想生BB

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

mio_i 發表於 18-2-23 12:52
請問樓主,如果搵唔到你果隻蛋白粉,用其他品牌代替可以嗎?因為唔想起外國訂返黎,..因為我聽日去見醫生想盡早 ...

我老公做過research話呢隻好,話係有機全植物。佢只食過呢隻牌子,所以比唔到答案你同其他牌子有乜分別。不如你去iherb個website 睇下ingredients 同你想買果款比較一下?因為佢係食左約3-4個月先再覆驗精,所以我當佢3-4個月先有效。希望幫到你,祝好孕

大宅

回覆 常綠葉 的帖子

明白,感謝回覆^_^

大宅

mio_i 發表於 18-2-23 13:11
回覆 常綠葉 的帖子

明白,感謝回覆^_^

唔洗客氣~祝好孕

大宅

常綠葉 發表於 18-2-23 11:43
我只買過d假貨黑枸杞,冲出來d水會啡色。但中醫話野生功效顯注d,因為普通黑枸杞一次好多粒,怕飲完上火。 ...

我有聽你講買左黑杞子俾老公飲
佢型態由2%去到7%

大宅

fairymeow 發表於 18-2-23 14:37
我有聽你講買左黑杞子俾老公飲
佢型態由2%去到7%

唔洗客氣,我同老公都係試左好耐先搵岩方法成功改善到。都有唔小jm msg我話飲完我介紹果隻黑枸杞成功中獎!祝你好孕

大宅

常綠葉 發表於 18-1-12 11:14
10月接著第二次人授。10月13日,周期第10天,醫生說卵泡很小,三天後再回去照卵泡。10月16日,早上8:30,出 ...
黑枸杞係邊度有得買?

大宅

船兒 發表於 18-2-23 15:18
黑枸杞係邊度有得買?

我係三樓有分享過:https://www.vantasty.com/chinese

祝好孕

大宅

常綠葉 發表於 18-2-23 15:30
我係三樓有分享過:https://www.vantasty.com/chinese

祝好孕
Thanks

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

常綠葉 發表於 18-1-12 11:14
分享一下男女(補充劑)改善身體方法:

女士:
請問蛋白粉 1 SCOOP 就咁加水飲係咪好難飲? 唔想搞咁多嘢XDD

大宅

船兒 發表於 18-2-23 16:04
Thanks

唔洗客氣,祝好孕

大宅

nette_ng 發表於 18-2-23 16:50
請問蛋白粉 1 SCOOP 就咁加水飲係咪好難飲? 唔想搞咁多嘢XDD

我自己無飲過,剛剛問左老公...佢話朱古力味容易入口d,唔可以話好飲,但又唔係好難飲,加左蕉同冰好飲d⋯⋯喎⋯⋯

我自己見到已經唔開胃,真係一啖都無飲過!

大宅

felixsky 發表於 18-2-2 13:06
不過你要嘔都好辛苦呀,做媽媽真係唔容易呀!你見肚未呀?我都仲未係好見肚。仲有呀,你開始食鈣片 ...

你近排點呀?我做左20週ultrasound 啦⋯⋯結果一切順利呀

男爵府

常綠葉 發表於 18-3-5 03:54
你近排點呀?我做左20週ultrasound 啦⋯⋯結果一切順利呀

恭喜哂你呀係咪即係照左結構呀?bb健健康康又順利過關真係好開心呀我仲未照結構呀,希望我都可以同你一樣甘順利啦我呢排一訓底就feel到呀b踢我,好得意,係呢,你呢排胃口點呀?開胃返未呀?

大宅

felixsky 發表於 18-3-5 08:28
恭喜哂你呀係咪即係照左結構呀?bb健健康康又順利過關真係好開心呀我仲未照結構呀,希望 ...

應該係同香港照結構一樣掛...但唔會同邊照邊講BB既身體,只會send個report比醫生。但我有問BB個性別,好明顯show左個凸蕉比我見到。所以驗血係非常準確既 重print左幾張ultrasound 比我,見到BB頭仔圓圓,好可愛,佢重係咁勁郁手郁腳唔比個tech照。

我胃口都係一般,一樣嘔...但我覺得我食唔食對BB影響不大。我食咁小佢都咁活躍,呢邊可能到最後三個月先會care BB個size。BB踢你時,你會唔會痛架?我每日都會比BB踢到痛,唔明做乜咁粗魯 祝你照結構都一切順利 到時見到BB一定好開心,記得叫埋老公去呀~

男爵府

常綠葉 發表於 18-3-5 09:08
應該係同香港照結構一樣掛...但唔會同邊照邊講BB既身體,只會send個report比醫生。但我有問BB個性別,好明 ...

