自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我講先,係得一次,但我記左幾年
話說幾年前,我好鍾意去荃錦d鋪頭仔買衫,每個月都至少買幾千蚊。
有次見到間鋪display d衫幾靚,行入去睇,點知一踏入間鋪,個sales已經同我講:小姐,我呢度d衫唔啱你架。
我第一下反應係呆一呆,之後就好唔開心咁行返出去。跟住諗返,間鋪d衫係偏細碼嘅,可能當時我肥,個sales覺得我著唔落所以咁講。
呢件事我無同人講過,因為我覺得好侮辱,之後我決心減肥,可以著到細碼衫。

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主:

咁過份 我最盡都係試過比人講:
小姐 呢件衫咁平 你唔係買唔起啊
拿 一係呢件啦夠晒平 跌都跌左啦買呢件啦夠平岩你

大宅

國王陛下 發表於 17-12-20 02:30
咁過份 我最盡都係試過比人講:
小姐 呢件衫咁平 你唔係買唔起啊
拿 一係呢件啦夠晒平 跌都跌左啦買呢件啦 ...

佢話我買唔起我都好過d, 而家佢就係人身攻擊我咁,令我覺得羞辱

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

生完無耐又肥又無打扮,去附近商場買嘢,入咗間貴價鋪, 啲衫大約千幾蚊一件,一路睇個老闆娘竟然走過來同我講:啲衫唔啱你㗎 !我唔識比反應地走咗。
唔知佢嫌我肥定覺得我冇錢買唔起?

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

入去間細時裝店,攞起件 Tee 來睇下,個 sales 即話我地啲衫好有彈性架即是咩意思

大宅

回覆樓主

中學生果時,同媽咪行過 Times Square Lancxmx,媽咪隨手拎起支 sample 的 cream 睇,個 sales 立即好似阻住佢做生意咁,好串話:「支cream 好貴架!」
可能驚我地試左冇錢買,媽咪聽到都打個突放底支 sample
我拿拿臨拎起支 sample,吱一大 pat 係手試,激死佢。

currypru    發表於 17-12-21 12:20
wcpcelia    發表於 17-12-20 14:29
金魚媽    發表於 17-12-20 10:16

子爵府

回覆樓主

陪朋友去LV, 等朋友時見到個袋想睇下,叫sales姐姐攞黎睇下時,佢話:「你想睇嗰個袋?要萬二錢㗎喎!」

大宅

sytckm 發表於 17-12-20 03:53
生完無耐又肥又無打扮,去附近商場買嘢,入咗間貴價鋪, 啲衫大約千幾蚊一件,一路睇個老闆娘竟然走過來同 ...

同我一樣

大宅

BearBear2000 發表於 17-12-20 04:39
入去間細時裝店,攞起件 Tee 來睇下,個 sales 即話我地啲衫好有彈性架即是咩意思 :temper ...

可能佢真係講緊件衫呢

大宅

sugarmill 發表於 17-12-20 05:57
中學生果時,同媽咪行過 Times Square Lancxmx,媽咪隨手拎起支 sample 的 cream 睇,個 sales 立即好似阻 ...

你中學都咁夠pop, 讚

大宅

EuniceMaMa 發表於 17-12-20 06:01
陪朋友去LV, 等朋友時見到個袋想睇下,叫sales姐姐攞黎睇下時,佢話:「你想睇嗰個袋?要萬二錢㗎喎!」
...

真係好討厭呢d咀臉

珍珠宮

welove1006 發表於 17-12-20 02:20
話說幾年前,我好鍾意去荃錦d鋪頭仔買衫,每個月都至少買幾千蚊 ...

我經過賣手機配件店,忽然見到其中一間佢地有啱老人袋手機那些似皮製的腰袋款,排排緊挨咁擺放平抽上,我心諗啱用就買俾長老,咁入去一揀,個店員即走出話:“小姐,我地啲貨唔揀得架喎!”
吓,目測都見好幾款大細/橫直/格數不一,唔揀得?我望下間店一個客都冇,望下係零售店嚟,再望下個sales好唔耐煩咁好似等我講想要邊個......哦,byebye.

公爵府

welove1006 發表於 17-12-20 02:20
話說幾年前,我好鍾意去荃錦d鋪頭仔買衫,每個月都至少買幾千蚊 ...

有收獲

大宅

welove1006 發表於 17-12-20 07:26
你中學都咁夠pop, 讚

平時好細膽,果下好嬲佢咁同我媽咪講野

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

從來冇發生過呀

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sugarmill 發表於 17-12-20 05:57
中學生果時,同媽咪行過 Times Square Lancxmx,媽咪隨手拎起支 sample 的 cream 睇,個 sales 立即好似阻 ...

大快人心

大宅

sangria 發表於 17-12-20 07:51
有收獲

係呀,為左佢句野減左20磅
不過都因為佢句野記左幾年

大宅

Fishqqma 發表於 17-12-20 08:10
從來冇發生過呀

我都係唯一一次咁俾人侮辱,平時遇到嘅都係正常或好sales

大宅

brindlewin 發表於 17-12-20 07:34
我經過賣手機配件店,忽然見到其中一間佢地有啱老人袋手機那些似皮製的腰袋款,排排緊挨咁擺放平抽上,我 ...

呢d擺明唔想做你生意啦
我寧願佢地唔出聲好過

公爵府

welove1006 發表於 17-12-20 09:59
係呀,為左佢句野減左20磅
不過都因為佢句野記左幾年
...

咪理佢

首頁
12345...6

尾頁

跳至