自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章

如個條滑梯本身無人玩緊, 行上去無乜野。講污糟, 滑梯本身係污糟的, 就算唔行, 都會有細路仔用腳來剎停, 都係會踩到。

如果上邊有人想 sir, 而有小朋友行上去, 我會好語氣同小朋友講, 有人要 sir 啦, 唔好行上去, 想玩去後邊排隊啦。如果係我嗰仔, 我會叫佢 sir 完快啲走開, 唔好比後邊嗰個踼飛你

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

funghon 發表於 17-12-18 16:24
路過公園遊樂場,好小人玩緊,見到有位家長鬧另一家長,你位小朋友(應該3-4歲)行上滑梯。
其實,行上滑梯非 ...
滑梯係""SIR"落去玩,唔係俾人行上去,我個人認為係安全問題,唔係衛生問題.(該位家長咁激動,有可能之前佢見過同類型意外呢?!)
至於,攀爬鐵欄係真係俾人攀爬玩,又唔可以相提並論喇`!!

珍珠宮

行滑梯係唔岩,果位家長冇鬧錯人!

禁止訪問

男爵府

焦糖媽 發表於 17-12-18 17:15
如個條滑梯本身無人玩緊, 行上去無乜野。講污糟, 滑梯本身係污糟的, 就算唔行, 都會有細路仔用腳來剎停, 都 ...

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

鬼妹鬼仔咁玩就唔會有人閙。

伯爵府

快~快快~快快~火速的到步

大宅

或者咁講會俾人鬧,但其實冇明文規定話唔可以由下而上咁玩。如果冇其他人玩,我係唔會唔俾小朋友free play...但有其他小朋友玩時,我就會要求佢只可以行樓梯上、唔可以爬上去,因為會影響到人。

子爵府

回覆樓主

家長識阻止仲話

我遇過係阿媽拖住個細路上

仲好有禮貌講同你講「唔該借借」

驚你阻到佢小朋友free play同自由探索呀

寶石宮

2023年兔年勳章

funghon 發表於 17-12-18 17:10
係有人係個遊樂場度 玩,不是準備sir,。

咁又唔駛破囗大鬧

子爵府

回覆樓主:

不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主

瑪瑙宮

回覆樓主:

瑪瑙宮

回覆樓主:

瑪瑙宮

回覆樓主:

寶石宮

2023年兔年勳章

funghon 發表於 17-12-18 17:16

謎題

http://best.parenting.com.tw/blogger_article.php?w=2718

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

至憎

首頁

尾頁

跳至