自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Minor 發表於 17-12-21 22:06
我而家用呢canni…之前用Amls,我覺得兩隻都幾好用,後者稀D
請問係邊買到??

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

今日自己整嘅

大宅

亞牛亞妹 發表於 17-12-21 22:22
你係等bonder乾咗再搽base?有冇試過second time 搽bonder 時濕上base?我自己覺得比起乾上好D
...

係呀,我未試過濕上

甘我試下先

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

JudyJudyJudy 發表於 17-12-22 10:12
請問係邊買到??

都係觀塘買…其實你上網搜尋下旺角同深水埗都好多美甲用品店鋪,有好多都有page…你可格下價先去買

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

pippo7389 發表於 17-12-22 02:29

CND 一套 $250? 我喺美國wholesa ...

我其實都無當佢係真架…不過我覺得幾好油!而且都keep到一個月…最重要唔洗淘寶

男爵府

開心吸收勳章

Minor 發表於 17-12-18 13:42
我用卸甲包…好方便!但都買定枝opi做後備

想請問姐妹你的opi 卸甲係邊度買?
係咪所有牌子的soft gel都卸得?
我今日買左隻日本的, 卸完都唔可以成塊起,
要用力慢慢推走,甲面花曬

禁止訪問

伯爵府

IloveJJ 發表於 17-12-31 01:35
請問CND點拆?

真嘅CND shellac 只要用 pure acetone 或者 CND 自家卸甲水 “up” 15 分鐘就可以,唔洗磨走面嗰層, 如果要磨走面嗰層先拆到嘅就一定係假貨 ...

禁止訪問

伯爵府

IloveJJ 發表於 17-12-31 08:30
謝謝,因為我是在出面做的,走時太趕,忘了問怎拆。我用自己的洗甲水可以嗎?
...

要用 pure acetone 洗甲水拆 ... 普通洗甲水拆唔到 gel 甲過喎 ...

禁止訪問

珍珠宮

yychu722 發表於 17-12-31 01:03
想請問姐妹你的opi 卸甲係邊度買?
係咪所有牌子的soft gel都卸得?
我今日買左隻日本的, 卸完都唔可以成 ...
我響西九蘋果商場買$68枝…
葵涌廣場3樓有間專賣護膚品既鋪頭(唔記得叫啦咩名,好似叫ViVi)…門口放左好多種mask,我曾經買過$58
可以卸所有牌子的soft gel…不過我D指甲都好似你咁,如果keep得耐既gel都慢慢推走…一路推一路再浸卸甲水!

男爵府

開心吸收勳章

Minor 發表於 17-12-31 21:49
我響西九蘋果商場買$68枝…
葵涌廣場3樓有間專賣護膚品既鋪頭(唔記得叫啦咩名,好似叫ViVi)…門口放左好多 ...

好難推
勁難卸

大宅

回覆樓主:

我有問題想問,如果塗完top gel後有黏笠感點攪 ,網上教用酒精抹,但我抹咗就會變得唔令面,啞色咗

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Switzerland 發表於 18-1-10 22:39
我有問題想問,如果塗完top gel後有黏笠感點攪 ,網上教用酒精抹,但我抹咗就會變得唔令面,啞色咗 :callme ...

買免洗top coat

大宅

cindy618 發表於 18-1-16 15:36
買免洗top coat

請問邊度買

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Switzerland 發表於 18-1-16 16:48
請問邊度買

淘咋

大宅

cindy618 發表於 18-1-16 18:07
淘咋

大宅

回覆樓主

想請問,點解我整完,好快就會成塊甩出黎,係講緊一日就甩

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

Minor 發表於 17-12-18 13:32
我暑假果時去左呢間野買左呢一set,燈我本身有…用黎做後備,甲油隨你自己揀色!不過呢間野好似夜冷咁…
h ...
佢甲油多唔多先選擇?真係有24枝咁多?

首頁

尾頁

跳至