你地每日做幾耐低頭族?一人一個大人小朋友用少啲方法 - 自由講場 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區

義工

自由講場 今日: 2754|主題: 966332

你地每日做幾耐低頭族?一人一個大人小朋友用少啲方法

子爵府

國民生產總值:14329

我發覺食完飯咁樣坐係度玩果半個鐘,會變肥,而家食完即刻去洗碗唔比自己坐

水晶宮

國民生產總值:68567

2018勳章

6299 發表於 17-12-20 17:07
我發覺食完飯咁樣坐係度玩果半個鐘,會變肥,而家食完即刻去洗碗唔比自己坐 ...

大宅

國民生產總值:2685

2018勳章

大人:我逢weekend,旅行都會帶部不能上網的舊機出街

小朋友:整個timetable,限定每日幾點同打機打幾耐
另外安排多d活動,例如出的做下運動,係屋企玩下boardgame,做下手功,都好過打機

子爵府

juv10hk 發表於 17-12-21 00:17
大人:我逢weekend,旅行都會帶部不能上網的舊機出街

小朋友:整個timetable,限定每日幾點同打機打幾耐
好勁,比我慣左智能電話真係唔慣舊機。

侯爵府

國民生產總值:21784

我一家無咩上網習慣!全日都比較小時間上網!只係要覆信息先用!另外我臨訓前會上網睇30分鐘左右!

子爵府

姸媽 發表於 17-12-22 23:19
我一家無咩上網習慣!全日都比較小時間上網!只係要覆信息先用!另外我臨訓前會上網睇30分鐘左右!
...
其實好多時係其他人send 比你,我都係被動式,有時我寧願鍾意講番電話,不過都係大勢黎

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.