問路 : 卓爾居去迪士尼最快方法 - 自由講場 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區

義工

自由講場 今日: 607|主題: 966619

問路 : 卓爾居去迪士尼最快方法

珍珠宮

國民生產總值:31145

狗年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

唔該

公爵府

國民生產總值:29806

2018勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

紅日可以坐R33, 西鐵站開出平時我覺得坐地鐵啦, 反正你去坐E33都係要轉車。
武裝的心臟為你 Break Down
剩下赤裸的告白 沒防備的愛
奮不顧身要勇敢 擋開流言的子彈
So Baby Let’s Go Go Go Go Go

複式洋房

國民生產總值:243

回覆樓主:

剛巧我都係一陣同一地點去喎
去大興總站搭66M或66X,係屯門轉車站轉33E,再係青嶼幹線收費站轉R8去迪士尼樂園

方法2:搭輕鐵去屯門巿中心搭33E,再係青嶼幹線收費站站R8去迪士尼樂園

wcpcelia    發表於 17-12-19 12:11

珍珠宮

回覆 mcdullyiu 的帖子

咁請問地鐵/西鐵/E33會快D呢?

珍珠宮

回覆 haha0303 的帖子

我都係晏D去呀
大約預幾耐車程?

唔該

公爵府

2018勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

回覆 hellohelloruby 的帖子

地鐵應該1小時, 好處, 唔會塞車, 壞處可能無位坐
巴士轉R8 其實有車可以好快, 等車可以好耐。
因為R8係20分鐘一班車, 同埋除非你坐輕鐵轉, 唔係行去巴士站都要幾個字。
落左車行入去亦比地鐵站遠少少。

珍珠宮

OK, thanks!
咁我即係去荃灣轉茘景轉欣澳

大宅

國民生產總值:1323

hellohelloruby 發表於 17-12-19 11:13

OK, thanks!

你搭西鐵,應該係去南昌轉,南昌再去欣澳,咁咪唔駛落荃灣轉荔景轉欣澳

珍珠宮

回覆 somhine 的帖子

好, 我未試過咁轉, 今次試下先, THANKS!

公爵府

hellohelloruby 發表於 17-12-19 11:17

係, 應該係樓上咁講 , 你樓下就係西鐵站,坐去南昌轉

珍珠宮

thanks!

大宅

hellohelloruby 發表於 17-12-19 11:17

唔駛客氣,因為你坐地鐵一定係要咁轉先方便,西鐵係落荃灣西,除非你搭66M出荃灣轉地鐵,咁搭車費應該會貴啲。而南昌係西鐵同東涌線交匯,正路係南昌轉車去欣澳嘅。

大宅

回覆樓主:

仲有,係蔡意橋坐輕鐵去屯門站啦,都會有折扣優惠,唔駛行

珍珠宮

Good, 如果你唔提我, 我真係會行過去

大宅

hellohelloruby 發表於 17-12-19 11:33

Good, 如果你唔提我, 我真係會行過去

當然,行過去河田搭西鐵其實唔算好遠,但有折扣優惠緊係搭輕鐵過去啦,反正價錢一樣

hellohelloruby    發表於 17-12-19 12:08

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.