甘你個邊同香港好唔同哦,香港呢邊邊照邊講解bb既每一個器官,連內臟都講埋,好詳細架。我上次去產檢醫生都有照bb係男仔呀凸左條jj 出來,好得意。可能我周數仲細,宜家先19w所以bb踢我仲係細細力,我未feel到痛呀,不過我覺得佢都應該幾百厭,因為成日都feel到佢郁來郁去。

你宜家有無打側身訓呀?我上網睇話懷孕中期要左側訓,不過我平時慣左平訓,宜家要側訓好唔慣訓得唔太好

估唔到你仲嘔緊,你陀呢個仔真係辛苦呀,記得第時佢大左話返佢知你當年陀佢日日嘔等佢錫你多d, 哈哈

我聽日都去產檢,不過唔係照結構,我老公次次都有陪我去產檢,佢次次見到bb都好開心,我諗佢既父愛已經出哂來佢仲成日拉我去睇小朋友玩具明明之前未有b又話唔會買玩具俾第時個仔,宜家有左完全相反囉⋯⋯

大宅

felixsky 發表於 18-3-5 10:20
甘你個邊同香港好唔同哦,香港呢邊邊照邊講解bb既每一個器官,連內臟都講埋,好詳細架。我上次去產檢醫生 ...

我覺得香港係詳細d,我聽d朋友話就算政府照都會好細心咁同你照。我照左都有45-60mins既~我照時都唔咁打擾個tech,因為佢話個BB郁來郁去好難照。佢照到目無表情,就快黑面 香港會唔會每次產檢都講BB個size架?我想知道佢有幾大,但個tech又無講!

唔知係咪男仔特別百厭,我真係feel到佢好似打左個圈咁,真係痛!我位百厭住客多算下午3/4點開始郁,到晚上9-10點就高峰。有時我要同佢講乖乖瞓覺先會安靜d。我上星期開始個肚大左幾多下,你留意下個肚係咪一到20週就開始變大

我一早已經左側瞓,但瞓瞓到會向下右側,又平瞓下,好難keep同一個姿勢到天亮。我買左個U形枕,好大個,用來頂住條腰,生完又可以用來餵奶。其實嘔慣左又無乜野,食小d重好,唔洗肥咁多。只要我食乜佢吸收曬就夠

你開始著大肚褲未?我開始覺得腰位好緊,要買大肚褲著。唔知之後個肚會大成點,你有搽多d cream係個肚度?我怕爆紋,每日都好努力搽,又油又cream。我一樣玩具都未買,感覺等出世再買都唔遲,反而頭幾個月都係食同瞓多。我而家只不斷買衫褲。BB車,car seat,床果d就全部準備好。

男爵府

常綠葉 發表於 18-3-5 11:05
我覺得香港係詳細d,我聽d朋友話就算政府照都會好細心咁同你照。我照左都有45-60mins既~我照時都唔咁打擾 ...

我對上一次照ultrasound 都成個幾月之前啦,好耐無見過bb了,上次照醫生剩係度左bb個頭既長度喳,無講bb有幾重同幾大,剩係話過左12w就唔係度總長度,係度個頭圍喎。會唔會去到大d既周數先會度bb既size呢?我都唔識呀

我17w個時已經開始著大肚褲啦我個肚唔太大不過可能之前著開既褲太貼,所以成日覺得頂住個肚甘,所以都買左大肚褲著宜家我肥左8-9磅啦宜家先至19w睇來我有排肥呀⋯⋯仲要應該係肥左落自己度,因為個肚都唔太大

我都想買個U型枕不過好似好大個同埋放左係床會無哂位我張床又唔係太大所以唔敢買,怕買完擺哂成張床我老公無位訓為有用個枕頭頂住個背脊...不過都唔係甘舒服,我鐘意平訓呀至於茶野落肚我都有..不過成日都唔記得茶有時醒起先茶,我茶bio-oil, 有時茶下lotion...不過真係成日都唔記得,我都好驚有紋呀!希望唔好有啦

我宜家每日都抽小小時間散下步當運動,希望唔好重得甘快啦

大宅

felixsky 發表於 18-3-5 12:19
我對上一次照ultrasound 都成個幾月之前啦,好耐無見過bb了,上次照醫生剩係度左bb個頭既長度喳,無講bb有 ...

