自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

有次做伴娘,同朋友睇婚紗,有間店超串,朋友睇中某件想試,個肥嬸嬸店員話依件淨租都要八千幾,你比吳起嫁啦,你簡過第2件試啦

別墅

好幾年前,我好朋友受邀去一間美容化妝公司的週年晚宴
係酒店搞的大型晚會
朋友想買個襯晚裝用的手袋仔,於是我地入左旺角新之城一間專賣手袋仔的店
睇左幾眼朋友話無睇中的款,我表示平時返工習慣用大大個袋,唔係好識睇細袋
咁睇唔岩就走啦,個老闆娘係後面大大聲話我地:整古做怪!
可能佢見我地當時著得好隨便,以為我地無錢買唔起混吉

大宅

Angel_Rose 發表於 17-12-20 10:09
有次做伴娘,同朋友睇婚紗,有間店超串,朋友睇中某件想試,個肥嬸嬸店員話依件淨租都要八千幾,你比吳起嫁啦,你 ...

好討厭

大宅

adiencewon 發表於 17-12-20 10:11
好幾年前,我好朋友受邀去一間美容化妝公司的週年晚宴
係酒店搞的大型晚會
朋友想買個襯晚裝用的手袋仔,於 ...

新之城d鋪頭都係出晒名
我中學時已經唔會去行

伯爵府

嘩, 你地D 經歷D SALES 好衰呀, 我又未試過, 最多唔理我, 剩係理大6人

男爵府

sugarmill 發表於 17-12-20 05:57
中學生果時,同媽咪行過 Times Square Lancxmx,媽咪隨手拎起支 sample 的 cream 睇,個 sales 立即好似阻 ...

呢個牌子有幾貴姐,個sales以為自己好高級做名店呀

珍珠宮

welove1006 發表於 17-12-20 10:11
好討厭
覺得果個肥嬸嬸狗眼看人低,朋友話淨係租一件婚紗做曬出門入門之後註冊食午飯完場,可能佢覺得朋友細搞所以比吳起$$,但比吳比得起同人地大搞定細搞無關係囉

珍珠宮

welove1006 發表於 17-12-20 10:01
呢d擺明唔想做你生意啦
我寧願佢地唔出聲好過

貨品擺開但唔俾人掂,唔俾揀,直情唔想做任何人生意。其實果度成行成市有好多間呢類,得佢拍烏蠅。
我先生行返轉執返我,笑我做“無懼的盲頭烏蠅”、“試拍的烏蠅”。。。。

伯爵府

welove1006 發表於 17-12-20 02:20
我講先,係得一次,但我記左幾年
話說幾年前,我好鍾意去荃錦d鋪頭仔買衫,每個月都至少買幾千蚊 ...

我就試得多咁樣,我睇啱個款,跟著問重有嘜嘢色,佢只係猛話呢隻色啱你呀,於是我話想睇吓重有嘜嘢色,佢又話,呢隻色襯你呀,係唔攞,我話我想買兩件呀,於是烚熟咁嘅樣,哦你買兩件呀

大宅

年輕時未出黎做野, 俾個化妝品專櫃大嬸捉住, 狂數我皮膚差, 叫我買呢樣買嗰樣, 嬲到我呀! 我扮晒緊張問她是否有一直用該產品同係咪有效, 等佢答完一直用之後, 我即刻放低 d野話: 你用左都無效既, 我啊媽用 olay d皮膚都好過你, 之後即閃等佢無仇報, 所以之後我再去化妝品專櫃, 我都覺得佢地好好服務

另一次係同老公入左間舖頭仔, 一攞起件衫, 個 sales 即刻好熱情甘話有雙加大, 我覺得好怪(通常中碼), 不過我是但"哦"左一聲, 就聽到我老公問人唔該有無三加大.... 其實唔關sales 事, 不過之後我一睇衫, 我老公就係我耳邊講唔該有無三加大

寶石宮

2023年兔年勳章

sugarmill 發表於 17-12-20 05:57
中學生果時,同媽咪行過 Times Square Lancxmx,媽咪隨手拎起支 sample 的 cream 睇,個 sales 立即好似阻 ...

大宅

我唔記得有無試過俾 sales 串,不過有晚o係旺角聽到普通話對答:
女:哎!這個是正版嗎?
男:哎呀,小姐,遮哥賣 60 快錢呀,你腰正版,去蘋果癲買呀~~

greenpea    發表於 17-12-20 16:20

大宅

話說幾年前,我好鍾意去荃錦d鋪頭仔買衫,每個月都至少買幾千蚊 ...

我試過買電話套,問佢iPhone fit 唔fit。佢答我,你個iPhone 係正版既就fit 㗎啦 。我都未唸佢個套係咪正版,佢竟然唸我個電話係咪正版...

大宅

回覆樓主

串樓主個個sales...係唔專業同無禮貌。呢d 人唔好放係心度

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

D SALES有時真係串過碼頭咕喱

禁止發言

回覆樓主:

男爵府

有啊,去試長boot比佢話我腳短唔岩我因為我係買牌子野,仲係岩岩畢業,可能佢以為我無錢買掛

大宅

回覆樓主

我舊年年尾同 C6 去海港城間 Nesprexxx 諗住買 Capsules,竟然個 sales 同我地講市面上有好多類似嘅咖啡機,你 check check 你個部係咪我地呢個牌子嘅機先買 Capsules,我嬲到想即刻同佢講如果我真係買錯左關你乜嘢事

大宅

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

我果單唔可以話串…但唔專業

事緣我同個女行街,去左睇鞋,咁就問下個款最大咩碼啦,果個人掃一掃我女就話唔啱佢冇佢咁細碼就閃左。家陣我問下有幾大唔得 唔可以買俾人 或者最大我著得落呢 重點係, 我非常清楚果款鞋有我女碼,因為available最細size細過我女著緊果對

伯爵府

回覆樓主

去街市問啲蘆筍幾錢
問完講左句唔該唔駛喇
佢話唔駛咁去買啲無咁好既食啦
無生意發窮惡
抵佢成日拍烏繩

首頁
12345...6

尾頁

跳至