自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

更新: 我已續左約啦 後面有其他jm搭單問先推左上黎

住居屋, 用緊1000M, 連家居電話(綑綁銷售, 從未用過), 每月交緊$188(其中$20是家居電話)
2月尾完約, 上自助續約站睇完再問sales, 可cut家居電話, 淨係續寬頻1000M
每月$169, free 3個月, 續2年
除開=$148/月, 包埋mytv super
請問係咪已經好抵?
有無最近續左1000M住公屋/居屋jm可以分享下? (因我search過公屋/居屋offer係一樣)
因我仲未填cut form的, 續約$148我ok(已經平過現價), 但當然想知會否仲有更平係要填完cut form先有?
謝謝

寶石宮

2023年兔年勳章

瑤瑤~ 發表於 18-1-6 17:34
住居屋, 用緊1000M, 連家居電話(綑綁銷售, 從未用過), 每月交緊$188(其中$20是家居電話)
2月尾完約, 上自助 ...

依家續約海鮮價 覺得抵就續

瑤瑤~    發表於 18-1-6 19:19

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

你個plan 抵,我上網睇續約$229 包mytv super 我1000m x24個月
我覺得貴,同埋mytv super 我都有,所以我唔需要

水晶宮

回覆樓主

如果私樓有呢個offer就好啦

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

dasy 發表於 18-1-6 18:59
你個plan 抵,我上網睇續約$229 包mytv super 我1000m x24個月
我覺得貴,同埋mytv super 我都有,所以我唔 ...
請問你係咪都係公屋/居屋?
有排先約滿?
因為我見佢真係越近完約就越平, 我久唔久上去自助續約站睇

我12月0個陣睇仲係$198無任何優惠架, 今個月就已經減到$169仲要free 3個月, 而家心大心細去唔去填cut form睇下仲有無再平d, 之前爬文見d jm係咁教一定要cut先平

珍珠宮

BKsquare 發表於 18-1-6 19:06

如果私樓有呢個offer就好啦
私樓我search過都貴幾十蚊月費呀(我用新客價錢比較過私樓同公/居屋)
同埋你有無拖到最遲先續?
我見jm教路要預早1個月填cut form, 然後hkbn打黎會俾個超抵既價, 先好續約

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

抵! 我都就完約 佢offer $239 500M+家居電話+mytv super

珍珠宮

Ikki_n 發表於 18-1-6 19:20
抵! 我都就完約 佢offer $239 500M+家居電話+mytv super
500M都咁貴?
私樓嗎?

子爵府

Ikki_n 發表於 18-1-6 19:20

啱啱今日續,100m+家居電話+TV super$179,佢之前都要我$239一個月

伯爵府

回覆樓主:

已經好抵

瑤瑤~    發表於 18-1-6 22:20

寶石宮

2023年兔年勳章

瑤瑤~ 發表於 18-1-6 19:18
私樓我search過都貴幾十蚊月費呀(我用新客價錢比較過私樓同公/居屋)
同埋你有無拖到最遲先續?
我見jm教路 ...

呢招絶

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

瑤瑤~ 發表於 18-1-6 19:15
請問你係咪都係公屋/居屋?
有排先約滿?
因為我見佢真係越近完約就越平, 我久唔久上去自助續約站睇

公屋呀!5月先到期,我叫我老公慢慢,唔叫住佢佢真係拿拿聲上網續,唔到4月都唔好續,我地現在交緊$198 續約仲貴左

大宅

回覆樓主:

如果普通上下網頁 youtube 100M已經足夠。價錢會平d,不過佢地offer $169 per month 500M 比我地。

我地會考慮轉和記光纖100M,包電話,百零蚊, 已登記了!

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

2018復活節勳章

Pooh529 發表於 18-1-6 19:38
啱啱今日續,100m+家居電話+TV super$179,佢之前都要我$239一個月

幾時完約?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

Pooh529 發表於 18-1-6 19:38
你係唔係未到合約期就續佐先?我下個月尾到期, 如果你的plan , 佢offer 我$141, 唔要電話$121一個月

珍珠宮

dasy 發表於 18-1-6 20:02
公屋呀!5月先到期,我叫我老公慢慢,唔叫住佢佢真係拿拿聲上網續,唔到4月都唔好續,我地現在交 ...
5月到期真係唔好急, 4月先續就岩, d男人緊係廢事煩, 覺得呢d婆那數

珍珠宮

熊大 發表於 18-1-6 20:14
如果普通上下網頁 youtube 100M已經足夠。價錢會平d,不過佢地offer $169 per month 500M 比我地。

我地會 ...
謝謝你意見
因為我要上網睇劇, 老公放工返黎又會開wifi睇片, 或者上樂視睇波, 所以驚100m唔夠用會疾疾下(其實會唔會架? 我唔識)家居電話我反而唔需要用, 第1年簽約時佢係綑綁銷售我先逼住要電話咋, 想cut好耐了

珍珠宮

choisinsong 發表於 18-1-6 20:43
平過上年
其實個plan本身無平到架, 但就因為free 3個月, 而且佢俾我cut家居電話($20/月)
所以除開咪好似平左好多咁囉

首頁

尾頁

跳至