美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日真係激死我喇。

以前淨係聽人講 dream bexxxx pro 好黑, sell得好勁,我都有比佢哋sell過,但點都唔夠高Ling代言嘅You bexxty勁。

話說我係二十歲個年岩岩出黎做野無幾耐,係條街到比人捉住做問卷入左個氹,之後呢幾年都有斷斷續續買佢哋ge plan,
每次會比錢都係因為我d plan 到期,如果我唔買小小就全部過期,無得用。

對上一次去做body 係今年8月ge事,8月個陣因爲又有野過期,先比完錢買多個plan. 之後都因為book 唔到無去過。點知今日一去就激到我扎扎跳。

我係8月先買多左20格,今日一做完又叫我比錢,話聖誕節有優惠,當我係朋友先叫我買,最多送 coupon 比我,又叫我分期,分24期一個月先比一千好少。我開始都好聲好氣咁同佢講唔洗住,多謝你嘅好意,但最近真係手頭緊等等。點知佢都係唔死心,2個人夾我一個,仲係咁問我拎信用卡,同埋準備埋份form 比我填。

最後我好誠實咁講: 其實我除左係你哋度有body plan,
我係出面仲有3間都join 左。

Sales: 係唔係啊(側視我)

我: 無必要講大話呃你,我仲要上個月先係另一間買完plan,
人哋仲要平d。

Sales: 有幾平啊,平野比我就唔敢做。同埋你係第二間買,又唔係我哋度買。

我: 個間都叫做大公司,同你哋一樣都係連鎖式,我敢做wor.

之後係 sales 就係咁話好多大公司用ge都係 cheap野,數人哋唔好。

我: 點都好啦,我次次黎都sell,上一次先比完錢,今次黎又叫我比錢。我都係做 sales 我明白你嘅出發點,但我最近真係手頭緊,唔容許我再洗咁多錢。

Sales: 你明就好啦,你比少少錢米唔洗我難做,你又好過d。

我: 但我最近真係無錢。比唔到。

Sales: 點解。

我真係嬲嬲哋: 係米我要將我嘅家事話埋比你知,我最近幫屋企人還左筆錢啊。

Sales: 都唔知係唔係。

聽到佢講呢句,我真係好激氣,
好嬲咁同返佢講: 我無咁仆街,為左你去咀咒我屋企人有困難。仲之我就唔會再比錢,我都多謝你嘅好意,我趕時間,我要走。

佢先肯放我走。

我細鋪大鋪都有幫襯過,間間都會sell 但真係無咁過份。通常拒絕2次 d sales 就會停。

[size=22.66666603088379px]個位sis真係小心踩入呢個氹

大宅

回覆樓主

美容院d sales 真的好煩,做衰自己!

已刪除用户

回覆樓主:

禁止訪問

男爵府

Yeeyee2 發表於 17-12-22 23:33
今日真係激死我喇。以前淨係聽人講 dream bexxxx pro 好黑, sell得好勁,我都有比佢哋sell過,但點都唔夠高 ...

我今年內大大話話都俾佢地氹左買4,5萬plan,JM pm我係邊間分店邊個sales!

大宅

Yeeyee2 發表於 17-12-22 23:33
今日真係激死我喇。以前淨係聽人講 dream bexxxx pro 好黑, sell得好勁,我都有比佢哋sell過,但點都唔夠高 ...
我諗我之後唔會再上去囉

男爵府

回覆樓主

我去cwb店有個sales勁衰,成日話送野俾我試,做完就氹我買,又係猛叫我做分期,同一個sales黎,每次做完都好怕佢係度!(emoji)

大宅

Jennife826kkwok 發表於 17-12-23 17:05
我諗我之後唔會再上去囉
x2

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

話每次送嘅野,過左幾次都係無哂
想認識多啲屯門友

複式洋房

akikomazu 發表於 17-12-23 13:37
呢間最近不斷sell 脫毛任脫plan ,信得過嗎?
你要有心理準備比人係咁sell, 因為我試過一次除曬衫做body, 一個所謂 office ge人入黎sell我野

複式洋房

kenobaby 發表於 17-12-23 17:04
我今年內大大話話都俾佢地氹左買4,5萬plan,JM pm我係邊間分店邊個sales!
...
其實買咁多真係用唔曬。我係調景嶺分店做,但唔知個 sales 叫咩名。

