自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

【星島日報報道】自稱為「亞洲神童」的張如城,其母為讓兒子在歌壇發展,兩度向男友人借貸,但未有還款。男友人入稟高院,要求還債。

原告何海濤,被告依次為張母歐景嵐、張如城、張如龍、張如珠及張如鳳。入稟狀指,張母為讓張如城在歌壇發展,向原告借貸,張母於去年10月至今年5月借款16萬5千港元,又於去年1月至今年2月借貨逾120萬人民幣,惟對方未有還款,向其餘答應幫手還債的被告追討亦無果,原告遂入稟要求5人還清債項。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

2024年龍年勳章

我次次睇佢首"中國的巨龍", 都笑到收唔到聲...

wcpcelia    發表於 17-12-21 08:36

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

回覆樓主:

唔提起都唔記得左張如城

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

無論借錢做乜都好,各人有各人選擇
而欠債還錢,天公地道

寶石宮

2023年兔年勳章

Yibu 發表於 17-12-20 17:20
【星島日報報道】自稱為「亞洲神童」的張如城,其母為讓兒子在歌壇發展,兩度向男友人借貸,但未有還款。男 ...

章魚城

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20160528/mobile/bkn-20160528160152389-0528_00862_001.html

珊瑚宮

星夢未醒
玩具萬歲!

侯爵府

回覆樓主

公爵府

Poyau 發表於 17-12-20 23:50
章魚城

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20160528/mobile/bkn-20160528160152389-0 ...

首歌⋯⋯完全夾硬塞d字入去,後面班舞⋯蹈⋯員hea到爆,張神童個樣好似葉念琛

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔怪得最近冇新歌啦
其實以城城既舞技同歌喉,駛鬼Dancers呀名車呀咁咩,齋用手機拍放上youtube 都夠照啦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

救命,佢咁多年都仲發緊夢,最攞命係個媽都支持佢發夢。。。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

Yibu 發表於 17-12-20 17:20
【星島日報報道】自稱為「亞洲神童」的張如城,其母為讓兒子在歌壇發展,兩度向男友人借貸,但未有還款。男 ...

唱得幾好!自娛的話

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

rose-mag 發表於 17-12-21 04:42
...

我估應該係佢阿媽攪到佢咁
又..上年仲有人借錢比佢發展?

公爵府

回覆樓主:

聽過佢個名
樣, 做過D咩節目
完全唔知...

寶石宮

2023年兔年勳章

[email protected] 發表於 17-12-21 03:32
首歌⋯⋯完全夾硬塞d字入去,後面班舞⋯蹈⋯員hea到爆,張神童個樣好似葉念琛
...

臨記夠hea 突顯神童 神功蓋世

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

rose-mag 發表於 17-12-21 04:42
...

佢仲出歌,真係獻⋯⋯佢媽又陪佢癲

首頁

尾頁

跳至