美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我舊年11月18 俾錢買左套聖誕set
22號就扣左我張卡嘅錢
一直等左一個星期都未寄
我就send message問下啦
對方話係warehouse有d問題會delay
一直等到black friday 我又再問多次
對方話當日會寄出 即11月24
但結果都係冇寄

一直等到十二月頭我又再問
對方話三套裡面有一套冇貨
我再覆話咁你寄左兩套先
之後覆我果個人就話三套都冇貨
已經幫我order左但唔知供應商幾時翻貨

我買果時係11月18 號
既然佢缺貨 咁點解一直開放俾人繼續買
一直到11月24號我買果三樣野都仲係可以add to shopping bag
我問左其他遲過我order嘅人
好多人都收到哂 我唔明點解我買先過人
但我就唔可以優先發貨?

最後等到十二月底 終於三套有一套發左貨
另一套俾人cancel左
仲有一套一直都未發貨又唔退錢
我已經唔想等

等左兩個月 我終於要求佢退錢
因為我禁cancel order冇用
佢話有error , pass俾IT team
之後今日就收到呢個message
佢寄都冇寄俾我 但就同我講退唔到錢
叫我等件野到先退(下?)

我想講我呢兩個月浪費左好多時間同佢地溝通
而且每次反映問題佢地都係問非所答
一直都幫唔到我 次次都要我自己follow up
收左我張卡嘅錢我係要俾international card fee
但最終都收唔到貨 蝕左手續費又蝕埋滙率

勸大家真係唔好買 浪費精力金錢

大宅

回覆樓主:

佢地cs team係極廢

男爵府

回覆樓主:

咁都有

大宅

回覆樓主

我都唔會再買lf , 冇貨收,追退款追到天慌地老

子爵府

Garmimi 發表於 18-1-9 18:56
我都唔會再買lf , 冇貨收,追退款追到天慌地老

我發覺好多人都係咁
好多人係佢地官方fb 或微博都投訴
佢地理都唔會理
我自己都成日add message跟件事
佢地次次都係話要等一兩日
等完又等 佢地係唔會主動幫你follow up

子爵府

FrauNachtmahr 發表於 18-1-9 18:00
佢地cs team係極廢

絕對係
而且次次覆都唔同人
佢地唔會睇返之前發生咩事 hea覆

大宅

happystich 發表於 18-1-9 19:07
絕對係
而且次次覆都唔同人
佢地唔會睇返之前發生咩事 hea覆

feel unique嘅cs好好多,回覆勁快,有次我買set入面少左支野,email佢地好快覆,仲好快退錢。

珍珠宮

回覆樓主:

我已經拉黑lookfantastic同beautyexpert

大宅

happystich 發表於 18-1-9 19:06
我發覺好多人都係咁
好多人係佢地官方fb 或微博都投訴
佢地理都唔會理

係呀!所以佢一話要幾多個工作日先可以再覆我,我較正時間就會追佢錢,佢又衰格,一定要上返佢個網先可以留言,試過已經去到第三個步驟,復原佢又問返我第二個步驟嘅嘢,退款已經薛薛錢㗎啦,仲要心力交瘁喺度追錢,真係以後再有咩Offer ,幾抵買,我都唔會再買

大宅

greentea000 發表於 18-1-9 20:01
我已經拉黑lookfantastic同beautyexpert

Beauty expert 都咁差嗎?未買過

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

touch wood,我幫襯過好多次都ok,都好快收貨,其實如果它一話未有貨我會直接要求refund唔洗俾佢拖住

大宅

lemon334 發表於 18-1-10 13:26
我覺得SKINSTORE 幾好, 雖然品牌唔算多, 但發貨快, 多天然D既牌子

skinstore同look fantastic同group

禁止訪問

子爵府

Garmimi 發表於 18-1-10 08:12
係呀!所以佢一話要幾多個工作日先可以再覆我,我較正時間就會追佢錢,佢又衰格,一定要上返佢個網先可以 ...

完全同我嘅情況好似
我成日上網買野
都遇過冇貨被cancel
寄漏野或收錯錢等
但真係人生中遇過最差嘅係今次
真係完全係你有你投訴
你幾有道理都好佢唔會理你架

子爵府

el_20 發表於 18-1-10 15:57
touch wood,我幫襯過好多次都ok,都好快收貨,其實如果它一話未有貨我會直接要求refund唔洗俾佢拖住
...

你講得岩 真係要買嘅話
一耐左未出貨最好cancel左佢
不過我今年係第一次買佢 唔知佢係咁
加上佢3日就收左我錢
果時諗如果cancel就蝕錢 而樣野我都想要
就拖左兩個月 見佢冇可能翻貨先決定cancel

子爵府

FrauNachtmahr 發表於 18-1-10 16:20
skinstore同look fantastic同group

mankind同lookfan都係同group
但公道d講 mankind發貨都好快
唔會話買左缺貨拖好耐

男爵府

回覆樓主

touch wood,買過二,三次都ok,正常發貨收貨。但聽完樓主嗰案件,下次真係要想清楚,買吾買好

禁止訪問

回覆樓主

伯爵府

cookiemama113 發表於 18-1-10 18:41
慘啦!我兩個星期前買咗嘢,到依家都未收到。(emoji)
有無收到佢地email 話出貨未?
我收到email,要得睇下幾時收到貨~

首頁

尾頁

跳至