複式洋房

Jennife826kkwok 發表於 17-12-23 17:05
我諗我之後唔會再上去囉
唔去就浪費左之前比嘅錢。 我宜家盡量去親都做3 4 part, facial加body, 快d用曬快d走人。

複式洋房

kenobaby 發表於 17-12-23 17:07
我去cwb店有個sales勁衰,成日話送野俾我試,做完就氹我買,又係猛叫我做分期,同一個sales黎,每次做完都 ...
所以宜家佢話送d咩比我做,我都話唔需要。 仲要氹我做 hifu, 係咁踩我面部開始有d鬆。搞到我串返佢轉頭,問佢自己有知無做,做左都仲鬆過我。

男爵府

Yeeyee2 發表於 17-12-24 01:42
所以宜家佢話送d咩比我做,我都話唔需要。 仲要氹我做 hifu, 係咁踩我面部開始有d鬆。搞到我串返佢轉頭,問 ...

係,便宜莫貪,我同佢upgrade左個facial plan,加磁叉,仲有body,又係俾佢氹左我做HIFU,所以先俾左咁多錢...

男爵府

Yeeyee2 發表於 17-12-24 01:37
其實買咁多真係用唔曬。我係調景嶺分店做,但唔知個 sales 叫咩名。

其實我做第一間係調頸嶺,個時好好不太sale我買咩買咩,一心想搵地方做下facial可以深層清潔下,搬屋後就轉左cwb,個名N字頭既sales不斷sale依樣個樣,差不多次次做完見佢簽名都sale,又同你扮friend,氹左我幾次,都係自己衰心軟,我都要學JM 要堅定d,唔好俾佢再sale到我...快快做晒走人,其實我只最喜歡佢個body師...

複式洋房

唔買都要解析??

男爵府

睛靈勳章

kenobaby 發表於 17-12-24 07:36
其實我做第一間係調頸嶺,個時好好不太sale我買咩買咩,一心想搵地方做下facial可以深層清潔下,搬屋後就 ...

每日仲有幾次打电話close call, 話左唔况,都打黎,直頭麻死
火龍果

複式洋房

回覆 Yeeyee2 的帖子

我2016年總共在向X葵纖體美容中心,前後比左90000幾,最初是30000打水光針,個美容師話這不是醫學美容,可以由佢負責做!當我做完第一次,新聞就話監管水光針要醫生打,怎料佢地冇醫學美容部,叫我轉做Faceial,因為幫襯左幾年,見佢清黑頭手勢不錯,算啦!轉番做Facials,點知做左兩次,佢又話醫學美容開左,可幫我轉打針等療程,咁咪轉囉,因為想靚,跟住又話轉左之後補錢買格數低啲,又比多60000!之後打左一次瘦面針及蘋果肌,瘦面效果還可,蘋果肌就唔知打左啲咩!之後問題就發生,話說今年又要打瘦面,但我感面部肌肉開始鬆弛,就想做埋線!點知跟開我果個consult話放緊假,黎緊會唔做,叫我自己打去約!都算!我約左好幾次先成功約到,上到去,醫生竟然以為我打蘋果肌,我明明約左埋線!然後個男consult不停游說我打蘋果肌!我當然唔肯,上次已經冇效果!最後佢話要睇醫生肯唔肯幫我做!天呀!是你地落左booking,我比錢你做錯野,仲要求個醫生打!最後係幫我埋左線,但冰又唔比我Full,仲擺左我係房比張消毒紙巾我自己印血,埋完線啲野冇人清,仲見到血!極度不知所謂!最初我都算!點知兩日後向X葵send個信息問我服務滿意嗎!我就比一篇論文投訴比佢,點知佢話會幫我跟進,然後冇左影!在FB專頁版留言,仲比人刪左!去埋消委會投訴,至今都冇回覆!黑店美容實在太多!我仲有40格未用佢地又唔肯退錢,又唔比我轉Facial,一係要我再補錢!總次一肚氣!90000不是小數目,都係咁對啲客,無言!

ccgirlcc    發表於 18-1-2 21:57

男爵府

點解可以咁衰
痴線,講埋咩你知就好啦比錢咪大家好過,我比錢我小朋友唔好,比你做乜

大宅

我有join 脫毛任脫plan XDDDD 第一次不停sell ,我定力夠企硬佢唯有黑面,之後去做都無野,因為見唔到佢

首頁

尾頁

跳至