自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

manman 發表於 18-1-3 23:38
我也是10年Ftm了,剛剛做緊一份temp job,返返工的感覺真的好唔慣,發覺腦袋真的係生鏽了,好多事情都反應 ...

努力呀, 祝福

子爵府

manman 發表於 18-1-3 23:38
我也是10年Ftm了,剛剛做緊一份temp job,返返工的感覺真的好唔慣,發覺腦袋真的係生鏽了,好多事情都反應 ...

10年ftm都有工offer,你好犀利呀!加油!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

KTKTKT5 發表於 18-1-3 23:48
努力呀, 祝福

多謝,做慣大食懶忽然改變生活方式真的不慣

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

missparent 發表於 18-1-3 23:50
10年ftm都有工offer,你好犀利呀!加油!

一起加油,比信心自己,相信你也很快有機會的

別墅

回覆樓主:

我做咗幾年ftm,近年重投工作,現在工作順利又開心又享受!有班同事傾下笑下,人都開心些!

男爵府

晴B媽 發表於 18-1-3 21:37
我做ftm over 5年以上,今年揾工,前後仲有2個offer揀添,重投職場返工返得好開心!覺得好充實。做完ftm先 ...
你學歷係咪都幾高?三文兩語都流利?所以咁快有兩個offer
.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

男爵府

晴B媽 發表於 18-1-3 21:37
我做ftm over 5年以上,今年揾工,前後仲有2個offer揀添,重投職場返工返得好開心!覺得好充實。做完ftm先 ...

請問係邊類型或者行業啊,我都好想搵工

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Edelweiss88 發表於 18-1-4 09:13
請問係邊類型或者行業啊,我都好想搵工

文職

大宅

回覆樓主

我自己都做左6年幾Ftm ....上年先開始做part time ....好好彩係老闆比我湊完小朋友返學先上班,返1-5 早上9:30至2點幾,兼職時間又可以照顧到小朋友,又唔會同社會脫節
所以加油!唔急住可以慢慢搵岩自己既工作

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

selina1109 發表於 18-1-3 17:35
我做左5年ftm,三年前做返兼職,又可照顧家庭,又可有自己工作。加油,返工既感覺其實非常好。

8怪一問 係咩pt嚟架
⋆☆知足常樂

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

WiNniE_726 發表於 18-1-4 11:28

做返社福機構,因有牌,可以做返兼職,只返下晝 。

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

我依家做緊全職覺得較困身 同埋都抽多d時間睇住屋企兩個小朋友
嚟緊都想轉pt 但自己本身無d咩牌照、證書、學位同技能
唔知可以搵乜類型既兼職
⋆☆知足常樂

大宅

回覆樓主:

我做了6年ftm, 睇番job ad. , 發覺自己脱了節, 再搵番以前份工感覺渺茫, 但我老公就覺得實搵到, 唉! 都唔知點搵? 連一D低技術工我都做唔到, 覺得自己好無用! 又俾老公成日話如果我有做嘢, 可以買第二層樓, 宜家差不多第二層樓都供斷啦! 好後悔以前唔好好裝備自己

首頁

尾頁

跳至