自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

cbeyond 發表於 17-12-20 08:23
有咩出奇, Super Junior 係天團添, 成員銀赫係入伍前2年先買樓。
SM一向出名食水深, 奴隸公司, 唔係邊有咁 ...

東方神起咪又係打官司打到飛起

有天,金在中, 金俊秀果時開始變JYJ

東方神起依家得番2個咋

水晶宮

JohnKeats 發表於 17-12-20 08:28
第一張約唔會有賺啦,通常第二張先有錢,但已從高處滑下

又唔見BTS係咁

BB紅十年人地都搵勁多錢

得SM咁鬼刻薄

象牙宮

2024年龍年勳章

miffyumiffy 發表於 17-12-19 22:35
好難過,咁後生

我覺得SM要檢討下,依家得一團Exo架咩, 其他男團唔洗開飯

噚日睇新聞,一隊男團表演,其中一位中國籍成員突然腳輭look 落台,事後有人話行程太密,工時太長,休息不夠。

象牙宮

2024年龍年勳章

miffyumiffy 發表於 17-12-20 08:32
又唔見BTS係咁

bts , bb 係邊間經紀人公司?

珊瑚宮

miffyumiffy 發表於 17-12-20 08:31
東方神起咪又係打官司打到飛起

有天,金在中, 金俊秀果時開始變JYJ

你都識講東方神起係2人, 神起 & JYJ已經分左家。
話係2人神起既合約條件好, 2人都搵到錢嘛。睇過話佢地有自己團隊, 有挑選團隊人員權力, 有選擇歌曲權。
呢d權利, SM應該唔輕易俾旗下歌手。

水晶宮

Sumyeema1 發表於 17-12-20 08:34
bts , bb 係邊間經紀人公司?

BTS係Big Hit

BB係YG

水晶宮

Sumyeema1 發表於 17-12-20 08:33
噚日睇新聞,一隊男團表演,其中一位中國籍成員突然腳輭look 落台,事後有人話行程太密,工時太長,休息不 ...

佢地減肥冇啖好食,成日跳舞運動量大, 所以暈低

Jimin都試過暈低,不過係佢自己亂減肥

伯爵府

miffyumiffy 發表於 17-12-20 08:32
又唔見BTS係咁

bts 公司都識做啦,唔通好似 bap 咁玩走佬,公司識做就唔會走啦,最近搬咗新豪華宿舍

象牙宮

2024年龍年勳章

miffyumiffy 發表於 17-12-20 08:40
佢地減肥冇啖好食,成日跳舞運動量大, 所以暈低

Jimin都試過暈低,不過係佢自己亂減肥 :tempe ...

成名代價,最慘付出咁多,回報咁小。shinee 身為一線男團都呻收入低,未出名果D更慘。

伯爵府

Sumyeema1 發表於 17-12-20 08:33
噚日睇新聞,一隊男團表演,其中一位中國籍成員突然腳輭look 落台,事後有人話行程太密,工時太長,休息不 ...

wanna one 奶礶佢心甘情願,佢哋要在最短時間揾最多錢,合約只有一年半,佢地揾嘅錢係比其他新男團多好多

水晶宮

JohnKeats 發表於 17-12-20 08:40
bts 公司都識做啦,唔通好似 bap 咁玩走佬,公司識做就唔會走啦,最近搬咗新豪華宿舍
...

我睇過Big Hit老細訪問, BTS同公司拆55, 但依家咁紅收入咁驚人就唔知有冇變

Big Hit係好識做, 一有成績就請BTS去旅行做獎勵,拍埋旅遊特輯,之前已經去過美國, 北歐,夏威夷

今個月搬宿舍去The Hill, 首爾數一數二apartment

公司咁識做, 人地先有心同公司搏殺

水晶宮

Sumyeema1 發表於 17-12-20 08:43
成名代價,最慘付出咁多,回報咁小。shinee 身為一線男團都呻收入低,未出名果D更慘。
...

果啲係負數, 男團本身拆賬,公司比過錢嘅野部份會計番落藝人身上,所以出道之後一段時間大部份收入都係還債比公司,還完真正有錢落袋

水晶宮

JohnKeats 發表於 17-12-20 08:46
wanna one 奶礶佢心甘情願,佢哋要在最短時間揾最多錢,合約只有一年半,佢地揾嘅錢係比其他新男團多好多
...

2017, BTS同Wanna One一枝獨秀

其他團又係咁上下

珊瑚宮

miffyumiffy 發表於 17-12-20 08:54
2017, BTS同Wanna One一枝獨秀

其他團又係咁上下

又唔使最top先搵到錢, 睇間公司啫。
CNBLUE唔係最紅, 但隊長鄭容和都講過佢現在選自己鐘意工作做。

水晶宮

cbeyond 發表於 17-12-20 08:58
又唔使最top先搵到錢, 睇間公司啫。
CNBLUE唔係最紅, 但隊長鄭容和都講過佢現在選自己鐘意工作做。
...

容和有拍劇同廣告收入

珍珠宮

回覆樓主:

公司奉得你,投咗唔少人力物力,頭一個合約都係預咗捱,簽時心知肚明,有幾多紅得起嘅唔係捱出嚟?約係自己簽,真係無怨,只能希望自己紅快啲,盡快有說話權。

只能說情緒病係一個悲劇,一個孤獨嘅病,獨自走入一個迷宮,旁人想幫都唔知點幫。

珊瑚宮

miffyumiffy 發表於 17-12-20 09:02
容和有拍劇同廣告收入

佢拍劇應該價錢唔會貴, 基本上佢既劇都唔收得( sorry 容和, 要講事實)。
廣告大把歌手都有, 紅的更多。
睇係睇間公司同歌手點分脹, 公司好, 歌手分得多, 咪賺得多。

珊瑚宮

JoanC 發表於 17-12-20 09:03
公司奉得你,投咗唔少人力物力,頭一個合約都係預咗捱,簽時心知肚明,有幾多紅得起嘅唔係捱出嚟?約係自己 ...

係嫁, 仲有成班練習生要養, 條數唔平。
公司係自己選入去的, 真係無得怨。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

唔知邊個, 不過韓國很多藝人輕生

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

cbeyond 發表於 17-12-20 09:10
佢拍劇應該價錢唔會貴, 基本上佢既劇都唔收得( sorry 容和, 要講事實)。
廣告大把歌手都有, 紅的更多。
...

睇報導話SM條款好刻薄,所以EXO中國成員分分離隊
容和係隊長,之前睇報導話剛出道自己有活動,收返嚟的報酬4份分,宜家唔知有冇咁做?
YG老楊對Big Bang應該好好,又送股份,最近話大聲和GD, 他們可以成洞樓買,用作投資,又買大屋,又投資做生意

首頁

尾頁

跳至