自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

可同時洗雙人床單和被袋嗎?還是太迫要分開?

寶石宮

2023年兔年勳章

cindy618 發表於 17-12-18 13:52
可同時洗雙人床單和被袋嗎?還是太迫要分開?

入到就可以

侯爵府

回覆樓主:

我會分開,平日我洗衫也不會迫,覺得太多衫洗唔乾淨

siu05    發表於 18-3-12 20:29

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Poyau 發表於 17-12-18 14:00
入到就可以

入就入到嘅,不過卷住又似迫

瑪瑙宮

lakgarden 發表於 17-12-18 14:00
我會分開,平日我洗衫也不會迫,覺得太多衫洗唔乾淨

白痴一問,天氣凍,用熱水洗,喉ok嗎?

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

6kg就一張張洗會乾淨好多,我之前又係塞哂入去,係郁得好慢,而且唔識翻轉架,6KG仲要加埋水量,洗完等於冇洗,最終又係分開來洗過.
<br><br>

子爵府

回覆樓主

如果洗單人,我會床單被套一齊洗;雙人就分開洗,用60度水溫洗。

瑪瑙宮

kiu-mummy 發表於 17-12-18 14:11
如果洗單人,我會床單被套一齊洗;雙人就分開洗,用60度水溫洗。

tks

寶石宮

2023年兔年勳章

cindy618 發表於 17-12-18 14:04
入就入到嘅,不過卷住又似迫

要卷住 放開洗

瑪瑙宮

chinatea 發表於 17-12-18 14:08
6kg就一張張洗會乾淨好多,我之前又係塞哂入去,係郁得好慢,而且唔識翻轉架,6KG仲要加埋水量,洗完等於冇洗,最 ...

信你

chinatea    發表於 17-12-19 13:31
chinatea    發表於 17-12-19 13:30

珍珠宮

cindy618 發表於 17-12-18 14:05

我日日都係49度洗

瑪瑙宮

youhello507 發表於 17-12-18 14:26
我日日都係49度洗

伯爵府

回覆樓主

我會分開,因為卷埋一齊驚洗得唔乾淨
芭芭拉

象牙宮

回覆樓主:

部機夠有一半位剩,我就一齊洗

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

我照洗
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

被袋好重,一定要自己洗,就算有位都無可能多過一張,乾水時吾夠力或整斷皮帶。

禁止訪問

男爵府

cindy618 發表於 17-12-18 14:05

我洗床單同浴巾都係用60度熱水,仲會乾衣,可殺塵蟎

大宅

kiu-mummy 發表於 17-12-18 14:11

請問洗被呢?6kg足夠洗到雙人被嗎?定要7kg?

子爵府

swim_april 發表於 18-3-12 07:23
請問洗被呢?6kg足夠洗到雙人被嗎?定要7kg?

雙人冷氣被可以,冬天的就不夠位

首頁

尾頁

跳至