自由講場

跳至

首頁
56789...11

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

BK Milk勳章

CharliesNjoe 發表於 18-2-27 16:44
你部洗衣機用蒸氣洗? 如果係, 你可唔可以話比我知邊隻柔順劑岩蒸氣洗? 因為我屋企好細, 好難乾衫

...
你看錯了吧,我沒說過蒸汽啊。我用普通洗衣機,加個便宜的淘寶貨乾衣機,掛衣那種裡面一個吹風機而已,我房都細,晚上拉子母床出來要把它推出廳

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我岀年先收樓
想了解下設計師個啲係咪好貴?
如果自己有大約idea,…想佢畫圖可唔可以嘅?
因為老公本身都識cf裝修

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

Melingling 發表於 18-2-28 18:39
似乎好多雪櫃都差唔多, 質素又幾好. 有d雪櫃好似LG可以預纜到雪櫃放左咩食物, 幾得意. 咁你有幾多位可以放 ...

最多68cm闊

複式洋房

Melingling 發表於 18-2-28 18:38
如果用木地板, 都會有深印如果放大雪櫃好耐. 因為當我郁我部LG 雪櫃去第二邊, 原本個地方都係有深印 ...
廚房建議用地磚,好少會用木地板,開放式廚房例外,除非有特別原因,一般雪櫃好少機會要移位,而且雪櫃真係放左好耐的話,用地磚/其他物料都會有同樣問題
鐘意設計,但唔鐘意OT的freelancer

禁止訪問

複式洋房

sheepmei 發表於 18-2-28 17:03
我岀年先收樓
想了解下設計師個啲係咪好貴?
如果自己有大約idea,…想佢畫圖可唔可以嘅?
住宅的話, 設計師一般是按 呎價 / 裝修費的平分比 黎收費, 平or貴 實在好睇個人....細project的話,設計公司會比較少齋出圖,不設計不工程,如果是freelance designer多數會有淨出圖...
鐘意設計,但唔鐘意OT的freelancer

男爵府

CharliesNjoe 發表於 18-2-28 19:29
金章係唔係仲用緊皮帶? 如果你想靜d, 可能你可以考慮LG (用直驅摩打) 或者 西門子 (變頻摩打). 好多人都話 ...

金章 我現在係,好嘈下
謝謝你的info

禁止訪問

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

MerryMe 發表於 18-2-21 17:33
JM 知唔知木地板可唔可以係磚上面鋪?
我依家間屋係鋪磚,下個月會全屋裝修,師傅話可以唔使爆地磚,因為 ...

我都有同樣問題,有無人識呢?Jm你開始動工未啊?

男爵府

lm

大宅

SaBB 發表於 18-1-12 14:43
地台你想係房定廳整?我之前裝修有saved 底d 訂造既地台及櫃相

可以pm地台D相給我嗎,謝謝!

男爵府

tell-me-y 發表於 18-2-22 21:14
煤氣費方面會唔會超級貴呀?

一定貴過電,但D衫十分乾,乾時間短。後來轉用電乾衣機,拿佢夠大,方便焗冬天被。

btw, LG dryer No good....我用緊,歐洲牌子好好多。

男爵府

回覆樓主

廚房枱面高度通常是90cm, 但我叫C fu 造到87cm 高,因為我矮,方便我切菜和炒菜,唔洗撹到50肩

所有電器/煤氣產品自己買,唔好經C Fu買。

抽油煙機我用富士皇,超級好用。

消毒碗櫃也好好用。如果地方有限,我會要乾衣機先,唔好買2合一,唔好用

子爵府

mom06 發表於 18-3-1 07:46
一定貴過電,但D衫十分乾,乾時間短。後來轉用電乾衣機,拿佢夠大,方便焗冬天被。

btw, LG dryer No goo ...

Thank you 你呀!
洗衣機同乾衣機你用緊什麼牌子? 好唔好用?

男爵府

回覆樓主

想請問邊到訂電器會平d 呢?

首頁
56789...11

尾頁

跳至