自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

但係發覺唔得,寫簡體嘅

子爵府

回覆樓主:

我見過有啲寫明港版用繁體字

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

bkcookie 發表於 17-12-18 11:15
我見過有啲寫明港版用繁體字

最近中毒,成日得閒就㩒淘寶 揾野買

有繁體,有的話可否send link?

不過自己親身買揀下揀下又好開心

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我見多數寫繁體喎。
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.1-c.w4004-4016628556.6.700d15c9hyv2l9&id=42475850197

wcpcelia    發表於 17-12-18 14:43
wcpcelia    發表於 17-12-18 14:22

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

寶石宮

2023年兔年勳章

andyman 發表於 17-12-18 11:29
我見多數寫繁體喎。
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.1-c.w4004-4016628556.6.700d15c9hyv2l9& ...

琥珀宮

有見過繁體,利是封都有

瑪瑙宮

andyman 發表於 17-12-18 11:29
我見多數寫繁體喎。
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.1-c.w4004-4016628556.6.700d15c9hyv2l9& ...

正喎

瑪瑙宮

tansyneko 發表於 17-12-18 13:48
有見過繁體,利是封都有

利是封唔淘了,太多

男爵府

回覆樓主:

大陸雖然係用簡體字,但好多傳統野都係繁體字來,我見過好多人屋企門口d對聯,揮春都係繁體。d畫提字都係繁體,應該唔難揾繁體字揮春

瑪瑙宮

lambxx 發表於 17-12-18 14:04
大陸雖然係用簡體字,但好多傳統野都係繁體字來,我見過好多人屋企門口d對聯,揮春都係繁體。d畫提字都係繁 ...

我揾到都簡體嘅
好彩樓上jm有,好多,花多眼亂

男爵府

回覆 cindy618 的帖子

你SEARCH "揮春香港" OR "揮春白話" 我都見到堆呀...不過唔知0岩唔0岩你

瑪瑙宮

lambxx 發表於 17-12-18 15:27
回覆 cindy618 的帖子

你SEARCH "揮春香港" OR "揮春白話" 我都見到堆呀...不過唔知0岩唔0岩你

望下先

用戶要求終止服務

回覆樓主:

買惠long果啲仲好啦
有迪迪尼公仔又靚,近過年仲減價

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

留名學嘢

翡翠宮

回覆樓主:

但舊式揮春。本地都只賣2蚊/張之嘛。

瑪瑙宮

ngwong2 發表於 18-1-9 14:55
但舊式揮春。本地都只賣2蚊/張之嘛。

係呀,所以打消了念頭

成日入淘寶揾野買

首頁

尾頁

跳至