親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人住過Marriott Resort And Spa Hotel - Bangkok?

我會於12月帶23個月大的囝囝到曼谷玩, 住呢間酒店, 有無人知係機場點去? 仲有, 個到附近有無d吃喝玩樂的好介紹?

子爵府

Re: 有無人住過Marriott Resort And Spa Hotel - Bangkok?

呢間係我新歡呀!!!!!
由機場去搭的士約 $200銖,
酒店同一個小小商場連埋,
老老實實,呢間酒店吾近 Sogo, World Trand等,
搭的士吾塞車約 $70-100銖!
全房柚木地板, clean !!!
因我吾like有地顫.
泳池頭尾淺,中間好深,
但有BB池,都算大,
仲有熱水按摩池 tim !
真正5星級 !!
好有渡假feel呀!!!

複式洋房

Re: 有無人住過Marriott Resort And Spa Hotel - Bangkok?

Hi bbccqq and other mami,

How about the other hotels:
1) Central hotels
2) Hotel Plaza Athenee Bangkok
3) Royal Princess Hotels
4) shangri-la Hotel
5) Sheraton Hotel

If you were mine, which one you perfer?

Tks!
Bee_Bee

複式洋房

Hi bbccqq and other mami,

How about the other hotels:
1) Central hotels
2) Hotel Plaza Athenee Bangkok
3) Royal Princess Hotels
4) shangri-la Hotel
5) Sheraton Hotel

If you were mine, which one you perfer?

Tks!
Bee_Bee

大宅

bbccqq,

我會於除夕到曼谷住呢間酒店, 有乜野要特別留意同有乜吃喝玩樂介紹?

子爵府

其實好睇你既行程安排,
假若你根本集中響World Trade,
sogo...等商場shopping,
曰曰只係買買買,拼過夠,
你住邊度都無所謂 !

你諗住有一兩曰shopping但又想有
一兩個下午留在酒店游下水,同小朋友
玩下水,曬下太陽,relax一個下午的話,
我會住香格里拉!
我住過覺得好ok!
香格里拉泳池不深,
可以比小孩玩水,
房都ok,都係500-600蚊一晚,
有渡假feel,晚上夜景好正!
位於河邊,但切忌在酒店對面搭taxi,
因為會車你去睇珠寶....之類,
要搭就一定要在酒店搭,
因為bell boy會抄底taxi車牌,
同埋會同 driver 講好目的地,
而你上車前要同bell boy 講 "meter",
就ok,一定安全 !!
級數近5星 !!

如你諗住全程渡假feel,但又會用一天下午/
兩天下午shopping的話....Marriott
Resort & Spa 係我既選擇!
呢間酒店於半島旁,
我搭的士去sogo,吾塞車,
一百銖有找,晚晚唐人街食飯,
70銖左右,另外仲有酒店船去
空鐵站tim,免費架,站名我吾記得左!
全房柚木地板, clean !!!
因我吾like有地顫.
泳池頭尾淺,中間好深,
但有BB池,都算大,
仲有熱水按摩池 tim !
真正5星級 !!

Pathumwan Princess -
泳池係一長方池,全個池一樣甘深,
大約1.5米深,無BB池,
但有兩個按摩池,
好似大浴缸小小,
正方型,一冷水,一熱水
但有D房池顫較舊,有小小污漬
(三星尾, 四星頭)
而PP我都知有人極推介,但我住過一次,
並不會再住,因為我覺得吾夠relax,
服務普通,而MBK 商場D野較舊款,
不幸地我無野買到呀!

P.S. 南星個大廚去左海外天做,所以我8月都係去海外天食。

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

fionayeung,

我husband的公司剛剛請佢地於十月初到曼谷玩了三天, 就係住這間五星級酒店, 佢話唔錯. 酒店位於河邊, 附近只有一間非常小型的商場, 吃喝玩樂就要搭酒店的免費接駁船到對面河轉搭 ”曼谷高架輕鐵” 往市中心(例如Siam Discovery Shopping Centre, Sogo etc), 最好買一張全日任搭車票較底及方便, 佢地三天都係穿梭於市中心各大shopping centre, 沒有享受酒店的 Spa.
Husband 話最攪笑是他的女同事們去到其中一間 Boots專門店, 見到 hand cream 超平, 存貨掃清光, 一件不留, 差點兒連同支 tester 都買走. :mrgreen:

男爵府

係呀 hand cream平過香港足足一半,firming gel都係平一半 :lol:

子爵府

Boots D貨品,
全部都好平呀 !!

大宅

波子, happyvv, bbccqq,

Thank you

子爵府

吾洗客氣麻!

男爵府

好媽媽勳章

sogo 已無左, 如去siam買野有九折.....同埋咩都有.......

男爵府

ywpw 寫道:
sogo 已無左, 如去siam買野有九折.....同埋咩都有.......

係呀sogo無左,但我覺得siam o的野都幾貴同埋好多鋪頭香港都有,所以無咩吸引.反而上次去central佢做緊sales,所以
o的野好抵買

子爵府

我用Sogo做座標架,
因為0係 10 年前已有Sogo,
但未有其他 shopping centre,
所以到而家,
只要想去Sogo個面/四面佛,
我上的士講 Sogo,
司機必定識去,
我試過吾係講sogo,
司機竟然吾識去/去錯呀 ?-( ?-( ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至