想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日去左照陰超。。醫生話好平滑同好靚

但話有唔嚴重既地中海貧血..開左好多葉酸比我食..

想問下之後既留程係咪..食避孕藥-照卵- 打針...

我想問打針係咪最好去醫院打(因為我住觀塘好遠)賽馬會健康院診所有冇得打架?

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章

回覆 ray198445 的帖子

HI, 我係14年瑪麗做IVF, 我都係住觀塘, 但都係返瑪麗打針, 係日日晨咁早5:30起身搭101再轉車返瑪麗的, 好彩最後都成功, 孖仔差不多3歲啦, 加油呀

複式洋房

daisypig 發表於 18-1-10 16:29

HI, 我係14年瑪麗做IVF, 我都係住觀塘, 但都係返瑪麗打針, 係日日晨咁早5:30起身搭 ...

請教一下 您打左幾多枝?

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章

共打左12日....每日打二支, 一支排卵針, 一支叫GnRH拮抗劑,

大宅

ME TOO...但我選擇自己打(叫老豆幫我打) 唔使日日返去咁辛苦...

複式洋房

phylliskwc 發表於 18-1-11 12:58
ME TOO...但我選擇自己打(叫老豆幫我打) 唔使日日返去咁辛苦...

下。。點樣自己打 會危險嗎?

大宅

我係QM公家, 佢地有一個研究可以比我番屋企打既, 唔危險的, 打我自己就打唔落手, 唯有叫老公打...
我打個支針打肚皮嫁....D 針幼過打PATPAT 個D..

大宅

你是否有隱性地貧?

複式洋房

phylliskwc 發表於 18-1-12 16:33

你是否有隱性地貧?

醫生話係基因貧血...只要平時食返多d 葉酸 就ok

男爵府

phylliskwc 發表於 18-1-12 16:21

我係QM公家, 佢地有一個研究可以比我番屋企打既, 唔危險的, 打我自己就打唔落手, ...

請問以下係乜意思?

有一個研究可以比我番屋企打

複式洋房

phylliskwc 發表於 18-1-12 16:21

我係QM公家, 佢地有一個研究可以比我番屋企打既, 唔危險的, 打我自己就打唔落手, ...

可唔可以講出來參考吓

大宅

我11月開始第一次ivf, 當時, QM 有一個研究是針對有關黃種人&白種人對同一樣針藥既分別, 研究是需要配合佢地既要求的, 我就JOIN 了這個研究...這個研究是可以用私家針藥 (因為普通針藥是需要日日回QM 打的), 故此, 我QM打完一支長效針之後, 姑娘就比針藥我在指定日期自己打了...期間需要回QM 照卵泡抽血...到DAY 12...QM DR 覺得卵泡夠大...當天晚上打破卵針...隔兩日就去抽卵了...

大宅

私家針藥是打肚皮的, 比打PATPAT 舒服..
因為我有問過無得JOIN 呢個研究既太太...
抽卵過程我唔覺得好痛, 但其他太太就話好痛...但應該唔關針藥問題事
FINAL 我抽了10粒.....4粒DAYS 5

第1次放鮮胎失敗, 希望下次成功

大宅

我係瑪麗私家,月初抽左卵,有5粒Day 5囊胚可以雪,下個周期入胎~

複式洋房

micwife 發表於 18-1-16 12:11
我係瑪麗私家,月初抽左卵,有5粒Day 5囊胚可以雪,3月先入胎~
見唔少JM都分享雪胎既grade,但我問姑娘佢話 ...

我都係瑪麗私家,今日照得2個卵泡,好唔開心,姑娘話聽日開始學打針

大宅

回覆 kinki_1120 的帖子

JM方便透露你幾多歲嗎?

複式洋房

micwife 發表於 18-1-16 16:32

JM方便透露你幾多歲嗎?

複式洋房

回覆樓主:

我都想去瑪麗私家做IVF, 而家排得耐嗎?一般預約幾耐可以第一次見醫生? 同埋係咪可以揀睇邊個醫生架?

大宅

純粹分享:我37,抽卵前每晚在家熱水浸腳,隔日去暖宮,每朝空肚飲滴雞精,早餐食烚蛋,我覺得有幫助,可參考下,祝大家都好孕~

大宅

回覆 Babiesclub 的帖子

我係上年10月打去預約,11月第一次聽講座見醫生,11月尾開藥,12月開針,1月抽卵。
私家係可以揀主診醫生,暫時每次覆診都係佢跟返,抽卵果日就由另一個女醫生幫我,不過我相信佢地都係專業團隊~

首頁

尾頁

跳至