長膠都夠硬,起硬用卸甲水都可以卸 ...

請問你soft gel用邊種加厚?咩牌子?邊度買?
我都係指甲好簿

公爵府

2018復活節勳章

veronicav 發表於 17-12-18 13:46
我係淘寶買架

教學可以睇呢個

多謝你分享

大宅

BK Milk勳章

Yuki_Yeung 發表於 17-12-18 14:10
多謝你分享

唔洗客氣,大家一齊學習

大宅

Minor 發表於 17-12-18 13:32
我暑假果時去左呢間野買左呢一set,燈我本身有…用黎做後備,甲油隨你自己揀色!不過呢間野好似夜冷咁…
h ...

燈您係淘定香港買?

珍珠宮

Minor 發表於 17-12-18 13:42
我用卸甲包…好方便!但都買定枝opi做後備

我之前出去做gel甲,用呢啲卸甲包卸得唔乾淨,甚至無反應,而家我買咗部gel甲機,希望可以御到。
你有gel甲油推介嗎?謝謝

珍珠宮

veronicav 發表於 17-12-18 13:27
開頭咩都唔識就買左呢套
https://item.m.jd.com/product/11976074508.html?&utm_source=iosapp&utm_medium ...

我之前出去做gel甲,用呢啲卸甲包卸得唔乾淨,甚至無反應,而家我買咗部gel甲機,希望可以御到。
你有gel甲油推介嗎?謝謝

珍珠宮

iammisslee 發表於 17-12-18 12:20
我想係淘寶買燈,有介紹嗎?

log on有呀!3百幾包一支甲油

珍珠宮

cindy618 發表於 17-12-18 12:46
即去睇先

見到個奶酪色好靚~~淘黎玩下先

大宅

BK Milk勳章

麵包超人^o^ 發表於 17-12-18 15:12
你有gel ...

【我剁手都要买的宝贝(指甲油胶铂金钻石胶系列甲油胶幻彩激光镭射日系闪胶),快来和我一起瓜分红I包】http://m.qtilg.com/h.BRJhfP 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥DLMG0jg4b7s¥后打开(emoji)手淘(emoji)[来自超级会员的分享]

https://item.m.jd.com/product/1692339442.html?&utm_source=iosapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

【我剁手都要买的宝贝(PINNI品妮健康无异味甲油胶正品星空闪亮晶晶系列星空蓝色光疗胶),快来和我一起瓜分红I包】http://u.piw8.com/h.B8IRUy 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥GZhS0jT6XsK¥后打开(emoji)手淘(emoji)[来自超级会员的分享]

呢幾個牌子我都覺得幾好用架

大宅

BK Milk勳章

麵包超人^o^ 發表於 17-12-18 15:42
見到個奶酪色好靚~~淘黎玩下先

我都想淘呀

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

邊款brand 較好? depend? che gel?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

邊款燈性價比高呢?36w 48w 50w?

伯爵府

iammisslee 發表於 17-12-18 11:35
Soft gel可以貼貼紙嗎?

可以架

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

麵包超人^o^ 發表於 17-12-18 15:11

我之前出去做gel甲,用呢啲卸甲包卸得唔乾淨,甚至無 ...

我暑假去左呢度有…D甲油都好come,keep到成個月

珍珠宮

iammisslee 發表於 17-12-18 14:49
燈您係淘定香港買?

我之前淘寶買…後尾去左我上面post左果間買,觀塘工廈買,都快乾

別墅

回覆樓主

自己貼甲片用膠水大概keep到半個月,成本30$,可以再痴翻,我以前又成套買gel甲,但最後都係擺係度無用。

大宅

Minor 發表於 17-12-18 17:16
我之前淘寶買…後尾去左我上面post左果間買,觀塘工廈買,都快乾

觀塘對我有啲遠呀,你之前淘開邊間呀?我主要係淘led燈

首頁
23456...8

尾頁

跳至