親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

hennyyoyo 發表於 18-5-19 19:58
暑假Ok喇,再平多少少更好 我十一月下旬,6人去,@1350來回宮崎

HKA淡季係好平㗎,我都買咗11月來回米子$1455/人

伯爵府

hfl2000 發表於 18-5-19 20:10
HKA淡季係好平㗎,我都買咗11月來回米子$1455/人

就是因為宮崎最平,所以買

伯爵府

hfl2000 發表於 18-5-19 20:05
我上年年尾search 2018復活節(28/3-5/4)果陣見同一航點來回好貴,咁就試吓open jaw咁search,個價旺季來講 ...

復活節點都會貴D

大宅

hfl2000 發表於 18-5-19 16:28
你幾號去?小朋友幾大?我啱啱用25-26/7喺日文版樂天search到有房啊。richmond 要用3大人search。

我8月22一25呀

侯爵府

erica-camy 發表於 18-5-19 22:05
我8月22一25呀

New Wel無房,Richmond同ANA都仲有係喎,Richmond對面/New Wel隔離有個宮崎科學館,之前google人地寫既blog好似都幾好玩幾有趣,可惜我無時間去,如果你住附近就可以去吖。
Miyazaki Science Center
google map:
https://goo.gl/maps/XbyrnWyTTHK2

大宅

回覆樓主:

Sheraton 旁有另一間平啲的酒店,有shuttle到shreraton,好抵住

大宅

回覆樓主:

南九州好舒服,ana对面有炸串食,平靚正,宮崎牛超美味

大宅

hfl2000 發表於 18-5-19 22:40
New Wel無房,Richmond同ANA都仲有係喎,Richmond對面/New Wel隔離有個宮崎科學館,之前google人地 ...

有可能我入埋1個小學生,所以無顯示出嚟。唔該你。

侯爵府

erica-camy 發表於 18-5-20 08:51
有可能我入埋1個小學生,所以無顯示出嚟。唔該你。

呢2間都係小學生免費入住㗎(不加床既話),所以入3大人去搵就得㗎喇,跟手e-mail酒店講返你有小朋友但你係咪已經book咗Dormy?要留意係咪免費取消喎

大宅

hfl2000 發表於 18-5-20 09:48
呢2間都係小學生免費入住㗎(不加床既話),所以入3大人去搵就得㗎喇,跟手e-mail酒店講返你有小朋友 ...

我起agodx訂,有免費取消呀,其實我去過日本,但每次訂埋小朋友都好迷惘,有d又話得,有d又話唔得,所以dormy inn我訂了2間双人房呢

侯爵府

erica-camy 發表於 18-5-20 21:50
我起agodx訂,有免費取消呀,其實我去過日本,但每次訂埋小朋友都好迷惘,有d又話得,有d又話唔得,所以do ...

係呀,唔係間間都免費㗎,我會去酒店官網Q&A睇吓先(英文&日文版都睇吓),通常都有寫既。其實Agoxx & bxxking.com“酒店政策”都多數有寫幾歲以下免費,跟手再e-mail問清楚酒店。

侯爵府

ioi 發表於 18-5-19 10:45
我暫時book咗宮崎JR九州和AreaOne, 價錢差成倍有多. 只住一晚, 仲諗緊住邊間好. 3人一房, 唔包早餐, 自駕. ...

AreaOne我都喺facebook旅遊group睇過人地話好差(包括日本其他分店),如果俾我揀就唔會揀呢間啦

伯爵府

hfl2000 發表於 18-5-20 22:56
AreaOne我都喺facebook旅遊group睇過人地話好差(包括日本其他分店),如果俾我揀就唔會揀呢間啦
...
謝謝意見! 咁我叠埋心水住JR九州喇!

伯爵府

ioi 發表於 18-5-19 10:45
我暫時book咗宮崎JR九州和AreaOne, 價錢差成倍有多. 只住一晚, 仲諗緊住邊間好. 3人一房, 唔包早餐, 自駕. ...

我一家三口七月尾都會住宮崎JR九州兩晚! 三人房唔包早餐$33000¥。

伯爵府

蘑菇 發表於 18-5-21 09:07

我一家三口七月尾都會住宮崎JR九州兩晚! 三人房唔包早餐$33000 ...

我諗我打算住嗰幾日, 本來就係貴啲. 我經日本樂天check後一日比官網仲貴.
下面藍色係官網3人一房素泊連稅非會員價錢:

男爵府

回覆 erica-camy 的帖子

有無行程可分享?

大宅

hfl2000 發表於 18-1-10 19:26
Richmond Hotel,就喺jr隔離,不過我book咗佢對面果間New Wel City,因為我地3大1細,屋企人想瞓Tatami , ...
多謝妳SUGGEST NEW WEL CITY
我住了TATAMI,

侯爵府

penpen0603 發表於 18-6-29 14:48
多謝妳SUGGEST NEW WEL CITY
我住了TATAMI,

jm你住咗呢間?ok嗎?因為我上次轉咗住青島ANA啊,如果有下次再去既話,就住New Wel City

大宅

hfl2000 發表於 18-6-29 18:34
jm你住咗呢間?ok嗎?因為我上次轉咗住青島ANA啊,如果有下次再去既話,就住New Wel City
...

唔錯啊! 我2公婆住和室 (8疊), 係最細既TATAMI 都覺得好闊落..(hotel website 話有31m2)

佢DESIGN 係TOILET, BATHROOM 同洗手盤都係獨立, 好方便

雖然係街景, 但望到既係樹, 幾寫意

唯一唔好係STAFF 英文比較差...

侯爵府

penpen0603 發表於 18-6-29 19:44
唔錯啊! 我2公婆住和室 (8疊), 係最細既TATAMI 都覺得好闊落..(hotel website 話有31m2)

佢DESIGN 係TOI ...

咁我下次住吓呢間先,我地好鍾意瞓tatami㗎,次次去日本搵酒店都係tatami優先,住過咁多間,我覺得最正係北九州小倉Hotel Harmonie Cinq,間和室(10疊)可眺望小倉城,都係分開哂浴室/洗手台/廁所,最正係佢有雙洗手台呀,大家唔駛爭其實英文差係日本人通病,好多酒店staff英文都好差...
你有無去酒店隔離既「宮崎科學館」啊?

首頁

尾頁

跳至