自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

大潭!我差不多每個星期都去

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

塔門風景靚,星期六或日,旺過旺角。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kikiboy 發表於 17-12-29 21:05
鹿頸,人唔多易行,不過少車,分分鐘要等10班小巴先走到

鹿頸,我有次真係撞鬼,行左去鎖羅盤,印州塘海峽,痴鬼線,行到癲。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

回覆樓主:

新手可上綠洲www.oasistrek.com搜尋適合既路線,有難易介紹比較專業,每個人行山能力唔同,推介都唔同,我見有人推介水塘線,有孖崗紫蘿,有九坑,有鹿頸,大帽,呢d已經係唔同難度,如果有膝蓋痛更加要循序漸進。祝行山愉快,長行長有。

珍珠宮

andyman 發表於 17-12-30 00:35
鹿頸,我有次真係撞鬼,行左去鎖羅盤,印州塘海峽,痴鬼線,行到癲。

鎖羅盆聽講過,冇去。
我哋去到谷埔就原唔折返了
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

翡翠宮

andyman 發表於 17-12-30 00:35
吓.真撞鬼?

翡翠宮

ngwong2 發表於 17-12-30 10:54
吓.真撞鬼?
睇錯圖,行錯路啫

翡翠宮

kikiboy 發表於 17-12-30 07:54
鎖羅盆聽講過,冇去。
我哋去到谷埔就原唔折返了
好遠, 好遠架, 當日行下料下, 我又行得慢,足足8個鐘, 真係辛苦過番工。

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

南丫島,我大住肚都行到

男爵府

回覆樓主:

老公突然話不如去下白泥睇睇日落,之後食海鮮。行山之旅,可能要推遲少少先行 不過都多謝各jm 的推介

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

jwy2 發表於 17-12-28 12:52
下月係我同老公相識20週年 想試下一齊行山,睇靚景,扮情侶初相識 ...

青衣果個,易行,睇理青馬日落

翡翠宮

Fion_Chan 發表於 17-12-28 13:49
呢個 post 正
最近D 仔大了,唔同我兩老去街了,同老公兩支公放假唔知去邊(年紀大唔想使錢去高消費 ...
港島鶴咀。易行風景又令。乘mtr筲箕湾站A出口。巴士总站乘9号去石澳中途鹤咀站落。約20分鐘車程。预3至4小時。出返筲箕湾去東大街出名安利食魚蛋粉(我覺普通)后回家。

翡翠宮

同埋大埔滘亦易行

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

對行山唔熟,不過入嚟恭喜下。
congratulations(emoji)(emoji)
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

Giant 發表於 17-12-28 14:38
呢個月行咗2次山,我呢個零運動嘅C9都應付到:
1) 由東涌逸東邨經深屈行到大澳,食完午飯就搭車走人,風景O ...

第二條可由彩明入扎山道行至沙田坳,雖有車但單向、路又寬,沿途飽覽全九龍東港島,風景好靚的。

男爵府

+4熱血勳章

回覆樓主:

我對行山唔熟,但睇完這個 post 都心郁郁想行吓

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我系黎睇評論既,呢段時間都想行下山,你咁既idea都唔錯吖

男爵府

ngwong2 發表於 18-2-19 08:22
港島鶴咀。易行風景又令。乘mtr筲箕湾站A出口。巴士总站乘9号去石澳中途鹤咀站落。約20分鐘車程。预3至4小 ...

你好似推咗D行山post出嚟,真好! 我仲未試過,現在多了一個活動了

男爵府

回覆樓主:

咁今天適合行山嗎?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

jwy2 發表於 17-12-28 12:52
下月係我同老公相識20週年 想試下一齊行山,睇靚景,扮情侶初相識 ...

大潭水塘

首頁

尾頁

跳至