用戶登入

找回密碼 | 註冊

22oC.74%

義工

自由講場 今日: 2930|主題: 956620

跳至
邊款風筒好用d, Dyson/Panasonic NA98/NA57?

子爵府

國民生產總值:13250

開心吸收勳章

最近日本雜誌話NE68都好好用,但我香港又搵唔到呢個型號,而dyson同pan記都各有捧場客,我都諗住買風筒,唔知邊款好

珍珠宮

國民生產總值:42169

2018勳章

pokipoki 發表於 17-12-19 19:52
最近日本雜誌話NE68都好好用,但我香港又搵唔到呢個型號,而dyson同pan記都各有捧場客,我都諗住買風筒,唔 ...

Pana ok 去試吓實物感受吓邊款啱

水晶宮

國民生產總值:53685

pokipoki 發表於 17-12-19 19:52
最近日本雜誌話NE68都好好用,但我香港又搵唔到呢個型號,而dyson同pan記都各有捧場客,我都諗住買風筒,唔 ...
DYSON 好正 !!

伯爵府

國民生產總值:15366

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主

我兩部都用緊,dyson吹乾快,我仔短髪鍾意用,但我長髪用吹完d頭髮會打晒交。NA98我鍾意因為有nanocare負離子,吹完好順不過吹得耐過dyson,唔趕時間先好買。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 17-12-20 14:23

珍珠宮

國民生產總值:49338

KUDOS 發表於 17-12-20 10:22
我兩部都用緊,dyson吹乾快,我仔短髪鍾意用,但我長髪用吹完d頭髮會打晒交。NA98我鍾意因為有nanocare負離 ...
nanocare 我覺得真係吹完頭髮順滑d

琥珀宮

國民生產總值:188053

2018勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

KUDOS 發表於 17-12-20 10:22
我兩部都用緊,dyson吹乾快,我仔短髪鍾意用,但我長髪用吹完d頭髮會打晒交。NA98我鍾意因為有nanocare負離 ...
NA98好好用, 我都用緊。

你若盛開, 蝴蝶便來!

侯爵府

國民生產總值:23585

BK Milk勳章 畀面勳章

我都買咗panasonic 可能我短頭髮, 好快乾, 覺得好正喎

男爵府

國民生產總值:5681

回覆樓主

我用NA98, 好好用,又順滑,都快乾呀,不過可能我本身頭髮量不多,到膊,所以都快乾,dyson 我都用過,係快乾囉,但吹完唔會有NA98果種順滑感,NA98仲有個吹頭皮mode好舒服,吹面個mode我用過2次,好似話保濕的

別墅

國民生產總值:914

回覆樓主

用緊na98,吹完頭髮好滑,同我以一前用開果D兩三百元風筒有好大分別

別墅

國民生產總值:553

回覆樓主:

用緊dyson,真係好大風! 用過返唔到轉頭,而家去旅行用親酒店啲風筒就覺得好慢好細風...
我中長髮,無kick wor, 順過我以前好多。我以前用panasonic平價風筒

水晶宮

cchippp 發表於 17-12-20 10:59
用緊dyson,真係好大風! 用過返唔到轉頭,而家去旅行用親酒店啲風筒就覺得好慢好細風...
我中長髮,無kick ...

ME TOO...去旅行用親酒店啲風筒就好唔慣

子爵府

開心吸收勳章

Poyau 發表於 17-12-19 23:19
Pana ok 去試吓實物感受吓邊款啱

我剛去百記睇過,dyson輕巧好多,但pan記又有nano,好似好吸引,但好大舊。我頭髮係易開叉同有毛燥,應該邊款好?

子爵府

開心吸收勳章

cchippp 發表於 17-12-20 10:59
我中長髮,無kick ...

我而家都仲係用緊平價Panasonic呀,得個熱字

水晶宮

pokipoki 發表於 17-12-20 15:31
我剛去百記睇過,dyson輕巧好多,但pan記又有nano,好似好吸引,但好大舊。我頭髮係易開叉同有毛燥,應該 ...
之前我都係用P...轉左D之後冇後悔 !!!

伯爵府

國民生產總值:15366

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

pokipoki 發表於 17-12-20 15:31
我剛去百記睇過,dyson輕巧好多,但pan記又有nano,好似好吸引,但好大舊。我頭髮係易開叉同有毛燥,應該 ...

易開叉又有毛燥,梗係買NA98C啦,我用咗之後唔使再做焗油吖~

子爵府

國民生產總值:13205

2018勳章

你們講到我心郁郁, NA98 要幾錢?

大宅

國民生產總值:2645

https://m.youtube.com/watch?v=PNqq2YLGbLw

原本用p記cheap風筒,要1個鐘先吹乾
最近買左p記na98c,用熱風mode 7分鐘就吹乾,吹完頭髮好柔軟

男爵府

國民生產總值:7573

KUDOS 發表於 17-12-20 17:49
易開叉又有毛燥,梗係買NA98C啦,我用咗之後唔使再做焗油吖~

我都有毛燥, 但用完NA98都唔覺好大改善 , 係咪我唔識吹呢

大宅

國民生產總值:1214

回覆樓主

https://topick.hket.com/article/1967122/Dyson%20VS%20Panasonic%E3%80%80日本雜誌實測風筒性價比

大宅

國民生產總值:2430

回覆樓主:

用緊NA98, 滿意呀,仲買多部俾娘家

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