醫護健康

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我想買一張輪椅比老人家
請問邊度買輪椅實際 D

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Up

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

醫院用品器材公司
大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

水晶宮

asd06 發表於 17-12-31 15:36
我想買一張輪椅比老人家
請問邊度買輪椅實際 D

我自己係淘寶網買左1部輪椅比阿爸。買左1個幾月, 運作完全正常無問題。當時連埋運費, 港幣1000以內。

天空之城, 快樂之地

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

PCCW2319 發表於 18-1-1 10:13
我自己係淘寶網買左1部輪椅比阿爸。買左1個幾月, 運作完全正常無問題。當時連埋運費, 港幣1000以內。

...

好抵啊

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

asd06 發表於 17-12-31 15:36
我想買一張輪椅比老人家
請問邊度買輪椅實際 D

如果長者有醫療劵但又少用都可去輪椅王用醫療劵買輪椅。

珍珠宮

...

禁止訪問

別墅

一般醫療用品店都有,例如真善美

我覺得輪椅唔好由自己篩選去買,由醫護人員檢查過病人,再由佢去篩選邊款適合病人會好D。
例如大/細輪、可拆/不可拆扶手、可拆/不可拆腳踏、椅背硬度、坐高適合度。

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

...

hihi
依度都見到面

我都想買輪椅 你淘左個部 OK嗎?

水晶宮

yp26 發表於 18-2-26 22:44
hihi
依度都見到面

OK呀!

我爸現在每日都用佢落街做運動。有時搭車去做復康運動, 去酒樓飲茶, 到醫院覆診。新年前去維團行花市。完全無問題。

我買呢款係喜歡佢側邊(2側)扶手可以向後拉起,方便過床上落。
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至