之前我問個助產士BB size, 記得好似話6個月之後先會量。24週會有次驗血同飲糖水,我估香港都係差不多週數驗?我覺得呢幾個月過得好慢,而家先5個半月。但又好似發緊夢咁,日日遊雲咁過。 應該一到6個月後時間會過得快d,之後我同老公去下上育嬰班,又打算上埋嬰兒急救班。後期產檢又會密d,好想快d到7月。但相信到時又會開始緊張,唔知生仔會有幾痛? 你有無諗過順產定開刀呀?我呢邊一定係先順產,除非有乜特別情況先會開刀。所以諗小樣野,但可以選擇用無痛。

我個肚呢兩個星期好似吹脹左咁,今早冲完涼見到個肚好凸!你留意下自己過左20週後個肚會大得好快 我老公一見到我個肚咁大就好興奮,每日repeat再repeat 咁講BB大左好多。搵張ultrasound 黎睇,好似中左降頭咁

你重左8-9磅唔係好多姐,個肚細都可以係BB吸收,除非你已經覺得自己手腳肥左。我日日好努力搽架,加上呢邊乾。我先搽薄cream, 再搽bio-oil, 再加厚cream。肚,肶位,胸,我怕爆到一發不可收拾。因為我朋友生完比我睇佢個肚....我真係有d嚇親,又黑又多紋又鬆。雖然我都有心理準備,但搽左希望好d啦⋯⋯U形枕真係好大隻架,我重要同個人一樣長果d。而家用黎分開我老公,我怕佢發夢一腳踢埋黎我個肚度 佢好反瞓,又多夢。

我見bk彈左個廣告,一田BB節,3月7-21日。你可以去睇下有無平野買下。

男爵府

常綠葉 發表於 18-3-7 08:30
之前我問個助產士BB size, 記得好似話6個月之後先會量。24週會有次驗血同飲糖水,我估香港都係差不多週數 ...

甘你都就快飲糖水啦喎,我呢邊仲未通知我幾時要飲糖水呀,我聽其他媽媽講唔係個個都需要飲,我聽日會去醫院複診,聽日問下姑娘先我琴日去左照ultrasound, 隔左個幾月終於見返bb, 佢又大隻左好多,醫生初步照過d器官話全部都正常,佢度左頭size正常,之後度大脾骨就話大左一個星期,佢話我個b應該都唔係細粒個d可能似我大大隻

我呢排都開始擔心生仔有幾痛我會揀順產,成日聽見話順產會痛20幾30個鐘先生到...仲要俾人剪會陰..聽聽埋埋都好鬼驚又怕到時個b太大要開刀真係越諗越驚...一方面又好期待見到bb一方面又好怕會有幾痛個心情好複雜做媽媽真係偉大

我仲未買bb野,我諗住照埋結構一切安好先去買,所以呢排都係得個睇字未正式去shopping, 不過其實都唔識要買d咩⋯⋯除左床,bb車,奶樽個d之外真係唔知bb仲需要d咩⋯⋯泵奶器個d又唔係好識,呢排要好好做下功課要準備d咩先。

我仲有3日就到20w...唔知到時個肚會唔會真係漲左成個碼呢我有時諗個肚大到甘夜晚訓覺都唔知點訓...頂住哂一定好唔舒服。不過我胃口就越來越好,成日都肚餓,聽日要見姑娘,今晚要食小d飯先得,費事又俾佢鬧我重得甘快宜家講起又好肚餓啦⋯⋯

大宅

常綠葉 發表於 18-1-12 11:12
這兩星期放大假,在家中休息養胎。花了不小時間打了以下文字,希望與各位姊妹分享備孕時辛酸和吃過的補充劑 ...

Hello jm
謝謝你的分享,令我突然有了一點希望,我剛剛買了黑枸杞,好急不及待今晚同老公一齊飲

首頁
12345...14

尾頁

跳至