自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

其實可以嗎?要貼實桶壁嗎?

寶石宮

2023年兔年勳章

cindy618 發表於 17-12-20 15:02

都想知

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

google 過都無相關資料

珍珠宮

cindy618 發表於 17-12-20 15:02

例如邊D整型?
機桶本身濶度有限製,比如話你想整4個腸仔包,放落去無足夠空位,發起咪痴埋一舊囉。

即是只可以做唔同味或造型(例如個面個菠蘿皮,丹麥皮等)但造出來個型都只會係一個桶型。

瑪瑙宮

wantaima 發表於 17-12-20 16:03
例如邊D整型?
機桶本身濶度有限製,比如話你想整4個腸仔包,放落去無足夠空位,發起咪痴埋一舊囉。

明白

瑪瑙宮

wantaima 發表於 17-12-20 16:03
例如邊D整型?

我本身咁諗嘅,例如整8個小包,4個係底,加個架再㫃4個,可行嗎?

珍珠宮

cindy618 發表於 17-12-20 16:30
我本身咁諗嘅,例如整8個小包,4個係底,加個架再㫃4個,可行嗎?

...

不可行,四個發大完會痴埋一舊的
會痴埋個架!

瑪瑙宮

wantaima 發表於 17-12-20 16:40
不可行,四個發大完會痴埋一舊的
會痴埋個架!

明白了,下一步要游說c6俾買焗爐

珍珠宮

cindy618 發表於 17-12-20 16:30

...

https://caroleasylife.blogspot.hk/2009/06/blog-post_8.html?m=1

如果無焗爐,可以考慮做呢個

珍珠宮

wantaima 發表於 17-12-20 16:46

https://caroleasylife.blogspot.hk/2009/06/blog-post_8 ...

可以用煎pan 做

瑪瑙宮

wantaima 發表於 17-12-20 16:46

https://caroleasylife.blogspot.hk/2009/06/blog-post_8 ...

睇下先,謝謝呀

首頁

尾頁

跳至