自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前完全未睇過
因為仔中意kylo REN
而睇
有冇人知之前佢地父母既身份同講咩
謝謝

男爵府

回覆樓主

父 Han Solo
母 Princess Leia Organa
舅父 Luke Skywalker
祖父 Darth Vader
家族係60’s Star Wars 主角啊

大宅

回覆樓主:

我都係昨天陪阿囝睇,又係之前未睇過,都係攪吾清楚人物關係,我當第一集咁睇

男爵府

回覆樓主:

Kylo ren 原名字ben solo, 是leia 公主同千歲鷹船長han solo的兒子

Leia 同 luke skywalker 是龍鳳胎, 他們的父母分別是大奸角黑武士darth vader ( 即anakin skywalker) 同 padme ( 即amidala女王), 所以kylo ren有講話要繼承佢祖父黑武士

因為skywalker 家族都好有潛能, 所以leia 就將會ben solo交比舅父luke skywalker 訓練, 點知ben solo最後選擇左dark side, 上集仲親手殺左父親han solo

wcpcelia    發表於 17-12-19 15:54

子爵府

bbsonyy 發表於 17-12-18 16:46
Kylo ren 原名字ben solo, 是leia 公主同千歲鷹船長han solo的兒子

Leia 同 luke skywalker 是龍鳳胎, 他 ...

好多謝你咁簡括地講番啲人物出黎,我撈到亂哂。。。

男爵府

jy0022 發表於 17-12-18 16:49
好多謝你咁簡括地講番啲人物出黎,我撈到亂哂。。。

唔駛客氣, 我之前都冇睇開, 都係陪仔睇一連睇返晒甘多集

寶石宮

2023年兔年勳章

Godbless8 發表於 17-12-18 16:14
之前完全未睇過
而睇

睇咗第7集 The Force Awakens
快啲去睇埋第8部 The Last Jedi

子爵府

bbsonyy 發表於 17-12-18 16:54
唔駛客氣, 我之前都冇睇開, 都係陪仔睇一連睇返晒甘多集

我陪老公睇前傳即係1-2-3集,之後4-5-6即係舊嗰啲無睇。。。上年睇7,前日睇8,啲人物我亂哂。。。只記得妮妲利寶雯係女王。。。

大宅

回覆樓主

請問如果之前嘅冇睇,就咁睇第八集,明唔明呢

水晶宮

HoneyDewDew 發表於 17-12-18 17:36

係血緣方面睇唔明,其實都係睇正義對黑暗既過程姐,無睇先前都可以睇既

大宅

sandylaw 發表於 17-12-18 17:42
係血緣方面睇唔明,其實都係睇正義對黑暗既過程姐,無睇先前都可以睇既
...

咁就去睇吓先

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

jy0022 發表於 17-12-18 17:34
我陪老公睇前傳即係1-2-3集,之後4-5-6即係舊嗰啲無睇。。。上年睇7,前日睇8,啲人物我亂哂。。。只記得 ...

請問8好睇嗎?

珍珠宮

Godbless8 發表於 17-12-18 16:14
之前完全未睇過
而睇

Kylo 係Han Solo 和公主 個仔, 公主和luke skywalker 係孖生兄妹,所以Kylo Ren係luke skywalker 姨甥

上集Rylo Ren殺左Han Solo 成魔

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

bbsonyy 發表於 17-12-18 16:46

Leia 同 luke skywalker 是龍鳳胎, 他 ...

男爵府

jy0022 發表於 17-12-18 17:34
我陪老公睇前傳即係1-2-3集,之後4-5-6即係舊嗰啲無睇。。。上年睇7,前日睇8,啲人物我亂哂。。。只記得 ...

係呀natalie portman真係算keep到, 九十年代拍的星戰好靚, 前幾年拍的黑天鵝仲好靚

寶石宮

2023年兔年勳章

HoneyDewDew 發表於 17-12-18 17:36

有時間先睇4567再睇8 無時間就睇7還可
前傳123可遲啲補番睇

子爵府

Thelittlepingu 發表於 17-12-18 18:09
請問8好睇嗎?

都ok,朋友話好睇過7。。

子爵府

bbsonyy 發表於 17-12-18 19:24
係呀natalie portman真係算keep到, 九十年代拍的星戰好靚, 前幾年拍的黑天鵝仲好靚
...

今次個女主角,都有少少妮妲的氣質。。唔係超靚,但掘強的眼神有啲相似。

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

jy0022 發表於 17-12-19 07:33
都ok,朋友話好睇過7。。

tkx

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

回覆樓主

The Last Jedi好睇呀!套戲2.5小時,無悶塲。
我也是陪個囝睇,之前在電視煲哂咁多套戲,當時阿囝七歲,但對前傳以外的舊戲都有興趣睇,所以自己都睇埋一份。

首頁

尾頁

跳至