樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

市5天倫樂等左8年,6月審查,12月頭至批。
尋晚睇都係s2,今晚睇轉左S3,希望趕到安泰1月中預派。大家都快d上網睇下啦!

侯爵府

Vickymak2003 發表於 18-1-7 01:12
尋晚睇都係s2,今晚睇轉左S3,希望趕到安泰1月中預派。大家都快d上 ...

安泰15號開始預簽、你超級大機會派到
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

男爵府

SaBB 發表於 18-1-7 11:04
安泰15號開始預簽、你超級大機會派到

承你貴言!我真係好想好想派到安泰!

大宅

祝你如願,安居樂業

侯爵府

Vickymak2003 發表於 18-1-7 11:14
承你貴言!我真係好想好想派到安泰!

Good luck ! 等你好消息
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

尋晚睇都係s2,今晚睇轉左S3,希望趕到安泰1月中預派。大家都快d上 ...

恭喜您

男爵府

回覆樓主

多謝!希望每位都能夠派到心水地方!

男爵府

2018復活節勳章 睛靈勳章

請問咩叫S2 ,S3呀?寫住(你的申請已達輪候配房階段)咁即係去到幾呢?

男爵府

CatBaby1111 發表於 18-1-8 23:58
請問咩叫S2 ,S3呀?寫住(你的申請已達輪候配房階段)咁即係去到幾呢?

Step 1
你的公屋申請目前在調查階段,有關申請進度,可參考房屋委員會及房屋署網頁內的住宅物業>出租公屋>查看申請進度。上述申請進度,只供參考並應以房屋委員會書面通知為準。
查詢審查日期 :
登入電子版 -- >更改面晤預約
如果已安排就有個日子顯示出來

Step 2
你的申請已達輪候配房階段,當有適當可供編配單位,房屋委員會將會發信通知你。上述申請進度,只供參考並應以房屋委員會書面通知為準。

Step 3
你的申請在輪候配房階段,當有適當的可供編配單位,房屋委員會將會發信通知你。上述申請進度,只供參考並應以房屋委員會書面通知為準。

Step 4
你的申請已經到達配房階段,房屋委員會會根據公屋申請的排序為你安排公屋編配,當你收到配房通知書時,請積極考慮接受編配單位,早日入住公屋,得享安居。上述申請進度,只供參考並應以房屋委員會書面通知為準。

Step 5
你經已接受房屋委員會所編配的公屋單位,因此你的申請自動取消。上述申請進度,只供參考並應以房屋委員會書面通知為準

大宅

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Vickymak2003 發表於 18-1-7 22:54
多謝!希望每位都能夠派到心水地方!

樓主今日轉s4 未 ?

男爵府

怪獸@媽咪 發表於 18-1-9 10:24
樓主今日轉s4 未 ?

未呀,仲係喺s3,好驚派唔到安泰........
見到好多市3/4都轉左s3,唔知會唔會係佢地轉哂s3至再到番我轉s4呢

大宅

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Vickymak2003 發表於 18-1-9 11:00
未呀,仲係喺s3,好驚派唔到安泰........
見到好多市3/4都轉左s3,唔知會唔會係佢地轉哂s3至再到番我轉s4呢: ...

應該都中安泰, 8年真係好漫長的等

男爵府

怪獸@媽咪 發表於 18-1-9 11:23
應該都中安泰, 8年真係好漫長的等

時光飛逝,唔係到審查嗰段時間都唔醒起等左甘耐好釆一早有排到,唔係都唔知點買樓.....

男爵府

Vickymak2003 發表於 18-1-9 11:45
時光飛逝,唔係到審查嗰段時間都唔醒起等左甘耐好釆一早有排到,唔係都唔知點買樓.....
...

我都等左七年幾喇

男爵府

CatBaby1111 發表於 18-1-9 11:49
我都等左七年幾喇

你係邊區?号碼大約係幾多?

男爵府

Vickymak2003 發表於 18-1-9 11:55
你係邊區?号碼大約係幾多?

市4,1261

男爵府

CatBaby1111 發表於 18-1-9 12:01
市4,1261

好似市4審到1263

男爵府

市4朋友留意喇!1267有人收到審查(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

CatBaby1111 發表於 18-1-9 14:08
市4朋友留意喇!1267有人收到審查(emoji)(emoji)(emoji)

有市3 一月5号S3, 今日收信派安泰啦,好緊張呀!

大宅

Vickymak2003 發表於 18-1-9 16:27
有市3 一月5号S3, 今日收信派安泰啦,好緊張呀!

先預祝你上心水樓, 我都等緊葵翠

首頁

尾頁

跳至