自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

【全城憤怒】
鄭俊弘為了要令拉布拉多愛犬Riley可以受到「後底乸」何雁詩控制,竟然幫牠戴上一個布滿倒鈎鐵鏈的狗帶,這款狗帶在外國很多地方都禁用,而且愛護動物協會的醫生更強烈反對狗主使用這款釘帶,因為會對狗隻造成不必要傷害,甚至變成虐畜。

事件揭發後,全城插爆鄭俊弘惡行,但他始終毫無悔意,更同何雁詩一齊post文回應事件,死撐使用釘帶有理。

但原來鄭俊弘虐狗招數唔只釘帶一樣,本刊在去年三月,見過鄭俊弘帶Riley去數碼港放狗,當時Riley頸上出奇地有三條頸帶,比一般狗仔多。而其中一條黑色皮帶,由於同Riley毛色一樣,「黐地」睇唔清楚,所以當時未有發現有任何異樣。

【鬼祟電狗】
其間鄭俊弘同Riley行了去一處較少人的地方,見到Riley走了入欄杆外,鄭俊弘當時突然揭起T恤,原來他收埋了電擊頸箍遙控在衫內,見他攞住個遙控㩒了一下,Riley即刻fing頭,企圖想fing甩頸箍,同時鄭俊弘見到有人經過,立即鬼祟地將遙控放回入衫內,然後扮若無其事。

在公眾地方,Riley又不是做一些攻擊性行為,又或者亂吠,鄭俊弘都要電擊Riley,呢個行為真係點講都講唔通。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

封殺佢啦

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

佢地......上哂報....都重未知自己錯????
佢兩個咩心態呀?!
已經被全城鬧爆, 點解重可以一錯再錯?
狗狗好慘......
Childhood is journey, not a race.

伯爵府

2018復活節勳章

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

tyjm 發表於 17-12-20 13:42
【全城憤怒】
鄭俊弘為了要令拉布拉多愛犬Riley可以受到「後底乸」何雁詩控制,竟然幫牠戴上一個布滿倒鈎 ...

虐待動物

侯爵府

回覆樓主:

唔講甘多,最直接方法電視上見到鄭,我就《轉台/關電視》!!
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

水晶宮

回覆 tyjm 的帖子

可唔可以唔見提佢呀. 好唔中意佢

男爵府

真係賤男一名

公爵府

回覆樓主:

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主

變態,又用釘帶又電隻狗,無愛心無耐性學咩人養寵物?
人生本是苦

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

好衰呀!!!!!咁無愛心養咩狗呀

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

冇愛心就咪鬼養啦,佢自己唔試下帶電下自己

寶石宮

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章

tyjm 發表於 17-12-20 13:42
【全城憤怒】
鄭俊弘為了要令拉布拉多愛犬Riley可以受到「後底乸」何雁詩控制,竟然幫牠戴上一個布滿倒鈎 ...
可唔可以告佢虐畜?! 佢兩條友有病

水晶宮

回覆樓主:

越來越憎佢

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主:

痴線……學咩人養狗……

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

不如直接送走隻狗啦, 橫掂都唔想養

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

所以一個唔好嘅女人真係可以破壞一個男人嘅前途
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好唔中意佢

首頁

尾頁

跳至