自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我番五日,每天早上返五個鐘,自從返咗工之後,兩位一早一夜全職,就好似唔使做甘,等我返工先執貨,我放完兩日假返到去間鋪頭好似好吉甘,果件貨賣晒都唔會上,等我返工先補貨上架,我明白有part-time梗係洗到盡呢個道理,但係我心理真係好唔平衡!

珍珠宮

親子王國15週年勳章

如果佢地乜都搞掂晒.就冇你呢個part-time存在嘅價值

wcpcelia    發表於 17-12-19 14:40

珍珠宮

BK Milk勳章

yumui61 發表於 17-12-18 23:44
如果佢地乜都搞掂晒.就冇你呢個part-time存在嘅價值

你好好正面

伯爵府

回覆樓主

咁。。。 part time 位係做咩架先? 如果佢老細請pt係幫輕full time, 包括執貨, 又好難怪佢地唔執既。 如果full time, 全御俾你做就唔得。

禁止訪問

男爵府

chkkkkk567 發表於 17-12-18 23:04
我番五日,每天早上返五個鐘,自從返咗工之後,兩位一早一夜全職,就好似唔使做甘,等我返工先執貨,我放完 ...

Full time 實係塞豬頭骨比part time 做
冇辦法
想呻都唔好呻出聲實比人話你計較 請你個位就係要幫手嫁啦,
唉.....

寶石宮

2023年兔年勳章

我番五日,每天早上返五個鐘,自從返咗工之後,兩位一早一夜全職,就好似唔使做甘,等我返工先執貨,我放完 ...

如工作範圍一樣 幾時缺幾時補 唔應等

男爵府

回覆樓主

做夠5 個鐘就走,唔好理咁多。

子爵府

2024年龍年勳章

做好自己本份,心安理得。

珍珠宮

回覆樓主

正常都係咁
零售業part time一向係做下欄野多
正如full time要跑數,pt都唔使啦
其實冇得比較

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

可能原意請pt就係幫手上貨

大宅

回覆樓主

做好自己 話之佢地

男爵府

回覆樓主:

比我中意哦,返來執下貨,點下貨,砌下貨,五個鐘好快過。如果返來冇乜做,老細見到實話唔洗請part time,我諗兩個full time都係咁考慮先比你做多少少,費事老細詐型cut左個pt佢地又少個人幫手。

男爵府

回覆樓主:

返工係要做嘢wo,唔係翹埋雙手棟係度,咪做夠五個鐘走人,可以慢慢做㗎,唔洗快手快腳,總之冇吞po咪得lo...

瑪瑙宮

大廚勳章

其實你唔使理自己做乜。。。總之你都係返五個鐘。。。呢唔過鐘就係賣咗俾公司㗎啦。。。做執貨又係五個鐘。。。做其他工種都係嗰五個鐘。。。其實做邊樣又有咩關係呢?總之夠鐘就走囉
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

聽過『三個和尚冇水食』的故事⋯⋯自然會明白互相倚賴情況,

有時候唔好太計較,你不在的時候,佢地要賣貨睇舖,未必可以兼顧咁多!

放鬆自己,忘記唔開心既事!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

所以你咪有存在價值囉! 不過如果好介懷,搵過份,唔好令自己唔開心。

男爵府

me too that's why I resigned!

珍珠宮

千千萬萬 發表於 17-12-19 05:48
比我中意哦,返來執下貨,點下貨,砌下貨,五個鐘好快過。如果返來冇乜做,老細見到實話唔洗請part time, ...

我都鐘意呢d齋執工作,衝幾個鐘放工

首頁

尾頁

跳至