想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我都係高齡,果囝快4歲,試了成年,book左睇不育科,唔知去唔去好

大宅

回覆樓主

我都係由仔仔二歲半
追到佢3歲幾先成功有第二胎
中途仲小產左幾次

大宅

各位jm放鬆心情我覺得應該會好d.雖然好難。(同埋我係子宮內屈睇中醫話難d食咗1個月中藥藥丸)我第一胎努力咗1年半個個月驗個個月失望。因為壓力太大之後就放棄咗啦。放棄後1個月普通行房2次就中咗。有咗第一胎經驗。我第二胎都係咗計劃囡囡返k1前做人,由9月開始冇備孕但就想做就做唔會計日子,但次數唔多全家輪流病。到阿囡面試完有學校收全日啦。心情放鬆晒11月做一次就中咗啦。各位jm加油呀…

大宅

我一向cycle長, 40-50日不等, 要湊囡仲要計日子同個返shift o既C6開工, 真係難過計HCF!
上個月Day 33 feel到有分泌 (有dodo)
Day 34驗到深粗 (有dodo)
Day 35轉淺,
Day 36 & 38都有Dodo,
可惜唔中

今個月, Day 29有分泌 (有dodo)
Day 30驗到深粗 (有dodo)
Day 31淺左少少, 有都有50-60%
Day 32有30-40% (有dodo)
Day 33先明顯轉淺 (有dodo)

轉淺左我就無再check 紅D喇, 其實係咪等DD先再需要check? 係咪可以安心等DD, 仲需要補多次嗎?

我今次有飲黑杞子焗水, 尋日開始塞小白球(第一胎時醫生有開, 今次自己去藥房買)不過尋晚俾個囡激到扎扎跳, 隊左杯凍檸樂降火, 飲緊先醒起唔應該飲凍野

大宅

陪月勳章

littleaunty 發表於 18-1-9 13:24
我都係,大仔5歲,今年都37,等左成年半先有,本來好開心有左第二胎,但8w就小產左,依家老公話危險,唔肯 ...

我情況又係一樣,囡5歲,我36,追左1年多成功,上年7月小產左,追到而家,都唔中(emoji)(emoji)灰晒!!

大宅

Kala0203 發表於 18-1-3 00:25
好想呻下,眼見身邊既朋友第一胎遲生過我既,第二胎都已經出左世,我女快3歲了,已經追了7個月,都係一啲消 ...

妳好!如果已經39歳仲會追第二胎嗎?大果個2歳半,諗唔通

大宅

doraicy 發表於 18-1-22 10:34
我一向cycle長, 40-50日不等, 要湊囡仲要計日子同個返shift o既C6開工, 真係難過計HCF!
上個月Day 33 feel ...

我唔知呀,因為我經期唔準,所以無m既日子我都會check住。不過你都do得好密我老公就無咁好精力

大宅

torocat2010 發表於 18-1-22 23:57

有機會一定會試,不過都要睇返自己有沒有體力,金錢和時間,我就快25,好怕追到高齡都未有

大宅

littleaunty 發表於 18-1-9 13:24
我都係,大仔5歲,今年都37,等左成年半先有,本來好開心有左第二胎,但8w就小產左,依家老公話危險,唔肯 ...

同我好似 大女5歲幾 上年小X等左年半再有
剛剛又再小X
老公驚左小X兩次驚我身體好傷話唔生
但我話身體係我既我都唔驚
我要堅持生
但另一方面其實我自己都好驚

大宅

Kala0203 發表於 18-1-23 00:23
我唔知呀,因為我經期唔準,所以無m既日子我都會check住。不過你都do得好密我老公就無咁好精力
...
上個cycle DO左3次, 食白果, 唯有今次勤力D~
雖然今日應該排左, 但為補不失有精神都會補多次!!!

你就快25? 我35都過左喇, 年青應該會好好多~

男爵府

回覆樓主

Dd-3偷驗咗唔中

別墅

一心小寶貝 發表於 18-1-23 11:14
同我好似 大女5歲幾 上年小X等左年半再有
剛剛又再小X
老公驚左小X兩次驚我身體好傷話唔生

情況同我好似,我都冇左二次,已高齡……

大宅

torocat2010 發表於 18-1-22 23:57

同我情況好似呀…同你同年,仔仔快3歲,剛剛check到好似bingo左。我心態係有能力的話,試下先,唔得就算。

別墅

回覆 Kala0203 的帖子

JM加油啊,你有冇監測排卵啊?盲目dodo幾率低,會搞到自己好失望噶。

大宅

panyl 發表於 18-1-23 23:00
回覆 Kala0203 的帖子

JM加油啊,你有冇監測排卵啊?盲目dodo幾率低,會搞到自己好失望噶。 ...

點樣監察?我有用紅d睇

大宅

回覆樓主

我連中都無中過,我見有人話小x過好易再有,唉,中既機會都無。。

大宅

我囡囡都29M啦~
佢2歲我就開始追了...
不過M期超唔準....
都唔知幾時會中......

男爵府

認識瑞士牛牛第四回

越想追越冇,心情好差,對個C6忍唔住發脾氣...

Keep 住睇中醫,希望個天比多次中獎機會我啦

大宅

回覆樓主

各位jm加油!
我今日day53了,app話我3天後黎m,紅d好深色呀,唔知係咪而家先排卵

大宅

jd21 發表於 18-1-24 22:55
越想追越冇,心情好差,對個C6忍唔住發脾氣...

Keep 住睇中醫,希望個天比多次中獎機會我啦

我都好想要多次機會中獎加油加油!

首頁

尾頁

跳至