0-6個月

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

用防脹氣奶樽會唔會有幫助?

別墅

回覆樓主:

我女用 pigeon Avent 幾乎日日都嘔一餐,轉用番 Dr brown 奶樽,好耐先嘔1次

珍珠宮

bibiz 發表於 18-1-19 12:33
我女用 pigeon Avent 幾乎日日都嘔一餐,轉用番 Dr brown 奶樽,好耐先嘔1次

我用Dr Brown 都勁嘔

複式洋房

wktktw 發表於 18-1-5 12:08
bb兩個月, 成日嘔奶, 飲完一陣就會嘔…見其他bb都唔會咁

我聽過有時bb胃部肌肉未成長成熟都會咁,可以飲奶時分幾次掃風,同埋bb喊都會入風架,可以得閒用bb油同佢按摩下肚仔,等佢易d放屁,仲有就係唔好等bb喊至餵奶,果時佢已經太餓,其實當佢差唔多到食奶時間,見佢瞓醒,左右轉頭或者開始鸞鸞聲就已經可以餵一餐,無喊咁多自然唔會咁多風係胃

複式洋房

回覆樓主

我用mam 奶樽bb好少嘔。初生每餵2安要拒一次風抖吓

禁止訪問

別墅

回覆樓主

滿月前都冇嘔....
一滿月打後就識嘔.... 食緊掃風都嘔....
一條氣唔順就黎料!...平均一日都有一次....樓主bb好d未....

大宅

回覆 beanbeta 的帖子

師姐 可否介紹醫生黎 小兒就滿月 掃好耐風同嘔奶 唔該晒 太太已經全程埋身 半夜都冇得點休息

珍珠宮

昨日的你 發表於 18-2-18 11:32
回覆 beanbeta 的帖子

師姐 可否介紹醫生黎 小兒就滿月 掃好耐風同嘔奶 唔該晒 太太已經全程埋身 半夜都冇 ...

我都係全埋身,一餐分幾次都嘔,去風水都唔得,好奇怪人奶就嘔,奶粉就回一兩啖,而家轉奶粉就冇問題

首頁

尾頁

跳至