興趣嗜好

跳至

首頁
34567...21

尾頁

伯爵府

2023年兔年勳章

vivian0919 發表於 18-1-1 15:45
佢內置個倉頡麻麻地好用,有冇咩提議?

我都等緊jm介紹,呢個都是暫時部機最唔好嘅地方!

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

(Samantha) 發表於 18-1-1 16:17
我無架喎

我用mate10冇,但我c6用pro就有

複式洋房

卡通農場 發表於 18-1-1 16:03
你影夜景好靚,係 mate 10 ? 定 10pro

我用Mate 10 pro影,不過mate 10 & mate 10 pro影相功能一樣架

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 (Samantha) 的帖子

請問你d 字體係點整㗎? 要唔要 Root 機?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我都是轉咗用Mate 10 Pro 幾日咋!

珍珠宮

回覆樓主:

睇到心郁郁,想換部新華為添

水晶宮

畀面勳章

VMKS 發表於 18-1-1 18:01
回覆 (Samantha) 的帖子

請問你d 字體係點整㗎? 要唔要 Root 機?

唔需要root 機,
無記錯嘅好似呢個app, 佢有教之後點轉。

男爵府

回覆樓主

用緊iPhone 7 plus同mate 10,mate 10影相堅靚好多,detail位好得,係重味精左少少,我要tune淡d

男爵府

我都學緊點用!

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主:

留毛,考慮緊

水晶宮

bonbonyy 發表於 18-1-1 10:48
佢影景深相最正係,你只要按左大光圈個制就影到,影完張相仲可較「前清後濛」或「前濛後清」,好好玩!
...

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

感激遇上你~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

bonbonyy 發表於 18-1-1 13:35

影相時按大光圈制(橙制)

呢樣正

公爵府

回覆樓主:

請問當收到WhatsApp信息係咪只係WhatsApp logo右上角得一個圓點,冇顯示有幾條信息㗎?
我之前用samsung note5 有個數字仔顯示埋幾條信息㗎

子爵府

BK Milk勳章

bonbonyy 發表於 18-1-1 16:23
我都等緊jm介紹,呢個都是暫時部機最唔好嘅地方!

我一直都係用mixed chinese keyboard, 好好用,打中英文唔駛轉,直接打就得,用咗返唔到轉頭

公爵府

回覆樓主:

仲發現有一樣冇咁方便嘅嘢:
以前用samsung note5,LG G4按複製字,可以copy好多次,隨時喺剪貼簿攞出嚟用,但mate 10只保留最後一次copy. 冇剪貼簿呢樣嘢

公爵府

回覆樓主:

我用唔慣內置keyboard, 自己download呢個,中英喺同一個keyboard

琥珀宮

畀面勳章

TreeLover 發表於 18-1-1 19:48
用緊iPhone 7 plus同mate 10,mate 10影相堅靚好多,detail位好得,係重味精左少少,我要tune淡d
...

真係架?我覺得7 仔已經好靚添,我老公用緊 mate 10 pro, 今年去旅行比較下先

複式洋房

回覆樓主:

我都有興趣Mate10, 但猶疑緊內存64G夠唔夠用,上網睇由Andoid 6.0後 D App唔可以由手機轉移到SD Card儲存,所以現在1516

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 baby_happy 的帖子

設定→應用程式和通知→通知管理右上角有3粒點→按"徽章應用程式圖標"

首頁
34567...21

尾頁

跳至