夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

yelling3 發表於 17-12-26 15:00
一年前佢打到我眼爆血管(圖)同半邊面腫起,轉介入院,當時好大爭執佢癲咗,但後尾佢求我和好,我同醫生講 ...

我覺得呢啲最好問律師,但依你說法,你冇證據,法庭好難去相信你。

即使唔能夠即時離婚,分居都算係一個好開始。

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

陰功喇,打到禁樣

無論咩原因,打老婆老公死左唔使恨,立即離開佢,單方面申請離婚喇

大宅

Josephmon 發表於 17-12-26 16:47
自己去灣仔家事話性格不合即可離,單方面申請等兩年。如有爭子女或分身家就要搵律師啦
...
我想問下.... 單方面離婚.分居2年! 這2年應該注意咩..?

大宅

angel88baby 發表於 18-1-11 15:28
我想問下.... 單方面離婚.分居2年! 這2年應該注意咩..?

兩年的意思係『分居』兩年就可以離婚,如果雙方同意就一年,分床亦算。其實雙方同意只要一齊去灣仔搞,雙方聲明話已經分居一年(無人會查你你自己話),立刻可離,大約半年就收到第二次離婚就正式離婚。

但如果其中一方唔同意,你就自己一個人去申請,詳情你自己去問啦,不過呢兩年最好分居或分床

大宅

回覆樓主:

你同佢傾下叫佢一齊去搞快靚正,早死早投胎。我以前都試過家暴,離婚後再嫁依家好幸福。要諗正面,祝你好運

大宅

回覆 Josephmon 的帖子

8下... 離左幾耐... 再嫁

大宅

angel88baby 發表於 18-1-17 14:57

8下... 離左幾耐... 再嫁

我好勇,離完未夠一年再嫁,離婚時又沒有仔女,再嫁後一年生左個仔

大宅

真是好勁呀...

洋房

有仔女既 我會忍

大宅

Josephmon 發表於 18-1-14 13:34
你同佢傾下叫佢一齊去搞快靚正,早死早投胎。我以前都試過家暴,離婚後再嫁依家好幸福。要諗正面,祝你好運 ...

我提出過,佢唔肯,然後擺出一副會殺人嘅樣,講真。。我真係驚

珍珠宮

開心吸收勳章

yelling3 發表於 17-12-26 15:00
謝謝

首先係...妳有冇證據先?一年前家暴有冇報警?冇就乜都係假!
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

yelling3 發表於 18-1-22 20:43
我提出過,佢唔肯,然後擺出一副會殺人嘅樣,講真。。我真係驚

樓主。你近來怎樣,無意中睇到你啲post, 真的很擔心,你真有冇跟佢家人講佢糖尿病況呀,anyway,願主祝福你婚姻

首頁

尾頁

跳至