自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

hhz 發表於 17-12-20 21:04
真係好趕客,唔睇清楚個款點買呀?

款有show出黎,但size有好多摺埋放係display下面,問佢有無xx size就話:擺晒出黎架喇! 我自己睇就話我攪亂晒

我直頭覺得佢想趕我走 ...

男爵府

我的育兒心得勳章

nyfng 發表於 17-12-20 21:16
好多年前同媽咪去沙田市廣場嗰間viola,間野賣女性返工衫,唔知執咗未。媽咪一路揀一路話啲衫細件,跟住個s ...

沙田個間已執埋!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

welove1006 發表於 17-12-20 02:20
我講先,係得一次,但我記左幾年
話說幾年前,我好鍾意去荃錦d鋪頭仔買衫,每個月都至少買幾千蚊 ...

我都有類似經驗,其實我曾經晌果間boutique買過幾次衫,去開附近我一定過去睇下衫,有次見著晌公仔件衫幾靚,搵過舖頭入面無,就同sales講想攞公仔著住件衫來睇,佢就同我講件衫唔啱我著的。
,

男爵府

tansyneko 發表於 17-12-20 20:14
細舖d衫唔平架,座底都五六百一件,係咁話真韓

我講緊果啲係二百蚊件咋,仲要有款嘅冷衫

伯爵府

話說幾年前,我好鍾意去荃錦d鋪頭仔買衫,每個月都至少買幾千蚊 ...

你好叻呀用咩方法減?

伯爵府

beauty 發表於 17-12-20 18:56
逛屈臣氏,一入門口,有個化妝品Sales走埋黎兜售香水,我話唔洗喇,她立即大大聲叫:「香水都唔買,唔怪得 ...

點解你要走?俾我會望下佢叫咩名,向經理投訴個店員!

侯爵府

回覆樓主

同老公一齊去街市買魚,冇標價錢,
老公問:唔該,xx魚幾多錢両?
魚檔個女人嘴妙妙答: 好貴㗎喎!(一眼都唔望下我哋)
我已經想鬧佢,但我老公冇出聲,拖我走。

子爵府

好媽媽勳章

camanbi 發表於 17-12-21 01:25
點解你要走?俾我會望下佢叫咩名,向經理投訴個店員!

係呀,你應該向屈人寺經理投訴佢,把囗咁衰會趕客,ed註場品牌比人投訴得多,就算人地肯比佢擺,都要black list個sales.
大百貨公司就有ed terms,得罪得太勁會永久不能返那個場。

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

逛屈臣氏,一入門口,有個化妝品Sales走埋黎兜售香水,我話唔洗喇,她立即大大聲叫:「香水都唔買,唔怪得 ...

痴線㗎佢
你應該答佢:我都聞到好臭,應該係出自你個口,你唔擘大口就無味
我要記得幸福......

公爵府

2018復活節勳章

你d 皮膚好差,生晒暗粒,然後狂hardsell .

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

去praxx諗住買個銀包,見到有個長銀包幾鍾意,問sales仲有冇其他色有貨(佢display係橙色),sales好寸反我白眼話:冇啵。d款響晒度,呢個丫,做緊減價。(我果日可能著得太casual )然後轉過頭笑晒口同個大陸女人講:哎喲小姐,你的包包沒拉好喔,要小心財物喔,你看上甚麼包包,我替你拿吧。。把鬼火求其見到個袋都幾啱指住叫佢比呢個我(其實都想買過個袋,不過冇時間睇),順手響佢面前拎疊一千蚊出黎數錢,sales即刻4萬咁口,我比錢時比左一疊一千蚊佢,就響佢數到最後幾張時,我同佢講:都係碌卡啦,我鍾意碌卡儲air miles,放心,我張卡limited多過你一年人工有突唔會碌唔到。見到佢嬲到面都紅晒又要強硬歡笑,即刻心都涼晒

大宅

回覆 sugarmill 的帖子

大宅

camanbi 發表於 17-12-21 01:14
你好叻呀用咩方法減?

不外乎食少d+運動,不過一排無keep又肥返少少,但起碼瘦過下

侯爵府

回覆樓主

前排去細間鋪頭仔既精品店睇下有咩買比「細佬女」做禮物,睇中左個櫃筒仔!其實諗住望下就買(因我趕時間又要買禮物),一想拎起就比個售貨員/老闆娘大喝:小姐唔可以拎落來架!!!比佢嚇我一嚇,定神回:唔比睇點買呀?咁你留番擺係度慢慢賣或自己用啦,bye bye
頭也不回走了,幾百蚊個twin stars櫃筒仔,睇到唔比睇?!

大宅

回覆樓主:

前幾日入咗一間童裝細舖,係門口睇巾咗對鞋太大,問佢有無細d,想比個女試吓,sales答我有細碼你個女著到,但係佢無摞過出來,重叫我買其他款,重話平比我,我話我想睇門口個對,佢話要四百蚊都唔平架。我覺得佢係無細碼扮有。

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

有沒有再返去比佢知呢?

子爵府

回覆 welove1006 的帖子

邊間咁賤口

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

嘩 連鎖店都咁口賤?你話咁我都唔覺你有用吖

珍珠宮

sugarmill 發表於 17-12-20 05:57
中學生果時,同媽咪行過 Times Square Lancxmx,媽咪隨手拎起支 sample 的 cream 睇,個 sales 立即好似阻 ...

Lancome 啲 BA 係咁衰㗎! 咁多年都冇改進過。

用粗口(痴x線)嚟罵客都講得出口啦。出哂名爛撻撻。。。

珍珠宮

welove1006 發表於 17-12-20 22:31
睇左大家嘅經歷,有時真係想買野都要受氣
希望d sales哥哥姐姐,我地唔需要你好熱情,但真係唔好 ...

簡直好似去乞咁!

所以零售業,飲食業。。。根本係自己做衰自己,唔好賴市道乜乜物物。

首頁

尾頁

跳至