心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主

樓主加油。你要諗喺你同你先生相處嘅日子,你地幸福過,一生中可以遇到相愛嘅配偶其實好難得、無憾(世上怨偶比比皆是)

之後要更愛錫自己同孩子,祝福你

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

beautymakeup 發表於 17-12-23 23:29
老公7月走了,從他走左的日子,對每過一個節日都好似特別苦!好想快d過去 !每次同其他家庭小朋友出去遊玩 ...

大宅

我大嫂去世已經兩年,在生時大哥對佢好似吾緊吾要咁,其實我哥哥內心真係好愛佢,到而家都放吾低,提起大嫂就喊!佢係男人都咁難放得低,所以家人都陪佢,支持佢!
樓主,你一定要撐住!

大宅

回覆樓主

其實真係好難,想個腦停一停!我暫時靠煲劇 ,但一睇到熟悉場面時,完全控制唔到大喊.只係一個場景都已經無限思念!我地真係太恩愛 愛得太深 !我超想跟佢一起走....至少走左就唔洗再諗....我二個仔點算呀⋯⋯

大宅

回覆 beautymakeup 的帖子

完全理解!愛錫您嘅家人見到您咁,會好心痛!
要好好愛惜自己及孩子,您先生在天上一定會保守您!

男爵府

beautymakeup 發表於 17-12-23 23:29
老公7月走了,從他走左的日子,對每過一個節日都好似特別苦!好想快d過去 !每次同其他家庭小朋友出去遊玩 ...

時間可以治療,將來會再相會

珍珠宮

不過對於我來說,離婚,我也當前夫死Q左了...
咩都同自己講,我做得到的.
那樣就好過些...
我個時...他一出門口.我即換鎖,揾社工,揾LEGAL AID..申請公屋...
NOW,各樣好SMOOTH...

複式洋房

都好明白樓主既感受, 至親離開當然係令人好傷心既事 希望樓主早日走出悲傷

如果驚自己有抑鬱等症狀, 記住要早日尋求專業人士 (e.g. 心理學家) 幫手

祝福樓主同小朋友, 相信你地都會過得幸福快樂

首頁

尾頁

跳至