殘暴過程曝光 鄭俊弘用電擊頸箍虐狗 - 自由講場 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區

義工

自由講場 今日: 4619|主題: 966722

跳至
殘暴過程曝光 鄭俊弘用電擊頸箍虐狗  

大宅

國民生產總值:3985

【全城憤怒】
鄭俊弘為了要令拉布拉多愛犬Riley可以受到「後底乸」何雁詩控制,竟然幫牠戴上一個布滿倒鈎鐵鏈的狗帶,這款狗帶在外國很多地方都禁用,而且愛護動物協會的醫生更強烈反對狗主使用這款釘帶,因為會對狗隻造成不必要傷害,甚至變成虐畜。

事件揭發後,全城插爆鄭俊弘惡行,但他始終毫無悔意,更同何雁詩一齊post文回應事件,死撐使用釘帶有理。

但原來鄭俊弘虐狗招數唔只釘帶一樣,本刊在去年三月,見過鄭俊弘帶Riley去數碼港放狗,當時Riley頸上出奇地有三條頸帶,比一般狗仔多。而其中一條黑色皮帶,由於同Riley毛色一樣,「黐地」睇唔清楚,所以當時未有發現有任何異樣。

【鬼祟電狗】
其間鄭俊弘同Riley行了去一處較少人的地方,見到Riley走了入欄杆外,鄭俊弘當時突然揭起T恤,原來他收埋了電擊頸箍遙控在衫內,見他攞住個遙控㩒了一下,Riley即刻fing頭,企圖想fing甩頸箍,同時鄭俊弘見到有人經過,立即鬼祟地將遙控放回入衫內,然後扮若無其事。

http://nextplus.nextmedia.com/news/ent/20171220/564355

唔知阿fred今次點拆呢

APIGMA    發表於 17-12-20 13:39

珊瑚宮

國民生產總值:106050

Poo得好勳章 2018勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hs3290 發表於 17-12-20 11:34
【全城憤怒】
鄭俊弘為了要令拉布拉多愛犬Riley可以受到「後底乸」何雁詩控制,竟然幫牠戴上一個布滿倒鈎鐵 ...

咁衰就咪養喇

寶石宮

國民生產總值:274983

2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 我的育兒心得勳章 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

國民生產總值:17853

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

告佢虐畜啦

珍珠宮

國民生產總值:30496

回覆樓主:

大宅

國民生產總值:2432

別墅

國民生產總值:907

我相信愛狗嘅人唔會咁做掛?

男爵府

國民生產總值:9338

2018勳章

水晶宮

國民生產總值:60396

2018勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

無愛心學咩人養寵物

大宅

國民生產總值:3985

babynia 發表於 17-12-20 11:40
我相信愛狗嘅人唔會咁做掛?

上次用倒勾頸帶有人話正常,等養狗人士出嚟講下電隻狗係咪正常

琥珀宮

國民生產總值:162936

回覆樓主:

咁變態……

大宅

國民生產總值:3801

開心吸收勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

水晶宮

國民生產總值:50545

2018勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

【全城憤怒】
鄭俊弘為了要令拉布拉多愛犬Riley可以受到「後底乸」何雁詩控制,竟然幫牠戴上一個布滿倒鈎鐵 ...

子爵府

國民生產總值:12744

畀面勳章

回覆樓主

之前我睇完段片都諗緊佢係咪變態隻狗當時又唔係叫又唔係亂跑亂跳,一切正常乖乖的,條變態佬竟然都襟個遙控電佢唔想養都唔好咁衰格啦送比人好過啦!

大宅

國民生產總值:1567

2018勳章 狗年勳章

子爵府

國民生產總值:12744

畀面勳章

hs3290 發表於 17-12-20 11:45
上次用倒勾頸帶有人話正常,等養狗人士出嚟講下電隻狗係咪正常

用釘帶會拮到條頸會有血窿架!咁都叫正常?真係冇追開post添

男爵府

國民生產總值:5942

回覆樓主

衰到無朋友

大宅

國民生產總值:4255

回覆樓主

呢一pair 真係好克人憎!男既假,女既姣!

子爵府

國民生產總值:11012

2018勳章

【全城憤怒】

壹周D野真吾真嫁,公適D講,如果佢甘衰,一早棄養,洗吾洗搅甘多野,重時不時去放狗,有時D人一看post就狂插,真正審先判

大宅

國民生產總值:4628

好媽媽勳章

回覆樓主:

好眉好貌原來咁變態

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.