用戶登入

找回密碼 | 註冊

25oC.75%

義工

自由講場 今日: 3517|主題: 955670

跳至
真係唔想比錢買icloud…  

別墅

國民生產總值:684

2018勳章

都唔知點解,我部 iphone已經無backup相 email etc,但就成日話我無位
淨係一個whatsapp已經用曬成個 icloud
真係唔想益Apple個個月比錢佢!!

珍珠宮

國民生產總值:39550

2018勳章

beckydaisukiki 發表於 17-12-19 16:36
都唔知點解,我部 iphone已經無backup相 email etc,但就成日話我無位
淨係一個whatsapp已經用曬成個 iclou ...

wts可能已經成gb

侯爵府

國民生產總值:23144

狗年勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章

回覆樓主

可唔可以關左iCloud?

伯爵府

國民生產總值:15015

睛靈勳章

回覆樓主:

whatspp有咩儲?我習慣咗whatsapp有用既嘢會即時分類save走,換新機就清晒佢

伯爵府

國民生產總值:18623

2018勳章

回覆樓主:

我都想知可以點搞,唔用icloud 用其他雲backup whatsapp 可以嗎?
[img][/img]

大宅

國民生產總值:3750

2018勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

beckydaisukiki 發表於 17-12-19 16:36

咁你睇下有冇d對話或內儲圖片可以刪除
我會定期清除圖片對話錄音
但我會將要既相同短片up返去google photo
個度都有15GB FREE

曾經up完iOS...變比返晒d容量我

wcpcelia    發表於 17-12-20 14:42

珊瑚宮

國民生產總值:108240

醒目開學勳章 大廚勳章

Fion_Chan 發表於 17-12-19 16:57
我都想知可以點搞,唔用icloud 用其他雲backup whatsapp 可以嗎?

Whatapps 設定有backup 功能,可定時間自動備份,我設定零晨2点~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

別墅

2018勳章

kaki0901 發表於 17-12-19 17:00
咁你睇下有冇d對話或內儲圖片可以刪除
我會定期清除圖片對話錄音
但我會將要既相同短片up返去google photo ...
我個 google photo 都爆左喇.... 點算

別墅

2018勳章

大力大力 發表於 17-12-19 17:21
Whatapps 設定有backup 功能,可定時間自動備份,我設定零晨2点~

係?呢個方法又好似幾好

別墅

2018勳章

回覆樓主

但都未完全解決爆 icloud的問題

珍珠宮

國民生產總值:45046

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

係好煩,成日話唔夠位,其實我部手機得好少野,相都係1000+

子爵府

國民生產總值:13612

『益』。。。。。

咁你唔好babkup囉~

大宅

國民生產總值:2664

回覆樓主:

清下啲whatsapp 圖,voice message 可以慳好多位

別墅

2018勳章

teaspoon 發表於 17-12-19 23:23
清下啲whatsapp 圖,voice message 可以慳好多位
已經有 keep 住清架喇

大宅

國民生產總值:2746

幾蚊啫,買個保障

男爵府

國民生產總值:7064

2018勳章

回覆樓主:

要定期清理自己d file 先得架,如果唔係多多容量都唔夠你用。張張相都HD 都夠死啦,逐樣睇下逐下就ok. 唔同iCloud 咪用其他cloud service, 再唔係買Hard disk

公爵府

國民生產總值:29042

2018勳章

終極熊貓 發表於 17-12-19 23:10
『益』。。。。。

咁你唔好babkup囉~
係囉,點解用人地的service同位,要比錢係「益」左提供服務的公司.......

侯爵府

國民生產總值:21753

回覆樓主

1 俾錢
2 不 backup whatsapp
3 清理 whatsapp 的垃圾相,movie

侯爵府

國民生產總值:21753

beckydaisukiki 發表於 17-12-20 10:39
已經有 keep 住清架喇

絕招

delete all message

反正都係吹水嘢

珊瑚宮

國民生產總值:102424

Whatsapp 唔定期清,多多storage 都唔夠,而家d仲喜歡send voice msg

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