自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

cokeball 發表於 18-1-6 21:26
用過好多唔同地拖...... 都係呢種最好用,配埋桶....

Me too,最喜歡呢種

子爵府

Jessy 發表於 18-1-7 23:35
咁又唔太岩我, 我鍾意一野拖晒塵+頭髮, 開吸塵機太麻煩了, 掃把掃又攪到塵土飛揚係咁打噴嚏.

不過都謝 ...
唔洗客氣我潔癖較嚴重,好怕見到D野濕漉漉痴住喺拖把/布度,
圓形果種一條條fing下fing下仲要痴住D野見到直頭想嘔
見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆 wkyeungcuhk 的帖子

有呀, 好多地方有架. 我係日X城買的.

公爵府

2018復活節勳章

若曦 發表於 18-1-7 20:20
我用微力達易潔拖,比傳統地拖乾淨又方便,不過價錢稍貴.

我都係用呢款

大宅

2018復活節勳章

littleangelyy 發表於 18-1-8 14:18
回覆 wkyeungcuhk 的帖子

有呀, 好多地方有架. 我係日X城買的.
日本城有? 等我去睇下先

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

我用Mery, 拖完地下冇水漬

子爵府

bufferzone 發表於 18-1-8 16:33
我用Mery, 拖完地下冇水漬

有綠色既?好用嗎?
幾錢&邊度買?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

csc_cherry_chan 發表於 18-1-8 17:06
有綠色既?好用嗎?
幾錢&邊度買?

一田有,紫色$59,綠色跟支棍一齊買,好似$137,唔多肯定

綠色都係第一次買,暫時未見過賣淨緑色頭

珍珠宮

csc_cherry_chan 發表於 18-1-8 17:06
有綠色既?好用嗎?
幾錢&邊度買?

好好用呀!冇甩纖維,又冇水漬,係我個鍾點介紹我用

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cnyiris 發表於 18-1-5 17:59
我都想知
剛拖完,發覺呢隻拖得唔乾淨
呢隻把鬼, 買左只用過一次, 堅後悔買左
膠地拖濕左水, 即使扭到幾乾都好, 拖地都好濕, 重要勁啜住個地下, 勁難用, 永久black list呢類地拖把

子爵府

littleangelyy 發表於 18-1-8 12:47
用緊呢款好用。

今日喺Aeon買左手按果隻$259
原價$299
得返兩個

男爵府

cokeball 發表於 18-1-6 21:26
用過好多唔同地拖...... 都係呢種最好用,配埋桶....

Me too
發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

男爵府

m--m 發表於 18-1-6 23:16
本來好憎拖地,買咗依個之後勤力咗好多
https://www.sikaseek.com/products/360mop ...

這個我買了!但唔知係咪唔識用!推前推後好乾淨,但就一行塵留係度!要用手執番啲塵!是否我方法錯了!不是推前推後咁拖地?
發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

chichiho 發表於 18-1-8 18:57
今日喺Aeon買左手按果隻$259
原價$299
得返兩個

我那個是腳踏的

子爵府

littleangelyy 發表於 18-1-8 21:17
我那個是腳踏的

原本我用緊腳踏
一來爛左
二來唔可以拆嚟洗
三來用手㩒呢個仲平
就試下

侯爵府

chichiho 發表於 18-1-8 21:37
原本我用緊腳踏
一來爛左
二來唔可以拆嚟洗

我每次拖完地後再開盆水浸洗個拖頭,所以都好乾淨,如果個拖頭太殘又可以換個新頭

子爵府

Amyw.. 發表於 18-1-8 19:52
這個我買了!但唔知係咪唔識用!推前推後好乾淨,但就一行塵留係度!要用手執番啲塵!是否我方法錯了!不 ...
拖把塊布唔太痴野架,少少都會嘅,所以想唔洗用吸塵機一次過做晒就唔好揀依把.
見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

首頁

尾頁

跳至