跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

vnghk0001 發表於 18-4-25 15:11
Hello 大家好呀!我今年年尾會同阿女過悉尼讀書,阿女今年9歳,1月升year 4, 我地會住North Sydney. 我都係 ...

這方面我唔太清楚。不過Sydney 都多教堂,應該唔難搵

複式洋房

vnghk0001 發表於 18-4-25 17:11
Hello 大家好呀!我今年年尾會同阿女過悉尼讀書,阿女今年9歳,1月升year 4, 我地會住North Sydney. 我都係 ...

我知道city 有聖堂
我6299去開。

大宅

Lindfield 有,逢星期日12noon 有廣東話彌撒

複式洋房

hello! 我之前住過west ryde, 而家住喺Epping呀,都好近Eastwood/Carlingford/Ryde, 年尾生第二個😊好想識多d其他媽媽~

大宅

onycha 發表於 18-5-3 18:35
hello! 我之前住過west ryde, 而家住喺Epping呀,都好近Eastwood/Carlingford/Ryde, 年尾生第二個😊 ...

Hi, 我都係住Epping, 但未有小朋友

別墅

回覆樓主

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

公爵府

irislukwy 發表於 18-4-17 09:37
大家好~~
我年尾會過黎悉尼, 而家想識定媽媽朋友

我仔Nov 6岁,而家读紧kindy, 出年小一喇。
你住Riverwood 打算读边间小学
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

公爵府

Markean 發表於 18-4-24 17:07
Hello 大家好
我哋一家人兩年前攞咗PR, 不過一路都唔捨得離開香港,直至到上星期,我老公有機會搵到工,所 ...

如果唔识揸车唔好住Carlingford。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

大宅

Mrs.Kangaroo 發表於 18-6-29 19:20
我仔Nov 6岁,而家读紧kindy, 出年小一喇。
你住Riverwood 打算读边间小学

我剛發現足6歲先可以入小一,我女下年5月先足6歲,所以好可能要讀kindergarten先

大宅

有廣東話同普通話,其實好多區都有,你住NS, 好似Milsons Point 有中文堂

民房

isabelshan 發表於 18-1-9 12:20
我剛移民到澳洲,暫時未能上班,朋友圈子比較細,亦比較難識香港人。
依度有住悉尼既姐妹可以大家認識認識 ...

Hi, 我2018年初到悉尼的,住係Carlingford

民房

大宅

畀面勳章

大宅

回覆 vnghk0001 的帖子

啱呀, 我都係下年先去

複式洋房

Mooskha 發表於 18-1-23 18:21
我住Hurstville 好近你

我地諗住找近Hurstvilleh的屋。 有沒有什麼好suburb介紹。 你地係租定買樓啊?

大宅

民房

Hello! 我先生是citizen, 我在Sydney讀大學, 之後我們回香港工作, 有2個小孩, 6.5歲和3歲, 打算2020.1/2020.7月回來讀書, 現正煩惱在南或北住, 想讀public school. 北考慮Carlingford, Eastwood & Epping. 南考慮Hurtsville, 可以加whataspp group 傾下嗎? 而家考慮點買屋呢?2019.2月會來land, 是否要2020.1/2020.7 來先租後買, 始終隔山買牛不似香港易看屋

複式洋房

複式洋房

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