自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

呀仔出左門口我都未起身, 所以唔知佢著左咩...

子爵府

回覆樓主:

唔著唔緊要,最幣冷親要洗幾舊同照顧,你同佢講叫你著褸,有半係為自己唔想洗錢同麻煩啫

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

做父母提左就算,佢有權選擇著唔著,病左自己受翻,聖誕無得玩,係時間放手比佢「自食其果」,咁先會長大,又或者佢身體真係好頂得到,自己細個都係咁唔怕凍的。

公爵府

畀面勳章

回覆樓主

我個中一女唔肯著羽絨,有得佢啦,大個女啦,細女仲細就肯著。

子爵府

回覆樓主

我仔剛剛見佢著住短袖P.E衫褲回家,睇下佢幾時凍病

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

wkpig166 發表於 17-12-18 08:07
比爸爸話完啩
咪就係囉。
著衫咁小事。。。

佢覺得連著唔著多一件衫嘅話事權都冇!

出於關心,提一句,佢應該ok;
但當變成囉唆,甚至責備,佢就完全感受唔到你哋對佢嘅愛。

大宅

回覆樓主

阿女放學後投訴我要佢著羽絨,全班得佢著,佢話自己似水泡,好肉酸!d年靑人真的耐寒也耐熱,夏天穿冷衫,冬天也是只穿冷衫!

伯爵府

回覆樓主

青春期少女體溫係唔同一般人
夏天要著冷衫
冬天唔肯著嬲
好小事由得佢喇

侯爵府

畀面勳章

咁大個人自己識熱凍

珍珠宮

wkpig166 發表於 17-12-18 08:02
我叫佢著。佢話唔駛。
爸爸叫我由得佢

今早我中一仔超讚,超合作,校褸加打底褲都有著(我說其他人不喜歡著校褸,因為他們著得唔靚,你就著得靚啦!所以不用理人著唔著的)

公爵府

雪晴晴 發表於 17-12-18 18:38
我個中一女唔肯著羽絨,有得佢啦,大個女啦,細女仲細就肯著。

exactly the same.

珊瑚宮

wkpig166 發表於 17-12-18 10:53
我都唔肯定呀。
後尾佢著左,我就去廁所
出番嚟。聽到佢喊聲。

我會講比佢知,有幾凍,應該著咩,佢如選擇唔著,會有咩後果同可能
我囡,星期6,日跟學校去廣州,好,我已經講左,會比香港凍,最好就著羽絨,佢話好腫同肥喎,唔好睇,我話,唔緊要,你去完,病左,今次除左去廁所,就完全唔可以行出房,我唔想你一個唔舒服,野到全家都病
最後,佢無著,星期六晚whatapp我,話超級凍,我只答佢,抵死,講你又唔信,幫唔到你

水晶宮

回覆樓主

喊?!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

回覆樓主:

好多少女仲係熱褲出街
唔怕既,後生嘛,身體好

伯爵府

wkpig166 發表於 17-12-18 08:02
我叫佢著。佢話唔駛。
爸爸叫我由得佢

我個仔中三,琴日同我出街著薄長衫加超雞薄羽絨(件羽絨我覺我比風褸暖d咁啦),我話其實夠唔夠暖,佢話冬天要有凍既感覺先爽,返學跪佢都唔著多件,而家d年青一代我地唔會明,我只想做佢地心中唔煩既阿媽

珍珠宮

小軒軒 發表於 17-12-18 17:45
校褸,以前規定著,老唔老土都要著,唔著記缺點

以前d 絨校褸,都唔暖嘅

子爵府

回覆樓主

年輕就是任性
唔好話初中
我見高小都死唔著校褸
大家一齊等校車,車到即除番哂啲褸比工人、媽咪
其中有個小五男生,我問佢唔凍咩,佢話凍都好過比人笑喎

伯爵府